Arkadly 06.02.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Cześć. Mam działkę w strefie odziaływania lotniska wojskowego w Krzesinach. Rozporządzeniem wojewody została utworzona strefa "ochronna". Buduję dom w tej strefie i zgodnie z rozporządzeniem mogę wystąpić o "zapewnienie ochrony akustycznej" od wojska. Chcę dobrze się przygotować do batalii i szukam następujących informacji:1. Jako ochronę akustyczną mogę przyjąć: lepsze okna(szyby), rolety, izolację z wełny itp (co jeszcze?). Szukam informacji, jakie parametry tłumienia dają poszczególne elementy - np. 100cm wełny tłumi 5dB itd.2. Czy ktoś z Was lub Waszych znajomych uzyskał coś w podobny sposób od wojska, czy wogóle nie zaprzątać sobie głowy3 Inne sugestie i rady. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubuś1719499412 10.03.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Arkadly, mam zamiar budowac niedaleko Ciebie, czy masz jakieś bardziej konkretne info na temat tej strefy i planów związanych z tym lotniskiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 10.03.2004 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 A gdzie dokładnie się budujesz?Lotnisko sobie istnieje od dawna, z tego co zaobserwowałem to w normalne dni nie jest tragicznie, latają sobie od czasu do czasu. Jak w zeszłym były manewry było ciężko.Co do przyszłości - będą stały tam polskie F16 chyba 16 sztuk. Troszkę moga pohałasować.Amerykanie raczej wybiorą Powidz, chociaż ostatnio słyszałem, że raczej odpuszczą Polskę na rzecz Bułgarii.A w temacie prawnym - szczególy strefy ochronnej: http://www.poznan.uw.gov.pl/Dzienniki03/Dziennik%20200.pdf Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubuś1719499412 10.03.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Szczytniki Mam działkę niedaleko Powidza i jak na razie w sezonie letnim nie bardzo mi to przeszkadzało. Mam więc nadzieję, że i tu damy sobie radę. Z tego co wiem pas wznoszenia jest tak ustawiony, że ja nie powinienem tego bardzo odczuwać, ale nigdy nie wiadomo. Dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 10.03.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Działka w pobliżu lotniska, walka z hałasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts