Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STAROSTA komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pieknie, coz moge wiecej powiedziec :D sciany rosna w gore, sa rowne.....oj maly pomocnik spisuje sie na medal, ale wszystko to sie udaje za zasluga dwoch inwestorek-inspektorek, bo gdyby nie one to bylaby na pewno jakas usterka ;)

nie ma to jak pomocne oko kobiety na budowie :p:D

Inwestorki są najpotrzebniejsze :) A młody pomocnik jest świetny. Pokazałem mu jak się używa poziomnicy. Potem latał po budowie i sprawdzał czy prosto ;) Nagle woła do mnie tata ale tu jest krzywo! Raz drugi trzeci w końcu poszedłem zobaczyć a on patrzał na oczko od mierzenia kąta 45 stopni :D

Wesoło musi być :D

Edytowane przez verterix

Bierz gruchę - bez zap%$^%nia bezsensowanego z taczkami a i jakość jakby lepsza. Z szrocika to można sobie płocik zalewać albo mały górny wianuszek pod więźbę. Reszta gruchowana.

8 kubłów to prawie duża grucha - spoko.

8 m3 to prawie pełna grucha , cena 1500zł nie ma co się szarpać z betoniarką. Ekonomicznie to nawet się nie opłaca

Bierz gruchę - bez zap%$^%nia bezsensowanego z taczkami a i jakość jakby lepsza. Z szrocika to można sobie płocik zalewać albo mały górny wianuszek pod więźbę. Reszta gruchowana.

8 kubłów to prawie duża grucha - spoko.

Cwaniaki, my mielismy ponad 4 kubiki i cene za to 1500 zl za beton z gruchy + pompa+transport ( brak min. logist), wiec nie uwazam ze nasze latanie z taczkami bylo bezsensowne, bo zaplacilismy niecalą polowe tego, a jakosc tez dobra, bynajmniej nic nie kruszy i nie odpryskuje a sporo juz na tym chudziaku sie dzieje.

Verterix gratuluje samorobnego stanu zeru

Mieszkam w głębi borów, a betoniarnie zabijają się o każdego klienta - nie macie beczek 6,5 kubika? Pompa na chudziak niepotrzebna - wystarczy taśma wożona na niektórych gruchach.

zaraz zaraz - pisałaś o 4 kubikach, wcześniej gdzieś tam że masz pół mojego stropu więc powiedzmy podobnie z podłogą na chudziaku - czyli licząc nawet 70 metrów kwadratowych lałaś 6 cm chudziaka?

Edytowane przez BasH

Nie do konca, moj jeden strop ma lekko ponad 60 m kw, a chudziak wyszedl ok 4 - 4,5 m3, musisz pamietac ze tam gdzie lawy to nie lejemy przeciez ( a sama szerokosc lawy to 60cm), a przy stropie lejesz calosc.

Ja mam do najblizszej betoniarni 30km i wcale sie o nas nie zabijaja jak widać. Nie wiem jaki zasieg ma taka tasma, bo akurat u mnie grucha podjezdza jakies 20 m od budowy, blizej nie da rady. Nie zawsze wszystko jest oczywiste, i jasne ze gdybym miala 7 kubikow to wzielabym ta gruche a nie bujała się betoniarka dwa dni, ale nie miałam, nie chcialam placic za to ze nie mam pelnej gruchy, a za zaoszczedzona kase zaplacilam za cement do murowania

Edytowane przez MusiSieUdac