talgo 10.03.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Widze że Krzyś robi niesamowitą furorę w okolicach Wrocka Na dniach założe swój dziennik i na bieżąco postaram się opowiadać jak idą sprawy odnośnie papierologii stosowanej, a później budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.03.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam nowego budowniczego! Zdradz, skad jestes (na priva) Koniecznie pokaz zdjecia! Ze swej strony moge sie pochwalic, ze mamy juz wirtualnie zaaranzowana czesc dzienna i dolna lazienke. Efekty pracy naszej forumowej kolezanki, Magdy 34, wkleje niebawem do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.03.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Widze że Krzyś robi niesamowitą furorę w okolicach Wrocka Nic dziwnego, w koncu Horyzont jest z Wroclawia Na dniach założe swój dziennik i na bieżąco postaram się opowiadać jak idą sprawy odnośnie papierologii stosowanej, a później budowy Trzymam za slowo i zaciskam kciuki za budowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 11.03.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 No więc powstał mój dziennik, który od dziś będzie na bieżąco aktualizowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barabas 12.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 wiem, że to może naiwne, albo jeszcze gorzej... ale muszę się z Wami podzielić tę anegdotą: dziś rano pojechałem przed pracą na plac budowy, bo właśnie wchodzi nowa ekipa z cięzkim sprzętem i chciałem sprawdzić, jak się panowie sprawują (oczywiście okazało się, że dobrze, że tam pojechałem zanim ekipa narobiłaby szkód). no więc jestem już na miejscu... rzeczka szemrze leniwie, mroźna szadź na polach, ciszę przerywa tylko kląskanie gęsi, nie wiedzieć czemu przelatujących nad głową. a tu nagle majster ekipy się mnie pyta, czy aby nie było może lepszej działki, tylko ten kawałek? aż mnie zamurowało! ja cały w zachwycie, a on mi opowiada, że nie ma to jak grunt w mieście... tak to było dziś rano gdzieś na dolnym śląskupozdrawiam wszystkich i zyczę miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 15.03.2010 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Hej, hej! Dodalam do dziennika aranzacje pomieszczen wykonana przez Magde 34 Zapraszam do ogladania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.03.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Pędzę oglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 15.03.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Hej, hej! Dodalam do dziennika aranzacje pomieszczen wykonana przez Magde 34 Zapraszam do ogladania! Wnętrze bardzo nowoczesne BRAWO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 19.03.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo funkcjonalnie, szczególnie w salonie tylko patrzeć jak zaczniemy wstawiać fotki z wykończeń u nas od poniedziałku tynkarze wchodzą, podobno ok tygodnia będą robić. hydraulik już skończył, elektryk jeszcze grzebie, A jakie tynki Havena będziecie robić, wiecie już? my jednak cementowo-wapienne większość znajomych odradza nam gipsowe jedynie kierownik budowy ma zdanie że gipsowe są zdrowsze ale to jedyna osoba która za gipsowymi była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 19.03.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo funkcjonalnie, szczególnie w salonie Serdeczne dzieki u nas od poniedziałku tynkarze wchodzą, podobno ok tygodnia będą robić. Lecicie Szacowaliscie moze ile jest m2 do tynkowania? My jestesmy umowieni z tynkarzami na polwe maja. Powiedzieli, ze zajmie im to ok. 2 tyg... A jakie tynki Havena będziecie robić, wiecie już? Na 90% gipsowe. Chcemy miec bardzo gladkie sciany, c-w jakos nam nie podchodza... I jeszcze przekonuje mnie to, ze mozna je latwo naprawic - w przypadku wykucia jakiejs dziury itp. c-w sciany nie da sie zalepic tak, zeby nie bylo widac... Zobaczymy, jak Wam wyjda Moze tez sie skusimy na c-w plus gladzie. U nas zaczeli dzis klasc pape na chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.03.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ahh... kiedy my będziemy na takim etapie.... Tylko patrzeć dziewczyny, jak będziecie szykować przeprowadzkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 19.03.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Mam pytanko... Czy ktoś z Was może planuje bądź ma już w Krzysiu lub innym domku system rekuperacji??? Bo mocno się zastanawiam czy takie rozwiązanie zastosować. Tylko czy trzeba to już wiedzieć na etapie adaptacji projektu czy np: przy stanie surowym zamkniętym. Bo wiem że trzeba instalację rozprowadzić. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 19.03.2010 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Mam pytanko... Czy ktoś z Was może planuje bądź ma już w Krzysiu lub innym domku system rekuperacji??? My chcemy miec. Szczegoly napisze pozniej, bo czas mnie goni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 19.03.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Szacowaliscie moze ile jest m2 do tynkowania? My jestesmy umowieni z tynkarzami na polwe maja. Powiedzieli, ze zajmie im to ok. 2 tyg... niecałe 800 m2 wyszło wyceniono na 18 tysięcy kładziecie papę czyli rozumiem że zaczynacie od posadzki? my posadzki będziemy na samym końcu robić bo będzie podłogówka wszedzie boimy się że coś uszkodzą(choć z hydraulikiem uzgodniliśmy że rozprowadzi rury grzejnikowe i zaślepi w razie gdyby się okazało że podłogówka nie daje rady) więc najpierw ściany a potem styropian i rury na podłogę i na końcu mixokretem posadzkę. za to mam już przewody pod odkurzacz centralny, pan przyjechał w zasadzie w 1 dzień wszystko zrobił, na drugi dzień tylko przyjechał zapiankował rury w godzinę. Kosztowało nas to 1100 zł, mamy 7 gniazd: po 2 zwykłe na górze i na dole, dodatkowo w kuchni i wiatrołapie szufelka ssąca no i jedno w garażu do sprzątania samochodów. Jednostka też w garażu obok okna. W garażu zrobiliśmy też wyjście wody do mycia samochodu i w pobliżu bramy garażowej od wewnątrz takie kratki odprowadzające wodę do kanalizacji. W zasadzie nie myśleliśmy o tym odwodnieniu ale wpadł na to nasz hydraulik, koszt niewielki po 50 zł za metr tej rynienki z kratką, odpływ i tak jest blisko bo w ścianie między łazienką a garażem więc w zasadzie koszt rynieniek, kolanka chyba 2 szt kawałek rury i 100 za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 19.03.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Mam pytanko... Czy ktoś z Was może planuje bądź ma już w Krzysiu lub innym domku system rekuperacji??? Bo mocno się zastanawiam czy takie rozwiązanie zastosować. Tylko czy trzeba to już wiedzieć na etapie adaptacji projektu czy np: przy stanie surowym zamkniętym. Bo wiem że trzeba instalację rozprowadzić. Będę wdzięczny za pomoc Najlepiej teraz przy adaptacji bo unikniesz stawiania niepotrzebnych kosztownych niestety kominów i równie kosztownego obrobienia ich na dachu. Zamiast tego w ścianach rozprowadzisz przewody i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 22.03.2010 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Mam pytanko... Czy ktoś z Was może planuje bądź ma już w Krzysiu lub innym domku system rekuperacji??? Bo mocno się zastanawiam czy takie rozwiązanie zastosować. Tylko czy trzeba to już wiedzieć na etapie adaptacji projektu czy np: przy stanie surowym zamkniętym. Bo wiem że trzeba instalację rozprowadzić. Będę wdzięczny za pomoc Juz pisze, jak bylo u nas: kiedy chcielismy ruszac do gory z murami (a mielismy prawie roczna przerwe po stanie zero), nasz kierbud powiedziala, ze nie zlikwiduje nam kominow wentylacyjnych, dopoki nie dostnie projektu instalacji WM. Tak wiec znalezlismy firme, ktora nam zrobi WM i oni wykonali projekt. Ten poszedl do starostwa, przemielili go i stwierdzili, ze nie jest to zmiana istotna Pociagnelismy zatem dom do SSO (nie zostawiajac zadnych przepustow w stropie - firma od WM powiedziala, ze oni sami sie tym zajma; chcieli jedynie pozostawienia przepustow w przypadku mopnolitu, co nas nie dotyczylo). Maja wchodzic tuz po swietach. Prawdopodobnie tez sie zajma odkurzaczem centralnym jednoczesnie. Tak, jak napisla Gorgolka - zeby nie budowac niepotrzebnych kominow, dogadajcie sie z firma od WM na etapie stanu zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 22.03.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 kładziecie papę czyli rozumiem że zaczynacie od posadzki? Nie, zaczynamy tradycyjnie, od sufitow i scian Tylko nasz wykonawca stwierdzil, ze pape mozna polozyc przed tynkami i nic jej nie bedzie. Trzeba mu zaufac Posadzki wraz z podlogowka, ktora tez bedzie w calym domu, robimy pozniej. za to mam już przewody pod odkurzacz centralny, pan przyjechał w zasadzie w 1 dzień wszystko zrobił, na drugi dzień tylko przyjechał zapiankował rury w godzinę. Moglabys napisac, gdzie zrobiliscie gniazda (moze byc na priv;) )? My rowniez planujemy gniazda takie, jak Wy, tylko jeszcze nie mamy ustalonego na 100% umiejscowienia. A jednostke tez planujemy obok okna w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 23.03.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 juz pisze ale nie wiem czy to ci coś da bo masz trochę ściany inaczej Na dole: Jedno gniazdo mamy pod schodami, mniej więcej w miejscu obok waszego kominka tak jakby za środkowym filarem na ścianie nośnej, drugie mamy na ściance łązienkowej - między wiatrołapem a łazienką od strony małego korytarzyka do gabinetu szufelki są wyprowadzone tak, aby w kuchni w dowolnym miejscu w cokole umieścić i w wiatrołapie pod ławą do siedzenia i zdejmowania butów na górze jedno jest w ścianie jednego z pokoi obok garderoby - u nas pralni a drugie po drugiej stronie w ścianie drugiego pokoju mniej więcej pośrodku - między drzwiami do dziecięcych sypialni. w garażu gniazdo jest nie tam gdzie jednostka tylko blisko wyjazdu z garażu żeby było można sprzątać samochody w garażu i przed nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOLUK 23.03.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 witam po dłuzszej przerwie .decyzja zapadła jednak KRZYŚ. czy mógłby ktos przesłać na priv przyblizone koszty budowy stanu surowego otwartego (budowa z bloczka 36.5 cm) dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysztad1 24.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Chchialem sie przywitac obserwuje to forum od poczatku budowy swojego Krzysia i stwierdzilem ze czas sie ujawnic i zasilic grono budowniczych tego fajnego domku.Buduje w okolicach Siewierza woj.Śląskie Jestem na etapie stanu surowego otwartego. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts