Havena 09.09.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witaj, ja nie planuje, gdyz nie bede w ogole otwierala okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.09.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Talgo, tu Ci nie pomoge, bo jestem zdecydowanym przeciwnikiem podnoszenia scianek kolankowych W koncu architekt, ktrory uczyl sie swego fachu wiele lat, wie co robi i mial jakis zamysl projektujac taki dom bez scianki kolankowej. Na dodatek chyba ma rozeznanie rynku i wie, ze masa ludzi podnosi te nieszczesne scianki. Bardzo Ci przeszkadza jej brak? Havena, narazie kombinuje, żeby tą ściankę podnieść, bo nie zmieści mi się łóżko pod skos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 12.09.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Hehe, dopiero sie przyjrzalam Twoim drzwiom Czy to Renodoor 75? tak to były renodoor, ale nie pamiętam czy 75 w każdym razie nie były bardzo drogie, miały jakąś promocję, za to dużo droższa była brama garażowa, bo ta która była w promocji z renodoorami nie nadawała się do podwójnego wjazdu. Była za cienka. Za to mechanizmy horman ma najlepsze, zastanawialiśmy sie nad wiśniowskim, jednak wszyscy powtarzali: bramę sobie weźcie jaką chcecie, ale mechanizm porzadny montujcie i większość tego hormana polecała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 13.09.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Gorgolka jak będziesz miała chwilkę to zajrzyj proszę na wiadomości prywatne. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 13.09.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 odpowiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 13.09.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 13.09.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Tak sobie wklejam rekreacyjnie zdjęcie sprzed miesiącamoja córka wybrała sobie farbę do pokoju i koniecznie musiała ją wypróbować.Jak by ktoś nie wiedział to jest kolor "księżniczkowy" - wcześniej chciała ciemny mocny róż......................wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr więc ja już ten księżniczkowy wolę http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rj/qd/ozow/e6BH99Fk47TZUdhbKB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 13.09.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 No to jak zdjęcie sprzed miesiąca, to pewnie już macie malowanie za sobą...??? eh tylko pozazdrościć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.09.2010 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Gorgolka, fajna masz corcie U nas pewnie tez bedzie roz u malej, a starsza wspomina o czarnym... Strach sie bac. Zadowolona jestes z drzwi? Jutro nam maja montowac. Brame garazowa zmowilismy Normstahl'a, bo jest tam jakis kosmiczny naped, ktory wspolpracuje z 'inteligentna instalacja' (moj maz ma hopla na tym punkcie). Brame tez powinni montowac w tym tygodniu. A jak zamkniemy chate, odpalamy wygrzewanie podlogowki. Potem tylko jedno zaplecze sanitarne i mozna mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 16.09.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 TALGO wysłałam 5 zdjęc, nie wiem czy doszły jak nie do daj znak to wyślę pojedynczo.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 16.09.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Zadowolona jestes z drzwi? Jutro nam maja montowac. generalnie jestem zadowolona, ale nasze są zatrzaskowe, tzn od zewnątrz nie ma ruchomej klamki i trzeba zawsze kluczem otwierać będziemy się przyzwyczajać albo chować kluch w ogrodzie już jeden z majstrów się zatrzasnął na podwórku z kluczem w środku mąż jeździł z drugimkluczem do niego )))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 16.09.2010 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Gorgolka, w tych drzwiach jest taki 'dzinks' i w zaleznosci od tego, jak jest ustawiony, drzwi mozna otwierac od zewnatrz lub nie Tez mamy od zewnatrz jedynie pochwyt, hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 16.09.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 chodzi CI O TO W FUTRYNIE GDZIE JEST MIEJSCE NA ZATRZASK KLAMKI? czy gdzieś indziej? napisz jak to ustawiasz. poza tym masz drzwi i bramę to wstawiaj foty, no nie bądź taka bo na parapetówkę nie zaproszę my na wiosnę sie wprowadzamy bo prąd podłączą moze koło grudnia, więc już poczekamy te 2-3 miesiące i sie przeniesiemy jak śnieg stopnieje a mieszkanie nie jest pomalowane, jedynie zagruntowane częściowo i sufity machnięte bo jeszcze brudne prace zostały, płytki na górze w łazience kładziemy. W pralni i kotłowni położone, białę wszędzie, łazienka biało-grafitowa się robi no i kominek zamówiliśmy ale na początek listopada beędzie dopiero taki dwustronny jak wcześniej miałam w planach, zasłoni część jadalni i zawęzi się rzejście z salonu do kuchniojadalni ale świadomie się na to decydujemy mam nadzieję że będzie fajnie i inaczej niż u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barabas 17.09.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 hallo!my też zdecydowaliśmy się na podwójna bramę garażową firmy normstahl - polecano nam ją nie tylko ze względu na cenę (była o 40% niższa niż hormann), ale i pozostałe osiągi, jak właśnie napęd, jakość wykonania oraz grubość ocieplenia. prawdopodobnie w przyszłym tygodniu nastąpi rozruch ogrzewania, biały montaż i ostateczne malowanie ścian... podłogi na parterze są juz gotowe i kafle w obu łazienkach też. rownież. w przyszłym tygodniu wchodzi ekipa, ktora zajmie się fasadą. w poniedziałek rozmawiałem ze stolarzem, który wykonuje całą stolarkę i pytałem się, czy zdąży zamontowwać do końca września drzwi. na to on: to pan naprawdę chce do końca paźdzernika się do domu wprowadzić? jasne! taki jest nasz zamiar... juz nie moge się doczekać popatrzeć na Ślęże z okien sypialni pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.09.2010 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 chodzi CI O TO W FUTRYNIE GDZIE JEST MIEJSCE NA ZATRZASK KLAMKI? czy gdzieś indziej? napisz jak to ustawiasz. Tak, w futrynie na wysokosci klamki jest taki hmm bolec (???), ktory mozna dac do gory badz w dol i w ktorejs pozycji mozna otworzyc z zewnatrz, a w ktorejs nie. Muszisz sama wyprobowac, bo nie pamietam. poza tym masz drzwi i bramę to wstawiaj foty, no nie bądź taka bo na parapetówkę nie zaproszę Oj, oj! Drzwi mam i sa w dzienniku, na brame czekamy. Trzymam kciuki za wasza przeprowadzke! Koniecznie wstawiaj zdjecia, albo choc podeslij mi linka na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 17.09.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 TALGO wysłałam 5 zdjęc, nie wiem czy doszły jak nie do daj znak to wyślę pojedynczo. A Doszły i dziękuję Ci bardzo jeszcze raz!!! Jutro mam zamiar pokazać majstrowi zobaczymy co On na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12ania 18.09.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Wklejajcie, proszę, zdjęcia- Waszych gotowych domów, postępów:sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 20.09.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 (edytowane) Witam wszystkich fanów 'Krzysia". Razem z mężem również planujemy go wybudowac, ale zmiany jakie wymyślił mój maż to "kosmos". I tutaj moje pytanie dla posiadaczy "krzysia" w stanie surowym zamkniętym. Aż boje sie pytac: 1. W miejsce sypialni (16,4m2) na dole kuchnia otwarta bez ściany od strony salonu- z wejściem do pomieszczenia gospodarczego wraz ze spizarnią. (obecna łazienka)2. W miejscu kuchni i jadalni zrobic dwa pokoje czyli sypialnię i gabinet - a łazienka tam gdzie co.( dzieci na górze 2 pokoje)Patrząc na zdjęcia salonu wydaje się byc spory kuchnia byłaby oczywiscie otwarta. Patrząc na projekt parteru wydaje sie że da sie tak zrobic. Ale chcę sie upewnic czy salon nie będzie za mały?pozdrawiam i dziekuje z góry za odpowiedzi. Edytowane 20 Września 2010 przez Iwona123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.09.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witaj, Iwonko! Ciesze sie, ze do nas dolaczasz. Nie wiem, czy dobrze zrozumialam Twoj opis (jesli mozesz, to wklej rysunek), ale wydaje mi sie, ze zamiast salonu i otwartej kuchni kuchni wyjdzie Wam dluga kiszka. Salon sam w sobie jest dosc maly, dopiero kuchnia z jadalnia (w 'elke') tworza ciekawa calosc. Najlepiej, gdybys zobaczyla na zywo wybudowanego Krzysia i wyobrazila sobie swoje zmiany. Dom sam w sobie coraz bardziej mi sie podoba (i mam nadzieje, ze juz tak pozostanie nawet kiedy zamieszkamy ), choc zmian mielismy tez dosc sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 20.09.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witaj w Naszych skromnych progach Muszę się zgodzić z Haveną, że optycznie zmniejszy się salon, a gdzieś jeszcze będziecie musieli wstawić stół i zrobić jakiś kącik jadalniany. No chyba że wszystko będzie się odbywać w salonie. I również zgodzę się z twierdzeniem że najlepiej jest zobaczyć Krzysia na żywo. Wtedy będziecie mieli dokładny pogląd na całą Waszą wizję. Kwestia tylko dogadania kogo odwiedzicie i do kogo macie najbliżej. Na Dolnym śląsku są przynajmniej trzy sztuki Krzysia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts