Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

bo to lubię :) to fajna dziedzina - design wnętrz, lubię sobie na nia zerkać...

ten drugi po (lewej) kontakt moze byc problemem- jest ciut nisko i wchodzi chyba w wysokość bazy łóżka..

btw, czym sie kierowałaś dajac ramy przysofowych okien (parter) widoczne ? chodzilo o mozliwosc dojscia i wyjecia w razie zbicia ? czy o podkreślenie ich obecnosci ?

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie się okropnie narażę, ale uważam, ze ten jasny kolor rozbił sypialnię na trzy oddzielne częsci. o takiej samej masie wizualnej,a to nie za dobrze. Ciemny kolor jak dla mnie byłby jednak lepszy...

Może uda się to scalić dodatkami, czego Ci życzę.

Pewnie się okropnie narażę, ale uważam, ze ten jasny kolor rozbił sypialnię na trzy oddzielne częsci. o takiej samej masie wizualnej,a to nie za dobrze. Ciemny kolor jak dla mnie byłby jednak lepszy...

Może uda się to scalić dodatkami, czego Ci życzę.

dlatego mówiłam że fornirowe coś dla równowagi z drugiej strony łózka musi dać/powiesić rame albo cuś.Generalnie dociążyć drugą stronę łóżka, no chyba że Efi śpi od strony łazienki, to pewnie jednak tamta strona trochę lżejsza ;)

Mi się tamten brąz nie podobał, bo był za jasny i za ciepły i tłumił fornir

Irma

ten jasny kolor był na pozostałych dwóch ścianach. i tamtych był ok a na tej nie jest? z tego kąta nikt na sypialnie nie patrzy, więc zakładam że zdjęcie sobie a rzeczywistość sobie.

oczywiście nie rozumiem co piszesz bo ja za cienka w te klocki jestem ale jak dla mnie teraz jest stan pomieszczenia z jedną ciemną ścianą - jak w większości sypialni (np. z ciemną tapetą)

wiesz Efi ja sobie na jednej bocznej scianie machnełam dość ciemną tapetę, a resztę mam białą. Niby też mi się dość podoba, ale kurcze jakiś robak wierci w brzuchu, ze to nie do końca tak. Optymalnie byłoby, przynajmniej u mnie -ale nie mam na to warunków-, zeby łóżko stało na ścianie najbardziej wyeksponowanej, albo w opozycji, no ale nie zawsze się tak da przecież

wiesz Efi ja sobie na jednej bocznej scianie machnełam dość ciemną tapetę, a resztę mam białą. Niby też mi się dość podoba, ale kurcze jakiś robak wierci w brzuchu, ze to nie do końca tak. Optymalnie byłoby, przynajmniej u mnie -ale nie mam na to warunków-, zeby łóżko stało na ścianie najbardziej wyeksponowanej, albo w opozycji, no ale nie zawsze się tak da przecież

no ja sobie na drzwiach łóżka nie postawie :) ;)

Szczerze mówiąc z tej strony wygląda o niebo lepiej. Chyba trzeba przemalować ten ciemny piękny fornir ;).

A na poważnie, to myślę, że trzeba bardzo nad dodatkami popracować, żeby połączyć te trzy oddzielne części..

A przyszłam do Ciebie też z prośbą :). Jakie możesz polecić sklepy z oświetleniem gdzieś w "okolicy" ?

no ja sobie na drzwiach łóżka nie postawie :) ;)

noooo właśnie i to jest ten ból, ze nie chcesz się zgodzić na takie radykalne rozwiązania ;)

u mnie na focie narzuta nie jest różowa,ma kolor ścian. Lóżko jest miodowe. W kącie mi brakuje czegoś, tylko czego, bo raczej nie rzeźby z murzynkiem z dzidą ;)

No co jeszcze można mieć w sypialni: szezląg, toaletkę, fotel, lampę i fotel, lustro, rurę;)?

Efilo, kolor sam w sobie jest ok.

Ale jasnobezówe łóżko na jaśniejszej ścianie jak dla mnie nie wygląda dobrze zwłaszcza, ze obok jest ciemna fornirowana ściana.

W tej chwili jak dla mnie nie widać co jest najważniejsze. Tzn. widać, że fornirowana ściana.

jeśłi o to chodziło to zasłoniłabym podłogę, żeby nie konkurowała z fornirem.

I postawiłabym na bardzo jasne dodatki.

a jeśłi najważniejsze ma być łóżko to lepsza by była ciemna ściana.

to wszystko.

Myszko to mniej więcej tak jest u mnie - łóżko stoi na scianie z kawałkiem tapety i wnęką g/k, a na przeciwko mam wejście do garderoby i łazienki z fornirem...

Wydaje mi się, że najlepiej byłoby gdyby łóżko stało na przeciwko ściany z forniru, ale to niemożliwe, bo tam Efi ma okno...:rolleyes:

ja bym zrobila ta sciane za lozkiem czarna :)

Pomocy jaka powinna byc wysokosc stolika nocnego??

Ja chyba też, bo ten jasny kolor mnie nie przekonuje...

Za bardzo łóżko zlew się ze ścianą i mam odczucie, że ściana z fornirem jest teraz zbyt przytłaczająca...

Ale to tylko moja skromna opinia...:rolleyes:

Marta co do stolika, to ja będe robiła niziutki, tak na ok. 25-30cm, ale to zależy od wysokości łóżka.

Moje jest dość niskie, stąd niska szafka.