Havena 24.03.2010 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witaj, krysztad1, ciesze sie, ze budowniczych Krzysia przybywa! Napisz, prosze, jakie zmiany poczyniles w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 24.03.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jestem na etapie stanu surowego otwartego. Witamy na forum !!! Napisz również: którą wersję budujesz, jakie już miałeś problemy i co Ci się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 24.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Chchialem sie przywitac Witamy, witamy grono nam się powiększa. Ja od siebie napiszę tylko tyle że wczoraj zapadły ostateczne decyzje u architekta i w piątek projekt będzie do odbioru. JUPI!!!!!!!! I jeśli wszystko dobrze pójdzie to jeszcze w piątek, najpóźniej w poniedziałek składam o pozwolenie na budowę Havena miałem dzwonić się umawiać na spotkanie, ale wpadłem autkiem w dziurę i załatwiłem 2 opony i felgę i teraz autko stoi Jak tylko nastąpi ponowny rozruch auta to muszę się wybrać do Ciebie bo ciekawość mnie zżera!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysztad1 25.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam ponownie wybudowalismy Krzysia B lustrzane odbicie wiekszych zmian nie poczynilismy tzn. poszezenie garazu o 1 metr ,podnisienie scianki kolankowej o dwa pustaki(tu pojawil sie problem z drugim wiencem) i zamiana pokoi na poddaszu tzn. sypialnia przy tarasie a pokoje dla dzieci przy balkonie.To tyle zmian w samym domku poniewaz dobudowujemy pomieszczenie (basen)za garazem 5x8 m a wtedy domek bedzie mial ksztalt litery L .Polecam rowniez altanke ktora stoi w odleglosci okolo 40 m od domku tu podaje link http://www.dobry-dom.pl/projekty-domow/365-0-altana-nr-1.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 25.03.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Havena miałem dzwonić się umawiać na spotkanie, ale wpadłem autkiem w dziurę i załatwiłem 2 opony i felgę i teraz autko stoi Jak tylko nastąpi ponowny rozruch auta to muszę się wybrać do Ciebie bo ciekawość mnie zżera!!! Wspolczuje problemow z autem... I zapraszam! Moze zalapiesz sie na wstawione okna - juz sie ich nie moge doczekac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulshrank 26.03.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam U nas trochę się ruszyło po tych mrozach http://images43.fotosik.pl/276/2de6dff5e05017aemed.jpg http://images44.fotosik.pl/277/bc43b84fa98fd22dmed.jpg http://images47.fotosik.pl/277/806679ab2a8cbdc9med.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 28.03.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Zazdroszczę, już tak zaawansowanych prac. Oczywiście to jest ta zdrowa zazdrość A jeśli dobrze pójdzie to we wtorek składam o pozwolenie na budowę (jeśli oczywiście jutro dostanę potrzebny mi świstek w postaci pozwolenia na zjazd z posesji na drogę gminna... trwa to już 4 tygodnie ) i przy dobrych wiatrach i dobrych "duszkach" powinno być po 2 tygodniach kulshrank - a podłogówkę macie w całym domu??? Czy macie może gdzieś kaloryfery? Bo ja jestem za podłogówką na całości, ale słyszę opinie za i przeciw i generalnie to nie wiem co robić.... Ostatnio na targach we Wro zobaczyłem szklane schody i że tak powiem zakochałem się Chciałbym coś takiego zastosować,ale nie wiem czy to w ogóle będzie praktyczne... czy nie będzie się rysować i takie tam. A do schodów na górze żeby się ładnie wszystko komponowało to zamiast stropu obok antresoli zrobić taflę szkła I powiem tak... narazie koncepcja mi się podoba, ale chyba do momentu jak mnie cena zabiję Ale co tam... do odważnych śwat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulshrank 28.03.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 kulshrank - a podłogówkę macie w całym domu??? Czy macie może gdzieś kaloryfery? Bo ja jestem za podłogówką na całości, ale słyszę opinie za i przeciw i generalnie to nie wiem co robić.. Kaloryfery tylko w sypialniach na górze. W jadalni podprowadzenie pod kaloryfer tak na wszelki wypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOLUK 28.03.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 krysztadt czy mozna do Ciebie podjechac? jestem z Piotrkowa Tryb. i do Ciebie mam najbliżej. czy mozesz przesłac koszty budowy oraz informacje z czego i jakiej grubosci budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 28.03.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ostatnio na targach we Wro zobaczyłem szklane schody i że tak powiem zakochałem się Chciałbym coś takiego zastosować,ale nie wiem czy to w ogóle będzie praktyczne... czy nie będzie się rysować i takie tam. Swojego czasu tez mi się takie schody podobały. Są solidnie zabezpieczone, nie powinno być problemów. Jednak ich cena mnie zniechecila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysztad1 28.03.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ekoluk nie ma najmniejszego problemu budowalem z porothermu 30 wlasnie kryja dach dachowka po swietach maja wstawiac okna zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 30.03.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 kulshrank - a podłogówkę macie w całym domu??? Czy macie może gdzieś kaloryfery? Bo ja jestem za podłogówką na całości, ale słyszę opinie za i przeciw i generalnie to nie wiem co robić.... My też robimy podłogówkę, ale wszyscy zgodnie odradzają to rozwiązanie w sypialniach, więc tam jej z pewnością nie będzie. Podobno może powodować problemy z krążeniem czy coś takiego W domu z antresolą podłogówka to jedyne sensowne rozwiązanie, a przy okazji odrobina luksusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 31.03.2010 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 My też robimy podłogówkę, ale wszyscy zgodnie odradzają to rozwiązanie w sypialniach, więc tam jej z pewnością nie będzie. Podobno może powodować problemy z krążeniem czy coś takiego Jedna pani drugiej pani... Nie sluchaj tych 'znawcow', poczytaj opinie ludzi, ktorzy polozyli podlogowke wszedzie, wycignij wnioski. Myslisz, ze zdrowiej spac z glowa przy kaloryferze? Wieloktornie slyszalam, ze ludzie, ktorzy zrobili podlogowke w czesci domu, zaluja tego - teraz zrobiliby w calym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 31.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Znam tylko 2 facetów montujących hydraulikę i instalacje grzewcze, ale obaj w domu mają WYŁĄCZNIE podłogówkę - oczywiście za wyjątkiem łazienek gdzie mają dodatkowe grzejniki. to chyba świadczy o czymś.Polecają właśnie nie mieszane ogrzewanie, nie trzeba instalować oddzielnych termostatów i mieszaczy bo woda w podłodze i kaloryferach ma różną temperaturę. U nas mąż się boi że nie dogrzeje więc ustalili że położy hydraulik w podłodze przewód żeby w razie czego kiedyś grzejniki wypuścić w sypialniach. ale raczej nie trzeba będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 31.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 oj , chciałam się wysłowić i za dużo na raz napisałam myslinieskończonych. Podsumowującu nas będzie w całym domu podłogówka, także w sypialniach.A asekuracyjnie poprowadzone przewody w podłodze do ewentualnych kaloryferów. dodatkowo w łazience grzejniki "rurkowe" podłączone do instalacji z dodatkową grzałką na czas letni jak grzać piecem nie będziemy. Podłogówka grzana gazem tylko, kominek bez płaszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 31.03.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 U nas też planujemy w całości podłogówkę, bez mieszania z grzejnikami. Grzejniki w łazienkach też tak jak u Gorgolki - zasilane dodatkowo grzałką elektr. Nie wiem jak z dodatkowymi przewodami pod ewentualne grzejniki "w razie czego" - jeśli to nie podraża jakoś specjalnie inwestycji, to chyba też zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 31.03.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 według naszego hydraulika te rury nie są drogie więc zncąco nie podroży to kosztów. Ale konkretnej ceny nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 07.04.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Jedna pani drugiej pani... Nie sluchaj tych 'znawcow', poczytaj opinie ludzi, ktorzy polozyli podlogowke wszedzie, wycignij wnioski. Myslisz, ze zdrowiej spac z glowa przy kaloryferze? Wieloktornie slyszalam, ze ludzie, ktorzy zrobili podlogowke w czesci domu, zaluja tego - teraz zrobiliby w calym. Mnie przekonałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 08.04.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2147418,1,0,35,19.html link odnośnie schodów szklanych ja chciałam wprawdzie nie szklane (koszt stopnia to ok 2000 zł) ale takie właśnie bez barierki zabezpieczone szybą między filarami mąż nie dał się przekonać. W końcu będą schody bez barierki z szybą ale takie kotwione z jednej strony do ściany a z drugiej do słupów drewniane stopnie, stelaż nierdzewny, ale bez takiego łącznika po środku, tylko po bokach 2 profile połączone stopniami nie wiem czy wyjaśniłam wystarczająca całe szczęście że szyba między filarami się mężowi spodobała, chcemy jak najmniej tam przestrzeni zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.04.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Muszę powiedzieć że schodny naprawdę robią wrażenie koszt stopnia to ok 2000 zł Ale jednak cena robi to wrażenie większe :-/ A wracając do bardziej przyziemnych spraw, to dziś dowiadywaliśmy się u "dobrych duszków" w starostwie jak idzie akceptacja projektów do pozwolenia na budowę..... i co....??? I jak się okazuje dwa już są sprawdzone (najważniejsze jest to że nie ma żadnych poprawek, ani nic do uzupełnienia) i jeszcze jeden został do sprawdzenia, a samo pozwolenie mamy dostać w przyszłym tygodniu :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts