Iwona123 20.09.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 (edytowane) http://img163.imageshack.us/img163/8479/rzut.jpg Ok mam średniej jakości zdjecie. I wygląda to właśnie tak. Po lewej stronie kuchnia bez sciany na której jest literka "S' ja salon. A po prawej dorysowałam sobie ściane i powstaje 2 pokoje. Na obrazku jest tego salonu trochę. Proszę o radę czy to moze wypalic. Wzorowałam się trochę na projekcie z antresolą "Bartek". trochę inny układ ale zależy mi na dwóch pokojach na dole. Dziekuje z góry za rady . Iwona. Jesteśmy z podkarpacia okolice Rzeszowa. Edytowane 20 Września 2010 przez Iwona123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.09.2010 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Wydaje mi sie, ze bedzie dosc malo miejsca... A moze zmienicie bryle w prostokat, bez tego wciecia w salonie? I sprobuj sobie wirtualnie porozstawiac meble w kuchni i salonie, zeby sprawdzic, czy sie wszystko zmiesci. Nie jestem pewna czy nie budujecie przypadkiem w okolicach Gorgolki? Pochwale sie, ze brama bedzie w srode. I rozpoczynamy wygrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 20.09.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Dziękuję za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 20.09.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 (edytowane) To, że salon na papierze jest duży nie znaczy, że będzie on taki w rzeczywistości. Faktycznie rezygnując z wcięcia zyskacie parę metrów w salonie, tylko nie wiem czy wtedy krzyś nie straci na wyglądzie z zwenątrz??? A jakiś kibelek przewidujecie na dole? Edytowane 20 Września 2010 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 21.09.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) Łazienka byłaby tam gdzie co. A w miejsce łazienki - co i spiżarnia zakładając że tam gdzie obecna sypialnia byłaby kuchnia. Bryły nie chciałabym zmieniac bo jest fajna i mimo swojej prostoty nowoczesna. A tak na marginesi ile jest metrów salonu - od okna tego największego - do schodów. Nie potrzebuje duzego salonu. Patrząc na projekt parteru po zlikwidowaniu ścianki między obecną sypialnią a salonem wydaje mi sie ze zrobi sie jakaś przestrzeń tylko z drugiej strony na kuchnię jadalnia odpada. A stół postawie na granicy obecnej ściany sypialni lub w innym miejscu. Ekstremalne zmiany. Przeglądałam setki projektów i tylko ten da sie tak przerobic do naszych potrzeb. Zresztą mąż na inne nie chce patrzec tylko "Krzys". I bądź tu mądry. Projekt na papierze moze rzeczywiście wprowadzac w błąd i wydaje się że tego miejsca jest sporo. Dlatego jakby ktoś mógł to niech napisze ile jest metrów od okna schodów i od ściany sypialni do jadalni (początek kominka przy oknie). Będę wdzieczna. Jak mówicie ze nie da rady to chyba czas pomyślec o rozstaniu z tym projektem Ale może jak sie popieści to wszystko sie zmiesci nie załamujcie mnie tak od razu:) Pozdrawiam Iwona. Edytowane 21 Września 2010 przez Iwona123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.09.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Od okna do schodów jest 426 cm, natomiast od początki kominka do ścianki jest 636 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.09.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) Iwona nie wiem czy dobrze wszystko rozczytałem z tego zdjęcia, ale pozwoliłem sobie zrobić coś takiego. Może się Wam przyda http://img153.imageshack.us/img153/2146/iwona123.jpg Edytowane 21 Września 2010 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 21.09.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Wg mnie ten kominek w rogu wyglada dosc smetenie... I kuchnia robi sie malo ustawna. Iwona, a moze pomyslicie o projekcie indywidualnym? W oryginalnym Krzysiu kuchnia jest w miare ukryta - tutaj robi sie Wam aneks.A moze wziac Krzysia C i w czesci garazu zrobic dodatkowe pomieszczenie/gabinet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 21.09.