kulshrank 02.12.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Kurcze juz myslalem,ze to z roletami... To bym przeplacil ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 02.12.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Na budowie dziś skończyli robić taras nad garażem. Wczoraj suszyli palnikiem - choć powierzchnia sucha byłą - ale majster tak dla pewności suszył. Obrzeża smarowali dysperbitem, kładli folię i papę. Dziś ułożyli styropian i zalali betonem, jutro będą wyrównywać. Dobrze że pogoda dopisała a latem będzie na to jakaś termozgrzewalna izolacja, mąż coś mówił o gumie lub folii w płynie - ja się nie znam. I koniec murarki jutro, teraz ekipa dachówców będzie kłaść dach od soboty. Zobaczymy jak im pogoda dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 02.12.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Kurcze juz myslalem,ze to z roletami... To bym przeplacil ... U Ciebie pewnie wyszło sporo taniej za okna, bo na górze w szczycie tych dużych balkonowych nie robiłeś. U nas będą tam i okna i rolety więc to podniesie cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 04.12.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 kulshrank, czy Ty masz to duze okno w salonie takie, jak w projekcie, czy troche zmniejszyles? Bo my bedziemy miec na nim dwie rolety. Spec od okien powiedzial, ze okno jest za duze na pojedyncza rolete... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulshrank 04.12.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Okno jest o tyle niższe, ile wymagała roleta montowana bezpośrednio nad nim.Rolety są dwie, firma mogła zrobić jedną,ale nie dawała na roletę gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.12.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dzis zaczeli u nas klasc wiezbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMOWNICZKA 11.12.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Kulshrank, czy możesz mi podać jaki rozmiar okien zastosowaliście na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 11.12.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witajcie, My rownież jesteśmy po rozmowach z architektem i powiedzial, ze zmiany które chcemy wprowadzić są na tyle kosztowne, że bardziej nam się opłaca narysowanie projektu indywidualnego ale na podstawie Krzysia, czyli tak na prawdę bedzie to Krzyś po naszych zmianach ale nie zapłacimy tak dużo za zmiany, które przy konieczności przeliczania kubatury i zmiany konstrukcji zawsze są wyższe niz przy drobnych zmianach. Jeszcze się zastanawiamy ale chyba przystaniemy na jego propozycję. Cześć! My chyba też tak będziemy robić - sporo przeróbek i zbyt duża zmiana w kącie nachylenia dachu (dozwolone zmiany do 5 st, my mamy w wz dach od 20 do 35 st) Możesz zdradzić, jakie zmiany chcecie wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulshrank 11.12.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Kulshrank, czy możesz mi podać jaki rozmiar okien zastosowaliście na poddaszu? 3x 74x118 8x 74x160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMOWNICZKA 14.12.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Cześć! My chyba też tak będziemy robić - sporo przeróbek i zbyt duża zmiana w kącie nachylenia dachu (dozwolone zmiany do 5 st, my mamy w wz dach od 20 do 35 st) Możesz zdradzić, jakie zmiany chcecie wprowadzić? Witaj *milek* Nasze główne zmiany polegały na poszerzeniu domu, zlikwidowaniu wnęki wejściowej i tej od salonu, podnieśliśmy scianę kolankową i zamieniliśmy pomieszczenia (kotlownia obok garażu, wiatrołap obok kuchni). Po naszych zmianach, dom jest troche większy ale bardziej funkcjonalny. Nie wiem gdzie się budujesz, my pod Warszawą i zanim zdecydowaliśmy się na tego arch. poprosiłam o wycene kilku arch. Ceny, ktore mi podawali za nasze zmiany były takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.12.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Domowniczka, - odpisałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgolka 28.12.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Havena, Twoja wiecha (wieniec jak w niektórych regionach mówią) powaliła mnie na kolana jest BEZKONKURENCYJNA gratulacje, sama bym taką chciała U nas dach pokryty membraną, łatami i orynnowany, układanie dachówki wsztrzymuje pogoda a to moja grafitowa rynna - http://images35.fotosik.pl/96/26197bfaad187ae1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.01.2010 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Havena, Twoja wiecha (wieniec jak w niektórych regionach mówią) powaliła mnie na kolana jest BEZKONKURENCYJNA gratulacje, sama bym taką chciała Dzieki Chcialam sie pochawalic, ze dachowcy WROCILI Moze wreszcie bedzie dach i maz nie bedzie musial codziennie zgarniac snieg ze stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.01.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Goracy temat: podbitka. Ile Wam wyszlo metrow? Jaki kolor? A koszt? Ratujcie, musze sie szybko zdecydowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.01.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rada dla tych, co klada plaska dachowke: przypilnujcie dekarzy przy montowaniu okien dachowych! U nas musieli poprawiac, bo dachowka troche 'falowala' przy oknie. Nasi dachowcy planuja zakonczyc prace w tym tygodniu A podbitke kladziemy biala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.01.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Cześć! Miło patrzeć, jak rosną Wasze Krzysie Nasz indywidualny, zmodyfikowany Krzyś się robi. Najwięcej zmian na poddaszu - dach prawdopodobnie 30 st, ścianka kolankowa wysoka. Obrys domu taki sam, ale coś mi się wydaje, że powierzchnia mi się robi jakaś wielka - większa przestrzeń na poddaszu i brak wnęki w salonie. I tu mam prośbę - może mi ktoś podać, jaka jest w Krzysiu powierzchnia całkowita, po podłogach (w projekcie na stronie int są tylko podane pow użytkowa i zabudowy) ? Miałabym jakiś punkt odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOLUK 23.02.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam wszystkich my równiez zastanawiamy sie nad budowa Krzysia i tu zapytanie do juz budujących: Czy mozna przyjechac i zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości? Jestesmy z Piotrkowa Tryb. więc jeżeli ktokolwiek z was zjest w zasięgu ok. 150 km to piszcie podjedziemy ( jeżeli oczywiscie będzie można).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.02.2010 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Gdybyscie sie wybierali na poludnie, to zapraszamy w okolice Wroclawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOLUK 23.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A kiedy moznaby było podjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.02.2010 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Kiedy macie ochote Za miesiac powinny byc okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts