Deryl 12.06.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Witam All. Powaznie sie zastanawiam nad pokryciem dachu Wiórem Osikowym ! Rozważam dwa projekty - w jednym kąt nachylenia to 30[stopni], a w drugim 42[stopnie]. Alternatywą byłaby prawdopodobnie dachówka cementowa - dokladna, latwa do polozenia(tanie i praktyczne pokrycie?), a do tego ciezka, dzieki czemu dom z bala "szybciej sie uklada" Mam juz fachowcow ktorzy sie tym zajmuja; niestety nie sa przekonani do zabezpieczen Ppoz. Moze by mi nawet powyzsze nie bylo niezbedne, ale boje sie, ze w razie pozaru Ubezpieczalnia moze uzyc argumentu, ze dach nie byl zabezpieczony i odmowic odszkodowania... Pls o Wasze doswiadczenia! Jak sie taki Wiór zabezpiecza? Napiscie prosze inne Wasze doswiadczenia z dachem pokrytym wiórem - w literaturze jest bardzo niewiele na temat... a moze znacie jakas publikacje, gdzie bedzie wystarczajaca ilosc info? Pozdro Edytowane 12 Czerwca 2010 przez Deryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shorcik 28.12.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam konkurencyjna firma posiada certyfikat niepalności pokrycia z wióra osikowego ---> http://www.naturalnepokryciadachowe.pl/download/itb_r_klasyfikacyjny.pdf Pozdrawiam Paweł Makarewiczwior-dek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shorcik 27.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam, wiem wiem troszkę odkopałem temat ale to dla dobra wszystkich Jeśli chodzi o zabezpieczenie wióra Ppoż to każdy mój klient na życzenie taki dokument otrzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts