Havena 06.12.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Hej! U nas praca wre w srodku - podwieszaja sufity. Dzieki nim robi sie bardziej 'domowo' Prace na zewnatrz przystopowala temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADUNIA24 10.12.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 WitamRównież budujemy Krzysia mamy stan surowy otwarty, w Lutym będa nam montować okna.Chętnie podziele się informacjami. jestem z leszna woj.wielkopolskie jak ktoś chce to zapraszam do ogladania Andżelika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADUNIA24 10.12.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 witam bardzo chetnie podziele sie informacjami i zdjeciami. Jestem na etapie montowania okien do Krzysia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 11.12.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witamy, w naszych skromnych progach Fajnie że powiększa się grono osób, które budują Krzysia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 11.12.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Adunia dawaj jakieś foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 13.12.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Ja daję zdjecia swojego kominka i zabudowanej antresoli czyli w moim przypadku biblioteczko-telewizorni http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rj/qd/ozow/P0uONmLr5eMH4S2BMB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rj/qd/ozow/L06pcfyOF2KpPaAcPB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 13.12.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Oczywiście przepraszam za niedomytą szybę, ale kominek przebył już kilka przepaleń a nawet jedną imprezkę kominkową więc skutki widać. A szmaty i płynu do szyb nie miałam z sobą jak foty robiłam - wybaczcie. Od strony salonu kominek ma ramkę z nierdzewki, ma pasować do konstrukcji schodów. od strony jadalni ma czarną ramkę z jakiegoś kamienia, tak że ramka zlewa się z drzwiczkami w jedno. Wygląda całkiem fajnie i ciepło też daje potężne. POLECAM. Szyba jest duża ma ok 1mx0,5 i jest dość nisko nad podłogą, jakieś 25 cm. No i mamy za sobą pierwszą awarię. W pralni pachnącej nowością i białością pękł element rury przy kraniku. Co pociekło na podłogę to wsiąkło w kratkę odpływową w podłodze a nie na piętro, więc warto robić hydroizolację podłogi. Jak ponownie odkręciliśmy wodę to przesttało cieknąć na podłogę a zaczeło w ścianę i tu hydroizolacja nie pomogła. Aktualnie plama wyschła, awaria zlokalizowana 2 płytki skute i podobno da sie wymienić łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 13.12.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Gorgolka jak tak patrzę na te zdjęcia to normalnie już mieszkać można ....aż serducho mocniej bije na taki widok Właśnie awarii hydraulicznych boję się najbardziej, bo cholerstwo ciężko zlokalizować... ale cieszę się że u Was dało się to szybko naprawić. Kominek faktycznie robi niesamowite wrażenie. Ile ma KW? A u mnie im bliżej końca tym bardziej się to jakoś tak ślimaczy, dodam że 15 grudnia mój wykonawca miał oddać dom w stanie deweloperskim. Ale w 2 dni z pewnością nie wyrobi się z tym co mu jeszcze zostało. Może da radę do końca roku, a i w to zaczynam powątpiewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.12.2010 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Przylaczam sie do powitan Aduni24 i rowniez prosze o fotki Gorgolka, piekny kominek, super telewizornia (choc ja wole moja antresole ale czas pokaze ) I wspolczuje z powodu pierwszej awarii... Dobrze, ze obylo sie bez wiekszych szkod. Kiedy sie wprowadzacie? I dlaczego rodzinka na zdjeciu w takich grubych kurtkach? Talgo, ja tez sie zastanawiam, jak Wam sie uda wprowadzic pod koniec stycznia Ale niezlomnie trzymam za to kciuki! U nas wciaz robia sufity podwieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 14.12.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Hejdzięki za miłe słowa.Kominek ma 22 kilowaty chyba. Ale bez płaszcza jest.Ciepła daje dużo, dziórą schodowa na górę też to ciepło idzie. W pierwsze mrozy nie było grzania więc jak się napaliło wieczorem to temperaturę dodatnią do rana trzymał.A rodzinka w kurtkach, bo generalnie zimnica była i podjechaliśmy tylko wracając od teściów w kominku przepalić - bo jeszcze nie był piec podłączony i baliśmy się że rury pozamarzają.a kiedy się wprowadzamy?to trzeba zapytać Pań w Gminie, które zapomniały uwzględnić jednej działki w decyzji na przyłącze elektryczne, w związku z tym jesteśmy o kolejne 2 miesiące z prądem w plecy.Mam kupione deski warstwowe na podłogę górną i zastanawiamy się czy kłaść pływająco czy kleić - są plusy i minusy obu rozwiązań.Jak się zdecydujemy i nam położą - czyli chyba już po nowym roku - to górne drzwi będziemy zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 14.12.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Gorgolka, a tam gdzie będziecie mieli deskę to macie podłogówkę? Bo jeśli tak to ja proponuję przykleić bo wtedy podłoga lepiej przewodzi ciepło. Przy pływającej robi się poduszka cieplna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malin1 15.01.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witajcie Jesteśmy z żoną zdecydowani na 100% na ten projekt i na wiosnę ruszamy z budową ale zawsze zostaje jakieś ale i kilka detali jakie byśmy chcieli przerobić. Czy możemy odwiedzić kogoś kto już buduje ten domek a raczej dom lub jest po całym trudzie i porozmawiać przy kawie chętnie w murach budowy. Jesteśmy z Darłowa nad samiutkim morzem i dojazd nie robi problemu nawet na drugi koniec kraju. pozdrawiamy Marcin i Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 16.01.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witamy i trzymamy kciuki za udany start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.01.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Jak juz pisalam na priv, zapraszamy do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 17.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Jak juz pisalam na priv, zapraszamy do nas To jak już do Was zawitają to do mnie mają 40 km i również zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 18.01.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witajcie, U nas widać jakieś małe postępy i chciałem pokazać naszą wersję salonu w "Krzysiu". Betonowa ściana nie będzie tynkowana. Jest wyszlifowana i zaimpregnowana. http://images38.fotosik.pl/534/269ab5e600b99b25m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 18.01.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Betonowa ściana nie będzie tynkowana. Jest wyszlifowana i zaimpregnowana. Już Ci zazdoszczę tej ściany. Strasznie mi się podoba surowy beton, dlatego kombinuję żeby mieć blaty kuchenne z betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 18.01.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 o to to , kombinuj z tymi blatami, to może i mój mąż da się przekonać do podłogi betonowej impregnowanej żywicą się nie dał a malin 1 tak jak pisałam zaproszenie do Lublina nieustające wersji krzysia jest do wyboru do koloru, najlepiej obejrzeć wszystkie a szymkowe wnętrze naprawdę cudne się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 18.01.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Talgo, my również uwielbiamy beton, dlatego mamy jeszcze jakieś 60 m2 podłóg betonowych szlifowanych na wysoki połysk oraz wszystkie parapety też betonowe. Jeśli szukacie kogoś kto "robi w betonie" to mogę dać namiar.Malin1 - nie jesteście jedyną parą o imionach Marcin i Monika, którzy budują Krzysia, my też mamy tak ładnie na imię.Gorgolka dziękuję za pochwałę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 19.01.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Szymku, fajna sciana Ja tez bylam fanka podlogi betonowej, dopoki nie zobaczylam microterazzo. No i firma stwierdzila, ze u nas podlogi betonowej nie zrobi, bo mamy zbyt duzo zalaman (slupy w salonie). Ale jesli masz namiary na doba firme, to poprosze! Gorgolka, ponoc blaty betonowe w kuchni sa trudne w utrzymaniu nalezytej czystosci (gdzies na FM czytalam). Nie myslalas o corianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts