szymek14 22.10.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 (edytowane) Tak to są fixy. Mam już kupioną duża drabinę do nich, która sprawdza się też do okien dachowych w salonie. Z drugiej strony w pokojach dzieci jest jak w projekcie. I dziękuję za pochwały, bo częsciej słyszymy coś innego. Ale to dotyczy nie tylko okien, ale Krzysia generalnie. Ludzie wolą styl dworkowy, taki bezpieczny i sąsiadom się podoba. Edytowane 22 Października 2010 przez szymek14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 22.10.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Szymek -bardzo ładny ten Krzyś, czy można prosić o fotki z przodu domu?Oraz jeśli to nie tajemnica przybliżoną kwotę stanu surowego zamkniętego lub koszt samych okien- wraz z dachowymi, podoba mi się umieszczenie okien dachowych -tak w kupie- jakie pomieszczenie jest pod tymi oknami na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 26.10.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam! Przymierzam się do zakupu tego projektu, ale tak na 99% jestem pewna. Dlatego bardzo proszę o zdjęcia z frontu domu, jak i z wewnątrz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 26.10.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 acca5 pod tymi oknami znajduje się galeria i antresola. Także do mycia potrzebna jest porządna drabina szymek14 gratuluję pomysłowości z tymi szybami od frontu, naprawdę REWELACJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 27.10.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) Acca5, koszt Krzysia będzie bardzo się różnił w zależności od materiałów użytych do budowy, regionu Polski, czy jak w moim przypadku dodatkowych kosztów na szkody górnicze. Mi udało się ze stanem surowym zejść poniżej kosztorysu z horyzontu. Za okna, porównując z oryginalnym projektem zapłaciłem 100% więcej. Najdroższe są okna przesuwane czyli tzw. suwanka. Pod oknami dachowymi tak jak napisał Talgo jest wolna przestrzeń nad salonem, a u mnie dodatkowy rząd okien znajduję się nad jętkami, czyli tam gdzie w projekcie jest sufit. U mnie nie ma sufitu, jętki są widoczne, a ocieplenie idzie wzdłuż krokwi do samego szczytu.Sorki, że tak późno odpisuję Edytowane 27 Października 2010 przez szymek14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 27.10.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Manika, nie wiem z którego Śląska jesteś, ale jeśli z Górnego to zapraszam do mnie na obejrzenie Krzysia na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 27.10.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 szymek14 mam ogromną prośbę, jeśli możesz to wrzuć zdjęcie z salonu do góry (widok jętek i sufitu) bo u mnie będzie identycznie. I jeszcze mam pytanko... jakie masz docieplenie idące wzdłóż krokwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 27.10.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ocieplenie, wełna 15 cm między krokwiami + 5 między rusztem. Zdjęć takich nie mam, ale postaram się dzisiaj zrobić i wkleić. Widzę, że nie tylko my tak wymyśliliśmy z tym sufitem, ale jak szaleć z wolną przestrzenią w salonie to szaleć. My korzystając z pomysłu Kulshranka (dzięki za pomysł) skróciliśmy antresolę o ponad 50 cm i przestrzeni jest jeszcze więcej, nam się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 27.10.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Dziękuję za zaproszenie Szymku14. Jeśli to nie kłopot to bardzo chętnie obejrzę w realu. Bo ja jestem z Górnego Śląska, i całkiem niedaleko od Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 27.10.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Szymek14 chyba większość korzysta z tego pomysłu, bo ja też skróciłem o 50cm, a przejście na antresoli i tak jest szerokie więc pomysł jest bardzo trafiony A na zdjęcia czekam z niecierpliwością Z kolei ja chcę docieplić tak jak jest w projekcie, czyli 23cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 28.10.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Szymek14 chyba większość korzysta z tego pomysłu, bo ja też skróciłem o 50cm My niestety nie, bo mamy komin od kominka na srodku korytarza Napiszcie jak Wam sie zmiescily drzwi do pokoi przy poszerzonej antresoli? Nie hacza z drzwiami do lazienki/garderoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 28.10.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Nic ze sobą nie koliduje, fakt że trzeba było przesunąć ściankę działową między tymi dwoma małymi pokojami, przec co jeden się powiększył drugi nieco zmniejszył, ale u mnie one będą gościnne także duże wcale nie muszą być A drzwi 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 28.10.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Kilka zdjęć sufitu w saloniehttp://images38.fotosik.pl/354/ed763735eac31d44m.jpghttp://images35.fotosik.pl/194/2ffc8bb90bebe411m.jpghttp://images49.fotosik.pl/359/1d8f8b5e866f6722m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 28.10.2010 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Szymku, a te jetki czyms okladasz/malujesz czy zostawiasz tak, jak sa?Talgo, a ktoredy sie wchodzi na Twoje dwa stryszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 28.10.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Stryszek będzie chyba jeden tylko i będzie on zlokalizowany nad tymi dwoma pokojami.Natomiast wejście będzie zrobione w tym większym pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 28.10.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Szymek dzięki za fotki Robi wrażenie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 28.10.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Jętki będą wyszlifowane i pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 28.10.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Hej ja się też pochwalę, łazienka górna się kończy, pralnia skończona, kotłownia teś skończona tak jak pralnia biała i kotłownia wyposażona w piec, zasobnik i zmiękczacz wody. Kibelek w górnej łazience też działa no i dwa dziecięce pokolorowane pokoiki: klasycznie jeden różowy drugi niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 28.10.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Gorgolka, wrzuć proszę jakieś zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 29.10.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 dziś nie mam zdjęc, ale jak skończy nasz facet robić łazienkę podobno za 1,5 tygodniai założą kominek na dole - 8 listopada zacznąto się wreszcie trochę posprzata i będzie można zdjęcia jakieś robić.wprawdzie jeszcze nie będzie podłóg ale to nic, i tak się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts