Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płot przy sąsiedniej działce złośliwy sąsiad

Recommended Posts

witam

Mam złośliwego sąsiada który postawił mi płot ażurowy bez otworów na wysokość 2.2m . Wiem że ma do tego prawo . Ale mam kilk pytań czy otwory nie powinny mieć 25 % pow płotu . Odnośnie wysokości w jednych miejscach jak zmierze płot to ma ponad 2.2 m ale to po mojej stronie po jego ma rowne 2.2 . Pomożcie przez ten płot czuje się jak w więzieniu . Z sąsiadem nie idzie sie dogdać jest strasznie złośliwy .

ciekawe co sąsiad sądzi o Tobie skoro postanowil sie od Ciebie tak drastycznie odseparować :p

nie interesuje mnie co on o mnie sądzi nikt go tutaj nie lubi jednego kota postrzelił co miał sprawe w sądzie ( z wiatrówki) a moje otrół ale nie idzie mu tego udowodnić ;/ i jest zły bo było o tym w gazecie .

Zamiast się cieszyc, że nielubiany sąsiad za swoje pieniądze stawia płot (normalnie z tego co się orientuję, powinien koszt dzielić na pół) to narzeka.

Winobluszcz, bluszcz, kilka brzózek jak jest na to miejsce i zaraz płotu nie będzie widać.

Przynajmniej nie będziecie sobie w garnki zaglądać.

No chyba, ze osoba lubi podpatrywać co jest u sąsiada grane.

• 2 weeks później...

Rychuu3,

jak piszą inni - sprawdź co na ten temat plan zagospodarowania mówi. ja się nie spotkałem, by to jakiś plan regulował, ale w końcu widziałem takie plany dla 3 wiosek i 4 dzielnic Sz-na. ale może masz 'szczęście w nieszczęściu' i łapiesz się na "strefę ochrony krajobrazu kulturowego" , wtedy zdaje się plastyk miejski czy w ogóle jakiś urząd ma coś do powiedzenia, jak płoty czy bramy mają wyglądać ?

obsadź płot pnączami, będziesz miał piękną ścianę zieleni zamiast płotu lub co gorsza widoku nielubianego (drażniącego Cię) sąsiada.

Pozdrawiam

Rychuu3,

jak piszą inni - sprawdź co na ten temat plan zagospodarowania mówi. ja się nie spotkałem, by to jakiś plan regulował, ale w końcu widziałem takie plany dla 3 wiosek i 4 dzielnic Sz-na. ale może masz 'szczęście w nieszczęściu' i łapiesz się na "strefę ochrony krajobrazu kulturowego" , wtedy zdaje się plastyk miejski czy w ogóle jakiś urząd ma coś do powiedzenia, jak płoty czy bramy mają wyglądać ?

obsadź płot pnączami, będziesz miał piękną ścianę zieleni zamiast płotu lub co gorsza widoku nielubianego (drażniącego Cię) sąsiada.

Pozdrawiam

Ja mam własnie taki mpzp...zakaz płotów ażurowych, betonowych itp. więc zakładam, że przepisy danej gminy będa tutaj kluczowe. Nie zmienia to faktu, że zieleń rozładuje stresy :)

• 4 weeks później...

Nie ma co narzekać na izolację od sąsiadów. Moich nawet betonowa ścianka oddzielająca bliźniacze balkon nie zniechęca przed podglądaniem. Ile się nie napatrzę na wywieszoną przez barierkę obczajającą sąsiadkę:D

Na działce można też posadzić jaśmin, szybko rośnie, pachnie i przesłania