Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

ani jedno ani drugie :)

o w mordkę. Jesteś pewna, ze moje wizualki coś Ci dały? :rotfl:

Dziewczyny potrzebuję się zdecydować w końcu która lampa gdzie, ale nie wiem od czego zacząć.Mam zbieranine różnych lampek, ale i tak najchętniej wsadziłabym wszędzie massive futura. Powstrzymajcie mnie.No i nie mogę sobie dobrać lampy nad stół w jadalni.Strasznie się mieszka na prowizorkach- dystans straciłam chyba bezpowrotnie, łeeee

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mysza ja bym cie powstrzymywala co do futury bo uwazam ze oprawy reflektorkowe na r111 zdecydowanie lepiej oswietlaja wnetrza ale juz masz kupione wiec co zrobic

ani jedno ani drugie bo pomalowalam jasno tylko jedna sciane :)

nie mam kupionej futury. Od dawien dawna bardzo mi się ona podoba- jej kształt. Słysząłam, ze można dokupić gwintowanego leda do niej. Ja bym potrzebowała 3 sztuki nad wysoką zabudowę w kuchni- bo mi tam sufit z k-g będzie mocno zjeżdzał w dół i trzeba go przełamać. Jesli pozwolisz to wkleję tu "wizualkę", bo do mnie i tak nikt nie przyjdzie poradzic.

Mam jeszcze pytanie o cubic z chorsa, czy to daje dużo światła- chciałabym je do hallu i ewentualnie na klatkę schodową, ale nie wiem czy mi tą klatkę oświetli należycie?

Mam jeszcze pytanie o cubic z chorsa, czy to daje dużo światła- chciałabym je do hallu i ewentualnie na klatkę schodową, ale nie wiem czy mi tą klatkę oświetli należycie?

Myszko ja też mam Cubiki w jadalni (możesz looknąć w mojej galerii) - wiadomo, że dużo zależy od żarówki, ale spokojnie oświetlisz te pomieszczenia! ;)

to myslisz ze jeden kubik na klatke schodową styknie? 60 W to nie jest zbyt wiele, a dwa pół metra od siebie to nie wiem, czy nie za duzo tych smug swiatła? Da się do tego wsadzić jakąś mocną ledkę?

imho nie styknie. ale zależy od umiejscowienia i wielkosci klatki. a z ledem to już nie styknie na 100%

Myszko ja też mam Cubiki w jadalni (możesz looknąć w mojej galerii) - wiadomo, że dużo zależy od żarówki, ale spokojnie oświetlisz te pomieszczenia! ;)

podpatrywałam Maryś jak to u Ciebie świeci i mi się podobało, ale jak mam coś wybrac do siebie to zawsze mam kłopot. Potrafię wskazać dokładnie, które lampy mi pasują, a które nie, ale jak je zawiesic i gdzie dokładnie to juz leżę i kwiczę. Nie wiem, dlaczego to dla mnie takie trudne. Może dlatego, ze wszystkie lampy znam tylko z internetu.

Czy opitique swieci mocniej albo inaczej niż futura?

oczywiscie ze inaczej bo to inny typ zarowki

czyli co? jak potrzebuję więcej światła to brać na r111, a jak starczy mi mniej to futurki massiva stykną? A co to znaczy ze do optique jest dołączony transformator? To jest osobne pudełko?

a czy te lampki przy tv będą jakoś sensownie wyglądały?Wiem, ze dają mało swiatła, ale to chyba dobrze jak się ogląda telewizje?I będą mogły pracować cały wieczór, bo mają mały pobór mocy

http://img19.allegroimg.pl/photos/128x96/12/57/59/19/1257591959

Czy lepiej dać takie lampki:

http://www.mojelampy.com/up_files/1385_555104813_s.jpg

czy nic z tego się nie nada

optiki nie wbudowane maja w sobie transformator. nie osobno tylko w obudowie :) - jak moje kuchenne kinkiety

jak potrzebujesz doświetlić rzeźbę albo obraz to futurki starczą. jak chcesz oświetlać pomieszczenie to wybierz r111 - tu nie chodzi o moc tylko o budowe żarówki (znaczy ten tego... źródła światła chciałam napisać ;) )