rychuu3 12.06.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 witam Mam złośliwego sąsiada który postawił mi płot ażurowy bez otworów na wysokość 2.2m . Wiem że ma do tego prawo . Ale mam kilk pytań czy otwory nie powinny mieć 25 % pow płotu . Odnośnie wysokości w jednych miejscach jak zmierze płot to ma ponad 2.2 m ale to po mojej stronie po jego ma rowne 2.2 . Pomożcie przez ten płot czuje się jak w więzieniu . Z sąsiadem nie idzie sie dogdać jest strasznie złośliwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.06.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 obsadź płot bluszczem czy inną roślinnością będziesz mieć dobrą izolację od ,,złośliwego" sąsiada a jednocześnie piękne zielone ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.06.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 ciekawe co sąsiad sądzi o Tobie skoro postanowil sie od Ciebie tak drastycznie odseparować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 12.06.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 ciekawe co sąsiad sądzi o Tobie skoro postanowil sie od Ciebie tak drastycznie odseparować to samo co On o Nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychuu3 13.06.2010 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 obsadź płot bluszczem czy inną roślinnością będziesz mieć dobrą izolację od ,,złośliwego" sąsiada a jednocześnie piękne zielone ogrodzenie chyba tak bedzie trzeba zrobić bo nie idzie patrzeć na ten beton . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychuu3 13.06.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ciekawe co sąsiad sądzi o Tobie skoro postanowil sie od Ciebie tak drastycznie odseparować nie interesuje mnie co on o mnie sądzi nikt go tutaj nie lubi jednego kota postrzelił co miał sprawe w sądzie ( z wiatrówki) a moje otrół ale nie idzie mu tego udowodnić ;/ i jest zły bo było o tym w gazecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 14.06.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Zobacz w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego (jeżeli jest ) co tam jest w kwestii -ogrodzenie- może będziesz miał szczęscie i plan nie zezwala na takie wysokie ogrodzenia? sprawdź..powodzenia (ja też wiem co to złośliwy sąsiad-choć w innym rodzaju)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 14.06.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Rychu, co znaczy "płot ażurowy bez otworów"? Bo to tak trochę jak "bigos bez kapusty"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.06.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 heh rzeczywiscie... płot ażurowy bez otworów ciekawe... mozesz cyknac zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszaheidi 17.06.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Moze to taki jak robi moj sasiad.Wielkie betonowe sciany wkolo swojej posesjii.Niech skonczy to wyslemu mu z sasiadem plan zagospodarowania przestrzennego, gdzie wyraznie zapisane,ze musza byc azury,takie a takie w taki a takim kolorze.Tez mam takiego chama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 18.06.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Zamiast się cieszyc, że nielubiany sąsiad za swoje pieniądze stawia płot (normalnie z tego co się orientuję, powinien koszt dzielić na pół) to narzeka.Winobluszcz, bluszcz, kilka brzózek jak jest na to miejsce i zaraz płotu nie będzie widać.Przynajmniej nie będziecie sobie w garnki zaglądać. No chyba, ze osoba lubi podpatrywać co jest u sąsiada grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 18.06.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Jakoś wielu naszych sąsiadów to ch... i b..., a my to anioły. Czy to prawda? Jeśli nie mamy 1ha działki to trzeba się nauczyć tolerancji (tolerancja - cierpliwe znoszenie). Jeśli sąsiad łamie prawo to trzeba coś z tym robić, jeśli nie to tylko się wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala1719499794 18.06.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Ja mam takiego anioła który wystawia kolumny na podwórko jak przyjeżdżają goście w sobotę ale na to i 2 metry płotu nie pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychuu3 28.06.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 zrobie fotke w weekend i wstawie i sprawdze z MPZP bo jest dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jersey 29.06.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Rychuu3, jak piszą inni - sprawdź co na ten temat plan zagospodarowania mówi. ja się nie spotkałem, by to jakiś plan regulował, ale w końcu widziałem takie plany dla 3 wiosek i 4 dzielnic Sz-na. ale może masz 'szczęście w nieszczęściu' i łapiesz się na "strefę ochrony krajobrazu kulturowego" , wtedy zdaje się plastyk miejski czy w ogóle jakiś urząd ma coś do powiedzenia, jak płoty czy bramy mają wyglądać ? obsadź płot pnączami, będziesz miał piękną ścianę zieleni zamiast płotu lub co gorsza widoku nielubianego (drażniącego Cię) sąsiada.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 29.06.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Rychu tak już jest, że występuję rzesza kretynów co wszytsko wyłożą obleśna kostka która zaraz wyblaknie a do tego obstawiają sie slicznymi płotami betonowymi. NIe ma co wylewać łez, posiadz cos zielonego i bedzie miło, sąsiadó sie nie wybiera niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcim 29.06.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Rychuu3, jak piszą inni - sprawdź co na ten temat plan zagospodarowania mówi. ja się nie spotkałem, by to jakiś plan regulował, ale w końcu widziałem takie plany dla 3 wiosek i 4 dzielnic Sz-na. ale może masz 'szczęście w nieszczęściu' i łapiesz się na "strefę ochrony krajobrazu kulturowego" , wtedy zdaje się plastyk miejski czy w ogóle jakiś urząd ma coś do powiedzenia, jak płoty czy bramy mają wyglądać ? obsadź płot pnączami, będziesz miał piękną ścianę zieleni zamiast płotu lub co gorsza widoku nielubianego (drażniącego Cię) sąsiada. Pozdrawiam Ja mam własnie taki mpzp...zakaz płotów ażurowych, betonowych itp. więc zakładam, że przepisy danej gminy będa tutaj kluczowe. Nie zmienia to faktu, że zieleń rozładuje stresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.07.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 a ja mam z trzech stron takie betonowe paskudztwo (stan zastany) i co mam sie pochlastać? Pokochałam szybko rosnące bluszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tereś57 31.07.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 a my właśnie zaczynamy stawiać płot z betonu , chcemy sie troszkę zasłonić a nie jak na wybiegu,a drzewka i tak posadzimy i bluszcze,mysle ze jest tego duży wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cerleg 02.08.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Nie ma co narzekać na izolację od sąsiadów. Moich nawet betonowa ścianka oddzielająca bliźniacze balkon nie zniechęca przed podglądaniem. Ile się nie napatrzę na wywieszoną przez barierkę obczajającą sąsiadkę Na działce można też posadzić jaśmin, szybko rośnie, pachnie i przesłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts