Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efilko

powroce do tematu oswietlenia bo akurat pol nocy debatowalismy z mezem: czy do optikow w kuchni masz ledy? jakie? gdzies wklejalas swoje "zrodla swiatla" ale juz nijak nie umiem ich znalezc a zaczynam byc glupsza niz ustawa przewiduje. Chorsy cenowo tak sobie ale znalazlam z Massiva i pytanie czy to zupelnie inna bajka? Jessuu chyba wrzodow zoladka sie nabawie..

a i mam pytanie o tasmy ledowe np. w suficie w kuchni. Znalazlam w modernhome rozne i licze na efekt oswietlenia ale nie jak jarzeniowa albo jupiterem stad pytanie: 3led na 5cm czy 3 na 2,5cm? Dodam, ze te w suficie nad kuchnia moga byc mocniejsze ale nad tv i na drugiej scianie gdzie planuje taka ramke karton-gips oswietlona dookola to juz mniej intensywnie tylko boje sie efektu siwecacych w linii punkcikow (tak widzialam w jednym pismie i to nie halo)

prosze o krotki wyklad jesli mozna..:roll:

kaśka niestety musisz wyartykułować swoje myśli bo jakbyś przeczytała poprzednią stronę to każdy pisze co innego. jeśli chcesz napisać że lepsza czarna ściana to nie ten czas. o tym dyskusja już była, skończyła się, sypialnia jest pomalowana i rozumiem że ktoś miał inną koncepcję i jemu się bardziej podobała czarna ale myślę że czas uszanować czyjś wybór.

Alutka

optiki są na żarówki halogenowe a nie ledowe. póki co takich jeszcze nie wymyślili i myślę że patrząc na budowę żarnika szybko nie wymyślą bo koszt byłby ogromny. w modernhome nie ma w tej chwili ledów które mogłabym ci polecić. a efekt kropeczek zależy od umiejscowienia paska a nie rodzaju.

kaśka niestety musisz wyartykułować swoje myśli bo jakbyś przeczytała poprzednią stronę to każdy pisze co innego. jeśli chcesz napisać że lepsza czarna ściana to nie ten czas. o tym dyskusja już była, skończyła się, sypialnia jest pomalowana i rozumiem że ktoś miał inną koncepcję i jemu się bardziej podobała czarna ale myślę że czas uszanować czyjś wybór.

Efi ja jak najbardziej szanuję Twój wybór - nie denerwuj się proszę...

Chodziło mi tylko o to, że widząc teraz ścianę pomalowaną na jasno uważam, że ciemniejszy byłby lepszy...

Ale wiem, że chciałaś mieć jasno, bo w ciemnych kolorach czujesz się źle, więc to jest chyba najważniejsze, prawda..?!

Naprawdę nie wiem dlaczego się unosisz. Wiesz, nie wszystko wszystkim się musi podobać, takie rzeczy tylko w erze ;) Ale sądzę, żeś mądra dziewczynka i doskonale o tym wiesz.

Przeczytałam całą dyskusję. Może nieprecyzyjnie się wysłowiłam więc doprecyzuję: zgadzam się Myszą i Irmą.

Sama pewnie nie powiedziałabym tak profesjonalnie tego więc dlatego podpisuje się pod tym co one napisały.

Alutka

optiki są na żarówki halogenowe a nie ledowe. póki co takich jeszcze nie wymyślili i myślę że patrząc na budowę żarnika szybko nie wymyślą bo koszt byłby ogromny. w modernhome nie ma w tej chwili ledów które mogłabym ci polecić. a efekt kropeczek zależy od umiejscowienia paska a nie rodzaju.

KURTKA WAFEL a malz wczoraj ogladal ledy z wejsciem/gwintem jak halogen to co to znaczy? ze moze nie ten ksztalt reszty i bedzie wystawac? wygladal jak te w chorsie ale co ja tam wiem ;)

KURTKA WAFEL a malz wczoraj ogladal ledy z wejsciem/gwintem jak halogen to co to znaczy? ze moze nie ten ksztalt reszty i bedzie wystawac? wygladal jak te w chorsie ale co ja tam wiem ;)

może ja jestem zacofana. w końcu wybierałam oświetlenie z rok temu. pokaż to mężowe to ci powiem czy to to

kaśka

masz rację. powinnam wklejając zdjęcie zaznaczyc że wklejam w celu zaspokojenia waszej ciekawości a nie opinii.

A mnie się podoba. Jest jasno, świetliście i najważniejsze że dobrze się czujesz w tym wnętrzu.

Mnie tylko te czarne lampy nie pasują ;) Ale Tobie też z tego co czytałam...