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Talgo wielkie dzieki o to chodzi widzę ze można zrobic wyspe w kuchni:) PODOBA MI SIE TEN PROJEKT -można zmniejszyc co, i jedne drzwi łaczące co ze spiżarnią-A po prawej zrobic jedne rozsuwane drzwi do sypialni i gabinetu to są zresztą szczegóły. -Kominek można przenieśc na lewą stroneA wymiary mnie zadowalają (widze światełko w tunelu) . W sumie ja nie zmniejszam salonu tylko robie przestrzeń otwartą z drugiej strony.Dziekuje wam wszystkim za pomoc. Wiem takiej rewolucji to jeszcze nikt nie robił. Co 3 głowy to nie jedna. Pozdrawiam Iwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12ania 22.09.2010 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Halllo, hallo prosimy o zdjęcia. Havena zrób parę fotek salonu, kuchni. Gorgolka....... pochwalcie się, a jednocześnie zachęcajcie innych, że to piękny i funkcjonalny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żenkabo 18.10.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam ponownie budowniczych Krzysia z braku czasu powodu nie daję rady na bieżąca korespondencję, mam jednak problem proszę o pomoc jak daliście sobie radę z więźbą a dokładnie płatwią o wymiarach 18 x 44 czy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 18.10.2010 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witaj, pamietam, ze pisalam tu juz kiedys, ze wiezba jest zle policzona... Nam kierbud wszystko przeliczyla i mamy dwa ogromne stalowe heby. Pochwale sie, ze od dzis mamy dzialajaca pierwsza toalete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 21.10.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Jak się nie mylę to w projekcie jest dopuszczone użycie bardzo grubej beli drewnianej, którą trzeba zamawiać ekstra lub można użyć stalowych hebów dostępnych od ręki. Także kierbud nie musi nawet tego przeliczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 21.10.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) Szymek, wiem, ze heby sa w projekcie Ale wiezba generalnie byla zle policzona i nasza kierbud ja przeliczala. Masz wiecej fotek swojego Krzysia? Edytowane 22 Października 2010 przez Havena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 21.10.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie!Cieszę się, że w końcu mogę pooglądać zdjęcia "Krzysia" od osób budujących, bo od pewnego czasu bardzo zainteresował mnie ten projekt, a niestety w pracowni Horyzont zdjęć z realizacji nie ma, a tu miła niespodzianka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 22.10.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Aaah, to przepraszam Haveno, źle zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 22.10.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Zdjęcia mojego "Krzysia" w trakcie ocieplania. http://images43.fotosik.pl/356/430e1053f651aa9dm.jpg' alt='430e1053f651aa9dm.jpg'>http://images45.fotosik.pl/357/b10ca033e835a1e0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 22.10.2010 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witaj, manika!Szymku, pieknie sie prezentuje Twoj Krzys! A jakie olbrzymie okno w salonie! Ile skrzydel sie otwiera i w jaki sposob? Masz koncepcje na ustawienie mebli w salonie?Mozesz wkleic jakies zdjecie z srodka z tym oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 22.10.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Otwierane, a precyzyjnie rozsuwane są dwa środkowe skrzydła, które przesuwają się na boki i nachodzą na okna zewnętrzne. Chcieliśmy mieć duuuże okna, ale jak widać na zdjęciu mamy tam dwa słupy, doprojektowane ze względu na IV (najwyższą) kat. szkód górniczych. Dzięki suwance nie mamy ramy okna pomiędzy słupami, tylko poza jakieś 15 cm i ramy patrząc od środka są za nimi schowane. Kiedy suwanka jest całkowicie otwarta słupek (słupki) środkowy również wędruje poza słupy i wygląda jakby były tylko przeszklenia. Poza tym nie licząc słupów salon jest o 15 cm szerszy w tym miejscu (okna zamontowane są w warstwie ocieplenia)Jeśli chodzi o meble to będzie podobnie jak na wizualizacji z horyzontu, tylko zamiast dwóch kanap, jedna w kształcie litery L i tylko komoda i telewizor na ścianie. Generalnie bardzo minimalistycznie. Lubimy minimalizm i dla tego wybraliśmy Krzysia.http://images43.fotosik.pl/356/2ae736c63b823ea7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 22.10.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Szymku, bardzo mi sie podoba! Podejrzalam jeszcze to zdjecie z oknami na scianie szczytowej na pietrze. Swietnie to wyglada! Czy to fixy? Z drugiej strony domu tez tak masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts