verterix 03.08.2011 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Zalewamy w piątek. Ale znając życie to wypadnie we wtorek ( żeby tradycji stało się zadość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 04.08.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Powiąż sobie wiązałką te deseczki ze zbrojeniem i/albo nie wal w nie bezpośrednio z pompy bo ci rozepchnie. Na obwodzie też radziłbym lepiej pomocować. aha - jeszcze coś zobaczyłem: komin powinien być zdylatowany: Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.08.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Oj Michał Michał... Byłeś online a tu zero komentarza... Zalaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 08.08.2011 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 niekoniecznie to bylem ja może moja żonka. ale to nie ważne. strop zalany, dziś będzie relacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 22.08.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Piękny, równy strop - u mnie niestety mam większe farfocle - zalewałem w +30 stopniach i nie nadążaliśmy sciągać... Zaprawa mieszana w betoniarce to dobra zaprawa (klei się, można bez problemu zarzucać dziury i szczeliny) . Gdy pomyślę o mieszaniu w taczce lub kaście od razu mnie wzdryga. Taką zaprawą nie da się murować. Myślę że to wynika z napowietrzenia, ale nie znam się na tym. . Oj niech tylko to nasz mistrz taczkomieszania spod Łodzi przeczyta. Będzie się działo W efekcie zrobiło się czysto w przejściu. Czyść czyść. Na piątek się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 22.08.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A no się przyda w piątek A jak u Ciebie porządki? Mi szczerze to szkoda poświęcić popołudnie na koszenie trawy Ale jutro obiecuje że się zmobilizuje. Co do zaprawy to taczko mieszacz z centralnej polski się nie obrazi (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.08.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Oj niech tylko to nasz mistrz taczkomieszania spod Łodzi przeczyta. Będzie się działo Co do zaprawy to taczko mieszacz z centralnej polski się nie obrazi (chyba) czytał...czytał... mieszania innej zaprawy niz gotowej w worach to i ja sobie nie wyobrażam... ...uderz w stół, a nożyce się odezwą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.08.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 A no się przyda w piątek A jak u Ciebie porządki? No właśnie słabo. Od soboty nic nie robiłem, dziś na bank też nie będzie czasu, zresztą... Najwyżej murator w fotoszopie wyretuszuje bałagan Wsadzi się komputerowo jakieś drzewka jako zasłonę i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 23.08.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja będę kosił trawę nie dla redakcji tylko dlatego bo mi zbrojenie przerosło trawą i nie mogę fi12 wyciągnąć z łączki. O fi 6 już nie wspomnę. P.S. Spróbuje mieszadłem mieszać zaprawę w kaście. może będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 25.08.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ja będę kosił trawę nie dla redakcji tylko dlatego bo mi zbrojenie przerosło trawą No mnie redakcja zmotywowała do wywiezienia kilku przyczepek śmieci z działki - i tak trzeba było to zrobić... Teraz walczę z CO. Podejścia pod grzejniki + rozdzielacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.08.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Michał, planujesz do zimy założyć wieźbę i jakieś przykrycie, czy raczej zostawiasz mury na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 26.08.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Jak tam Michał po wizytacji? Uszy mnie trochę piekły - ktoś mnie obgadywał? pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 27.08.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 A wizyta bardzo przyjemna Nagadaliśmy się sporo. Musiałem na Ciebie donieść że nie chcesz wpaść do mnie na grila Co do dachu temat otwarty. przygotuje wszystko pod więźbe i będe walczył o fundusze na dach. Przeraża mnie wizja zniszczonych ścian i stropu po zimie:( jak tego nie przykryję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.08.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Heh - z tym grilem to wiesz jak u samorobów ciężko z wyrwaniem czasu. Właśnie pożegnałem wizytatora Andrzeja - dobrze się rozmawiało. Co do dachu - pewnie, że dobrze jakby się udało zrobić, ale w jakbyś się kasowo nie wyrobił zawsze pozostaje zabezpieczyć foliami i plandekami... Też się da. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 04.09.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Fajna zabawa tym wiaderkiem... Powiedzmy. Ja podobną ilość na swój górny wieniec wciągałem bez bloczka ręcznie... Barki miałem jak kulturysta Potem znalazł się bloczek i elki na szczytach zalewaliśmy już jak ty. A co wy tak w czapkach działacie? Tak u was na wybrzeżu dmucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 05.09.2011 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 A chłopakom było zimno w uszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 03.11.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 To ja będę pierwszy...GRATULACJE !!!Pięknie wam ta więźba wyszła...Wiecha arcydzieło... Podziel się uwagami z montażu...ile osób, jak zacząć, co najgorsze w trakcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 18.11.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 To ja będę pierwszy... GRATULACJE !!! Pięknie wam ta więźba wyszła... Wiecha arcydzieło... Podziel się uwagami z montażu... ile osób, jak zacząć, co najgorsze w trakcie... Dzięki wielkie. W dzienniku naskrobałem kilka przemyśleń. Inż. a co u Ciebie zaglądam tam i pustka. MSU i BasH też protest jakiś mają na wpisy do dziennika. Netbet się wycofał. Co to się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 20.11.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Cześć, nie protestujemy...Jeśli mogę za siebie odpowiedzieć...To zwalę całość na to,że zawsze jak pojadę na budowę to albo nie mam aparatu,albo mam aparat tylko baterie akurat szlak trafił... U mnie wszystko powoli dąży do zabudowy poddasza...Już niedługo (jeszcze jedna sobota) będę miał jeden pokoj zrobiony...Z doświadczeń mogę powiedzieć, że podstawa to urządzenie dogrzewające...W kwestiach wykonastwa to pracochłonność wychodzi:1,2 dni - wytyczenia, wieszaki, konstrukacja stalowa,1 dzień - wełna, folia1,2 dni - płyty k-gWiec 5 dni, tylko że ja robię tylko w soboty więc wychodzi miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 10.12.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Verterix ile ci wyszło kubików na więźbę ?? same krokwie i belki, nie licząc łat i kontrłat ?? No i gratulacje przykrycia domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts