gorgolka 12.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 mała podpowiedź: jeśli zależy wam na czasie zróbcie tak jak my:' jak zawiadomienia dla sąsiadów były gotowe odebraliśmy je z urzędu, sami zawieźliśmy sąsiadom do podpisu i jeszcze tego samego dnia oddaliśmy do urzędu. Skraca to czas uprawomocnienia, nie czeka sie na doręczenie pocztowe u nas starostwo tak idzie na rękę ludziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 12.04.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Na 99% w środę odbieramy pozwolenia. Co do starostwa to jesteśmy w stałym kontakcie z osobami decyzyjnymi Jeszcze jutro ma zadzwonić Pani ze starostwa i potwierdzić wszystko Później jeszcze wytrzymać te 14 dni do uprawomocnienia i możemy STARTOWAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 12.04.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mam pytanko odnośnie wieńca na ścianach szczytowych, Kulshrank - o ile dobrze pamiętam Twoje zdjęcia, tochyba miałeś robione te wieńce, Havena - jestesmy na bieżąco, ale jestem ciekawa opinii innych budujących Krzysia? Robicie te wieńce, bo my chcielismy zrezygnować, ale nasz kierownik stoi swardo przy swoim i ... nie możemy nic przewalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 12.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mam udało się załatwić pozwolenie na budowę w 15 dni, dzięki uprzejmości pani w urzędzie. Kobietka wydałaby pozwolenie "od ręki" tylko że architekt adaptująca projekt zapomniała o odrolnieniu i musiało się ono uprawomocnić. Czasami wystarczy grzecznie poprosić i mieć odrobinę szczęścia do ludzi. Teraz czekamy na kredyt... Prace zaczynamy 26 kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 13.04.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Pavalara, a o co konkretnie chodzi z tymi wieńcami? mam trochę zdjęć więźby to mogę podesłać, tylko więcej szczegółów napisz. na razie wklejam krzysztofa z oknami: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rj/qd/ozow/hziFrmM3SLhUxBpcbB.jpg właśnie tynki położone, elektryka właściwie zrobiona i zaczynamy podłogówkę układać dzisiaj a prądu nadal ani widu ani..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 13.04.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 PAWALARA serdecznie przepraszam za przekręcenie nickapisałam z pamięci, nie wiem czemu ubzdurało mi się pisać przez v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 13.04.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Gorgolka możesz powrzucać więcej zdjęć bo tak fajnie się na Krzysia patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żenkabo 15.04.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam ja także jestem szczęśliwa posiadaczką już zaadaptowanego projektu Kryzsia oczekuję na pozwolenie na budowę Twój domek jest super czy jest możliwość zobaczenia innych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 16.04.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam ja także jestem szczęśliwa posiadaczką już zaadaptowanego projektu Kryzsia oczekuję na pozwolenie na budowę Twój domek jest super czy jest możliwość zobaczenia innych zdjęć Witaj postaram się wkleić jak tylko wrzucę na komputer, kilka mam wklejonych w galerii fotoforum: http://fotoforum.gazeta.pl/a/45447.html dziś kładą podłogówkę, po niedzieli ma być zalewana posadzka a gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żenkabo 17.04.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Z góry dziękuję my budujemy w Łodzi tzn rozpoczynamy budowę mam nadzieję jeszcze w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 19.04.2010 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Wystarczy na tydzien wyjechac i juz tyle nowosci na watku. Gorgolka, piekne okna! I rolety! My mamy, niestety, natynkowe, bo sie panowie nie dogadali Nie wygladaja tak efektownie jak Wasze ,ale mysle, ze doskonale spelnia swoje zadanie. Jaka planujecie grubosc wylewki? Ile Wam wyszlo metrow wylewki? Nasza kierbud kazala polozyc podwojne jetki - widze, ze macie pojedyncze, tak jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 19.04.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Wylewkę dajemy 5 cm, pod spoód 2x5 cm styropianu na zakłakę dach jak w projekcie poza tym, że te najgrubsze belki są stalowe - projekt dopuszczał taką możliwość. Wylewkę dajemy 5 cm, pod spoód 2x5 cm styropianu na zakłakę mieli lać w tym tygodniu ale nie wiem czy się wyrobimy bo najpierw hydraulik chce zrobić test szczelnośći podłogówki i działania pieca, ma podłączyć na 24 godziny nieprzerwanej pracy więc pewnie się nie wyrobimy z zalaniem przed weekendem a w przyszły tydzień mąż wyjeżdża w delegację a ja wracam do pracy więc pewnie też nie zalejemy w każdym razie dam znać co i jak a dziś od 2 godzin montują nam garażową bramę )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.04.2010 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Wylewkę dajemy 5 cm, pod spoód 2x5 cm styropianu na zakłakę My w sumie podobnie: 2x6cm styro i 6cm wylewki. dach jak w projekcie poza tym, że te najgrubsze belki są stalowe - projekt dopuszczał taką możliwość. My tez mamy stalowe heby. Jednak nasza kierbud powiedziala, ze pojedyncze jetki, to za malo i kazala dac podwojne (moze potem wstawie fotke). Trzymam kciuki za szybkie zrobienie wylewek i gratuluje bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 20.04.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 U nas jętki były pojedyncze chybanatomiast dachowcy zrobili takie wzmocnienia dachu, w miejscu gdzie będzie podbitka (będzie prosta, nie ukośna)widać to na zdjęciu wklejonym w grudniu gdzie pokazywałam rynnęi na tym:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rj/qd/ozow/Ae78zngV5KGKn6rsCB.jpg no i od wczoraj brama garażowa zamontowana, mnie sie bardo podobahodzi cicho, jak napotka przeszkodę np dziecko czy kawałek samochodu to się cofa tak żeby nie przycisnąć kolor ma taki jak okna i drzwi wejściowe, ale wygląd właściwy całości będzie dopiero po zrobieniu elewacji czyli w bliżej nieokreślonej przyszłościhttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rj/qd/ozow/5JmcQDae9Msdc5WDaB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 20.04.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 no i od wczoraj brama garażowa zamontowana, mnie sie bardo podoba hodzi cicho, jak napotka oczywiście CHodzi, zjadło mi c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 26.04.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rj/qd/ozow/5JmcQDae9Msdc5WDaB.jpg Mam pytanie o murek na tarasie nad garazem: robilisci zmiane w projekcie? Czy taka barierke mozna sobie wymurowac ot tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 27.04.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Murek stawialiśmy sami, to jako barierka, w przerwach będą barierki jakieś proste, równoległe, takie same jak w ogrodzeniu i oknie zamiast małego balkonunasz kierownik budowy nic nie mówił że to zmiana projektu potrzebna więc postawiliśmy sami - tzn ekipabyć może jeszcze pół pustaka podniesiemy bo w tej chwili ok 55 cm ma ten murek ale nawet nie pomyślałam że pozwolenie może być potrzebne i teraz mi stresa napędziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 28.04.2010 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 nawet nie pomyślałam że pozwolenie może być potrzebne i teraz mi stresa napędziłaś Oj, przepraszam... Skoro kierbud wie, wszystko w porzadku Ja tylko sie zastanawialam. W starym domu planujemy wykonczyc duzy taras ok. 35m2 i pomyslelismy o takim murku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 12.05.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 A co tu taka cisza??? Nikt dalej nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 12.05.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jak to nie? Tylko jakos nie mam weny do pisania... U nas 'klada sie' kabelki. Pan maz osobiscie robi instalacje do 'inteligentnego domu'. Tyle mamy pajakow na scianach, ze nawet tam nie chodze, zeby sie nie przerazac A musi sie uwijac, bo tynkarze wchodza w poniedzialek! Mamy tez zrobiona instalacje do OC. Fajnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts