Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 548
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Witam wszystkich

Obsewrwuje juz jakis czas to forum i chcialbym przyznac sie do faktu, ze tez buduje Krzysia:)

Jestesmy na etapie zamykania pierwszej kondygnacji. Podobnie jak u wielu z Was były "schody"

Zaczelo sie od niestabilnego gruntu i niestety musielismy wylewac płyte... Bolało jak diabli ale to juz za nami.

W tej chwili czekamy na plyty zeranskie. Wiezba juz czeka, dachówka i okna będą w najblizszym tygodniu.

I pierwsze pytanie: Czy ktos z Was montoał okna nad antresolą sterowane elektrycznie?

pozdrawiam

Witam Wszystkich :-)

My już po wojażach, ale wracając do tematu to chętnie się podepnę do pytania LoKKus-a

U swojego majstra mam właśnie zamówioną taką opcję z elektrycznymi oknami nad antresolą, ale nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, czy to w ogóle jest możliwe???

Oczywiście nie mogliśmy sobie odpuścić wizyty na budowie.... i tu nasza radość się skończyła :-( ale relację foto i txt zamieszczę jutro w dzienniku, bo zmęczenie po podróży jednak wygrywa.

Talgo, tu Ci nie pomoge, bo jestem zdecydowanym przeciwnikiem podnoszenia scianek kolankowych :) W koncu architekt, ktrory uczyl sie swego fachu wiele lat, wie co robi i mial jakis zamysl projektujac taki dom bez scianki kolankowej. Na dodatek chyba ma rozeznanie rynku i wie, ze masa ludzi podnosi te nieszczesne scianki. Bardzo Ci przeszkadza jej brak?

GORGOLKA mam pytanie!

Czy rolety zewnetrzne macie w kolorze okien czy jasniejsze?

hej.

Niestety, rolet w kolorze okien nie mieli, mamy jaśniejsze, w kolorze jasnej stali - oczywiście nie są stalowe.

Odnośnie drzwi, my tez musieliśmy się nagłowić ale udało się typowe wstawić. Nasze akurat są hormana, mają z ościeżnicą 110, skrzydło 100. trzeba było odrobinę skuć ścianki aby je wstawić ale dało radę.