Żenkabo 10.08.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Mam prośbę do budujących Krzysia, podajcie proszę , jeżeli to możliwe rzeczywiste koszty budowy: poziomu O oraz stanu surowego zamkniętego a także jaki rodzaj ogrzewania zastosowaliście w waszych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 11.08.2010 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Żenkabo, witaj w klubie Stan zero wyniosl nas w sumie lekko ponad 50tys. Potem przestalismy liczyc koszty Grzejemy pompa ciepla (podlogowka w calym domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żenkabo 11.08.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Dzięki za wiadomość proszę jeszcze o przybliżone koszty pompy ciepła, my także planujemy podłogówkę w całym domu, czy planujecie kolektory słoneczne jako alternatywne źródło dla podgrzewania wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 11.08.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Pompa z odwiertami, podlogowka i hydraulika to ok. 85tys. Kolektorow nie planujemy, podobno jesli sie ma pompe, to ich instalacja nie jest oplacalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoKKus 29.08.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Obsewrwuje juz jakis czas to forum i chcialbym przyznac sie do faktu, ze tez buduje Krzysia:) Jestesmy na etapie zamykania pierwszej kondygnacji. Podobnie jak u wielu z Was były "schody" Zaczelo sie od niestabilnego gruntu i niestety musielismy wylewac płyte... Bolało jak diabli ale to juz za nami. W tej chwili czekamy na plyty zeranskie. Wiezba juz czeka, dachówka i okna będą w najblizszym tygodniu. I pierwsze pytanie: Czy ktos z Was montoał okna nad antresolą sterowane elektrycznie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 31.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich My już po wojażach, ale wracając do tematu to chętnie się podepnę do pytania LoKKus-a U swojego majstra mam właśnie zamówioną taką opcję z elektrycznymi oknami nad antresolą, ale nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, czy to w ogóle jest możliwe??? Oczywiście nie mogliśmy sobie odpuścić wizyty na budowie.... i tu nasza radość się skończyła ale relację foto i txt zamieszczę jutro w dzienniku, bo zmęczenie po podróży jednak wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12ania 01.09.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam ,projekt zakupiony, czeka na adaptacje, walczymy z papierami na przyłącze wody , bo jej nie ma.... ale może być. Ale mam pytanie skąd wziąć zestawienie materiałów potrzebnych do budowy....Pomózcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 01.09.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 My zestawienie materiałów dostaliśmy do projektu. Jaką wersję zakupiliście??? Bo ja mam zestawienie dla wersji A. A poza tym chyba jest na stronie horyzontu, tak przynajmniej mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 01.09.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jednak coś pozmieniali, bo nie widzę takiego zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12ania 05.09.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Wersja C odbicie lustrzane z garażem dwustanowiskowym. Jeśli ktos dysponuje takim zestawieniem, to bardzo proszę. I oczywiście wklejajcie zdjęcia, tak miło popatrzyć.... i marzyć.... aż samemu się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 05.09.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Wersja C odbicie lustrzane z garażem dwustanowiskowym. Wydaje mi się, że powinniście zadzwonić do Horyzontu i poprosić o takie zestawienie. Myślę że problemu robić nie będą i wyślą Wam te dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 07.09.2010 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witajcie! Wlasnie uzmyslowilismy sobie, ze mamy za maly otwor w murze na sensowne drzwi wejsciowe (wszystko zgodnie z projektem) Pewnie trzeba bedzie kuc... Uwazajcie na takie detale na etapie stawiania scian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 07.09.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Havena u mnie jest 100cm, także też nie poszaleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoKKus 07.09.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 GORGOLKA mam pytanie! Czy rolety zewnetrzne macie w kolorze okien czy jasniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 08.09.2010 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Havena u mnie jest 100cm, także też nie poszaleje... Wlasnie, zgodnie z projektem... Drzwi w promocji potrzebuja 112 cm, pewnie bedziemy rozkuwac, bo nam sie podobaja, a obnizka calkiem sluszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 08.09.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Czy może ktoś jeszcze oprócz Gorgolki podnosił ścinę kolankową? Pytam bo chcę podnieść o 1, ale mój szefu mówi, że trzeba będzie coś przeliczać konstrukcyjnie i na dzień dzisiejszy się nie da ot tak podnieść. Może ktoś ma jakieś inne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.09.2010 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Talgo, tu Ci nie pomoge, bo jestem zdecydowanym przeciwnikiem podnoszenia scianek kolankowych W koncu architekt, ktrory uczyl sie swego fachu wiele lat, wie co robi i mial jakis zamysl projektujac taki dom bez scianki kolankowej. Na dodatek chyba ma rozeznanie rynku i wie, ze masa ludzi podnosi te nieszczesne scianki. Bardzo Ci przeszkadza jej brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 09.09.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 GORGOLKA mam pytanie! Czy rolety zewnetrzne macie w kolorze okien czy jasniejsze? hej. Niestety, rolet w kolorze okien nie mieli, mamy jaśniejsze, w kolorze jasnej stali - oczywiście nie są stalowe. Odnośnie drzwi, my tez musieliśmy się nagłowić ale udało się typowe wstawić. Nasze akurat są hormana, mają z ościeżnicą 110, skrzydło 100. trzeba było odrobinę skuć ścianki aby je wstawić ale dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.09.2010 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Nasze akurat są hormana, mają z ościeżnicą 110, skrzydło 100. Hehe, dopiero sie przyjrzalam Twoim drzwiom Czy to Renodoor 75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoKKus 09.09.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 WItamPonawiam pytanko: czy ktoś z was montowal okna z silownikami nad antresola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts