talgo 20.11.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Mam pytanie czy walczyl moze ktos z tynkami zima? czy warto teraz zaczynac? w srodku mam tylko "Koze". Bardzo mnie kusi zeby isc dalej, ale rozne opinie slysze i ciagle nie jestem pewien. Na razie robie elektryke , ale co dalej.... Powiem tak, jeśli koza jest w stanie ogrzeć cały dom na tyle żeby tynki schły to spokojnie możesz robić. Natomiast stanowczo odradzam kładzenie tynków jeśli w domu będzie zimno, coś o tym wiem, bo u mnie była taka sytuacja (zaczęli kłaść w mrozie) i w wielu miejscach przy gruntowaniu-malowaniu tynki po prostu odchodziły... Fakt, że każde poprawki u mnie wykonywał wykonawca na swój koszt, ale są to niepotrzebne nerwy! I zdecydowanie stopuje to dalsze prace, bo w moim przypadku nie mogłem się doprosić o poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProARNI 23.11.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Powiem tak, jeśli koza jest w stanie ogrzeć cały dom na tyle żeby tynki schły to spokojnie możesz robić. Natomiast stanowczo odradzam kładzenie tynków jeśli w domu będzie zimno, coś o tym wiem, bo u mnie była taka sytuacja (zaczęli kłaść w mrozie) i w wielu miejscach przy gruntowaniu-malowaniu tynki po prostu odchodziły... Fakt, że każde poprawki u mnie wykonywał wykonawca na swój koszt, ale są to niepotrzebne nerwy! I zdecydowanie stopuje to dalsze prace, bo w moim przypadku nie mogłem się doprosić o poprawki. Dzieki za szybka odpowiedz. Chyba jednak dam sobie spokoj i poczekam do marca... ale bardzo mnie to meczy! Czy zabezpieczales w jakis sposob okna przed wlamaniem. Mam problem z pradem i ciezko troche z alarmem, ale moze jest sposob na przykrecenie od srodka zeby nie ruszyli? Edytowane 23 Listopada 2011 przez ProARNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 28.11.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Czy zabezpieczales w jakis sposob okna przed wlamaniem. Mam problem z pradem i ciezko troche z alarmem, ale moze jest sposob na przykrecenie od srodka zeby nie ruszyli? W tej kwesti niestety Ci nie pomogę. U mnie chłupa była pilnowana 24h 7 dni w tygodniu także nie miałem potrzeby zabezpieczać czegoś przed kradzieżą. Musisz spytać w jakimś innym wątku może tam Ci coś doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProARNI 29.12.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 8 miesiacy temu zlozylem wniosek o przylacze pradowe. Tuz przed swietami zobaczylem koparki i bardzo dlugi row. W rowie kabel. Nastepnego dnia row byl juz zasypany i postawiona jedna skrzynka gdzies w szczerym polu... Chwycilem koparkowicza ktory wlasnie sie zmywal i pytam co jest - a on ze dostali tlecenie na skrzynke 3 dzialki dalej i pomimo ze jest to bez sensu i beda to zaraz rozkopywac to go to nie obchodzi. Skrzynke postawili na dzialce na ktora wniosek byl zlozony 3 miesiace po moim. O co tu chodzi? Po co w polu skrzynka a na mojej ( pierwszej od drogi!) dzialce nic. Moze czegos nie rozumiem, a moze ktos dostal lapowke. Czy mam sie juz denerwowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 01.01.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Dołączam swój domek do waszych pięknych domków http://img827.imageshack.us/img827/3565/img0389nl.jpg http://img859.imageshack.us/img859/5402/img0395e.jpg Mam nadzieje, że dobrze zrobiłam ze zdjęciami... że się wyświetlą. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_kal 01.01.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 ps. Przepraszam za bałagan wokół ale budowa to budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AP KRZYŚ 23.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Próbuję dodać skany mojego Krzyśka po zmianach, jak mi się nie uda to proszę o podpowiedź jak to zrobić!? Wklejam je jako załączniki - zobaczymy co z tego wyjdzie.rzut gd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.03.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Czy ktoś z użytkowników krzysia zwrócił może uwagę na wysokość komina od kominka? Bo mam coraz większe wrażenie, że jest on za niski! Przy bardzo dużym wietrze cofa mi dym do domu. Fakt, że zdarzyło się to 2 razy, ale uważam, że o dwa za dużo! Już sparwdziłem, że komin został wybudowany zgodnie z projektem to w czym może być problem? Zastanawiam się czy nie napisać do horyzontu w tej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.03.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Hej, nam powiedziala o tym kierbud i zmienila umiejscowienie kominka. Szczerze mowiac, zalujemy, ze w ogole zdecydowalismy sie na kominek.Poki co, nie montujemy kominka wcale. W zwiazku z tym kominokazal sie zbednym wydatkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProARNI 12.03.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 U nas przy sprawdzaniu kozy budowlanej wszystko bylo ok. Ale przy nioekorzystnym wietrze dym dosyc szybko wlatuje przez okno dachowe. Czy ktoś z użytkowników krzysia zwrócił może uwagę na wysokość komina od kominka? Bo mam coraz większe wrażenie, że jest on za niski! Przy bardzo dużym wietrze cofa mi dym do domu. Fakt, że zdarzyło się to 2 razy, ale uważam, że o dwa za dużo! Już sparwdziłem, że komin został wybudowany zgodnie z projektem to w czym może być problem? Zastanawiam się czy nie napisać do horyzontu w tej sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka30 12.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Czy ktoś z użytkowników krzysia zwrócił może uwagę na wysokość komina od kominka? Bo mam coraz większe wrażenie, że jest on za niski! Przy bardzo dużym wietrze cofa mi dym do domu. Fakt, że zdarzyło się to 2 razy, ale uważam, że o dwa za dużo! Już sparwdziłem, że komin został wybudowany zgodnie z projektem to w czym może być problem? Zastanawiam się czy nie napisać do horyzontu w tej sprawie... Komin faktycznie jest za niski, nas poinformował o tym dopiero fachowiec od kominka. W naszym przypadku kominek nie ma tak zwanego cugu, także konieczne było zamontowanie na kominie elektrycznego wspomagacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 12.03.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) No właśnie u mnie z cugiem też nie jest za wesoło, a przy większych wiatrach jak już wcześniej pisałem cofało mi dym. Tylko pytanie czyja jest to wina...? Projektanta krzysia czy projektanta adaptującego projekt (ale w sumie skąd miał to wiedzieć?). Teraz bardziej utwierdziło mnie w tym, żeby napisać do horyzontu, żeby wyjaśnili sprawę. Zobaczymy co odpowiedzą. Edytowane 12 Marca 2012 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 15.03.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Dawno mnie tutaj nie było, nasz Krzyś (dodam że zdjęcie jest z maja ubiegłego roku) wygląda tak: http://foto0.m.onet.pl/_m/49aa38bd23fc0989cf3b3bd3a2b51018,10,19,0.jpg Rzeźbimy go już ponad trzy lata, ale większość rzeczy własnymi rączkami, więc troche to jeszcze potrwa. Tynki wewnętrzne są gipsowe, dach ocieplony (25 cm wełny, mogło być więcej, ale jest jak jest), we wtorek przykleiliśmy ostatnie metry folii. Miło patrzeć ile krzysiów już jest zamieszkanych. Dodam, iż u nas też są problemy z kominem od kominka, póki co działa na nim przysłowiowa koza, ale zdarzyło się kilka razy że dom był pełen dymu. Pozdrawiam. Edytowane 15 Marca 2012 przez pawalara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 16.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pawalara Krzyś prezentuje się elegancko ps: zadzwoniłem dziś do horyzontu. Jakiś architekt ma się ze mną kontaktować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 16.03.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pawalara, super jest Twoj Krzys! Az wyszlam i zrobilam zdjecie mojemu. Jeszcze bez tynku, wiec wyglada tak srednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Tak więc rozmawiałem z Panią architekt z horyzontu, która poinformowała mnie że: -na etapie adaptacji projektant powinien dopytać jaki będzie wkład kominkowy i wtedy powinien dostosować wysokość komina.- ponoć w projekcie jest taka wzmianka że komin powinno się dostosować do wkładu (obecnie nie mogę tego sprawdzić. Projekt zostawiłem w starostwie bo jestem na etapie odbioru domu)- to co teraz mi pozostaje, to zamontowanie jakiegoś urządzenia wspomagającego cug (ew. strażaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProARNI 20.04.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Nowe Fotki - tym razem jastrych [ATTACH][/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProARNI 08.05.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Napiszcie prosze ile placiliscie za robocizne ocieplenia poddasza. Ja planuje 15+5 welna, folia i plyty gk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProARNI 29.01.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.02.2013 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 ProARNI, jest slicznie! Chyba mam takie same kafle w wiatrolapie. Jaka daliscie fuge? Czy to Ty wyslalas do mnie SMS na poczatku stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts