Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STAROSTA komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pozdrawiam was serdecznie i życzę wam wytrwałości,miłych urzędników ,klawego kierownika budowy,dobrych rabatów na materiały budowlane no i przede wszystkim dużo szczęścia.Ja buduję też sam od 2 lat i mam w tej chwili SSZ, w tym momencie skończyła się kasa ale powolutku zawsze się coś zrobi.Narazie udaje się mi budować bez kredytu hipotecznego (lichwa!!!)i mam nadzieję ,że uda się tak dalej ciągnąć (raz na kiedy wspieram się kredytem np.na okna).Życzę wam powodzenia i uporu w dąrzeniu do celu.

Nie no, kopara mi opadła jak widzę ręczne ściąganie humusu w pojedynkę. My też jedziemy z budową własnymi rękami, ale aż takimi hardkorami nie jesteśmy. Z drugiej strony żałuję, że nie ściągałem sam, bo miałem na to całe lato a kopara mi zrobiła na działce taką rozpierduchę, że chyba dopiero za 3 lata to uprzątnę. Z perspektywy czasu to bym chyba ściągał humus ręcznie. Wytrwałości życzę, tym bardziej, że chatka większa niż nasza. Będę podglądał, pozdrawiam.

Wiem, wiem spokojnie, już chyba nie długo coś urodzi się w kwestii dziennika...

Będziecie mogli pomarudzić...

A propo pogody... dochodzę do wniosku, że ciekawym zjawiskiem jest to, że u was śnieg a ja w sobotę próg pod drzwi wylełem, i nadproże nad dzwiami (innymi), a później jak szron zszedł z deskowania dachu garażu:) to postawiłem rusztowanie na dach, żeby zacząć wykończenie szczytu budynku...

Dobra, dobra wiem... Załuż wreście dziennik Inż.!!! (to sam do siebie)

No pieknie Panie, pieknie:) Niech Wam pogoda dopisze we wtorek:)

Nam sie akurat udalo kupic pogieta stal w cenie stali na metry, wiec jak nie widac roznicy to po co wyginac:cool:, tak czy siak swojego zbrojenia nawet w 50 h sami bysmy nie ukrecili. Potem zbrojarz sie na nas zalil ze gdyby wiedzial ze takie trudne to by nie bral..

Odnosnie poziomu, to my nabijalismy gwozdzie. Zlapalismy szlaufwaga gorny poziom lania w narozach, potem rozciagnelismy zylke pomiedzy, ponabijalismy gwozdzie co 1,5m i sciagnelismy zylke. Gwozdzie daly nam poziom.

Tasma moze Ci sie odkleic. Tak czy siak wlasnie pada i sie nam podlewa, zycze tego samego farta, Slonca przy zalewaniu i deszczu zamiast podlewania:cool:

... a wieczorem jeszcze raz teść i tata ( znaczy TATY czy jakoś tak BasH nazywa taki miks). ...

Pozdrawiam Vert

Ło matko Dyrettorko. Cytują mnie, prawie jak łojca Dyrretora od dziecioka spod Łodzi :) A tak w ogóle dopiero spojrzałem, że my prawie krajany, bo ty kaszebskie a ja borowiackie plemie. Nie tak daleko jakby co. Pozdro!