Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 weeks później...
  • Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, Jestem bardzo zainteresowana zakupem projektu domu Krzyś. Śledze ten wątek od początku i przekonały mnie Wasze opinie na jego temat. zastanawiam się nad powiększeniem pokoi na poddaszu kosztem tarasu. Chciałabym jednak zobaczyc wygląd domu po takich zmianahc. wiem że niektórzy z was zdecydowali się na takie kroki. Moge prosic jakieś zdjęcia? dodatkowo przesyłam mojego maila [email protected]. Będe bardzo wdzięczna za pomoc.Pozdrawiam gorąco i nei mogę się doczekać kiedy będę mogła zamieścić fotografie mojego"Krzysia"

• 1 month później...
  • 2 months później...
Witam. Również chciałbym poruszyć temat ciągu wstecznego w kominie. My niestety walczymy z tym zjawiskiem od początku użytkowania. Przewinęli się "fachowcy" z różnych firm kominiarskich - ale niestety w większości to oni się znają na sprzedaży i montażu a zasady działania już ich nie obchodzą. Opinii tyle ilu fachowców. Dzwoniłem do horyzontu - głową w mur - wszystko zgodnie z jakimiś ( jakimi ? ) przepisami ( wysokość komina, odległość od kalenicy itd. ) Podesłali telefonicznie ludzi od Schiedela - jeden telefon i dalej temat się urwał...

Witam!

Chyba 2 lata temu spotkalismy sie pod Gorzowem?

Nasz do w 90 % gotowy, ale z kominem mamy ten sam problem. Na tym forum czytalem ze ktos juz

to reklamowal w horyzoncie i chyba nawet mu przyznali racje zejest blad.

Ja wlasnie dzisiaj zakladam strazaka i zobaczymy jak bedzie. Mam nadzieje ze pomoze...

Pozdrawiamy!

Witam. Również chciałbym poruszyć temat ciągu wstecznego w kominie. My niestety walczymy z tym zjawiskiem od początku użytkowania. Przewinęli się "fachowcy" z różnych firm kominiarskich - ale niestety w większości to oni się znają na sprzedaży i montażu a zasady działania już ich nie obchodzą. Opinii tyle ilu fachowców. Dzwoniłem do horyzontu - głową w mur - wszystko zgodnie z jakimiś ( jakimi ? ) przepisami ( wysokość komina, odległość od kalenicy itd. ) Podesłali telefonicznie ludzi od Schiedela - jeden telefon i dalej temat się urwał...

Dokładnie. Spotkaliśmy się.

Mamy strażaka założonego. Rezultatu brak. Przy silnym wietrze z zachodu ( od zachodu właśnie mamy komin ) niestety wiatr hula w kominie. Robiłem już rozeznanie i w Horyzoncie i u wielu fachowców. Nikt nie jest w stanie nam pomóc.

Przy okazji apel do wszystkich, którzy mają podobny problem i próbowali kontaktować się z Horyzontem, może będziemy w stanie wspólnie coś zdziałać?

• 2 years później...
  • 3 years później...