Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pogdybam..... Gdyby zrezygnować z tej ściany fornirowej... Wtedy była by równowaga, łóżko stało by tam gdzie stoi, kolor ścian byłby git tylko te czarne lampy...

Ale tak się nie stanie, ściana fornirowa zostanie, a ja się na tym nie znam.... Dlatego mam jasną sypialnię....

Marta stolik nocny do wysokości materaca... A jak możesz na razie to kup stoliczek za 20zł w Ikei i też będzie na jakiś czas, tylko tyle, że Tobie się już ten stoliczek robi... Oj to zadziałałaś tak jak ja... pytam, a godzinę później kupuję... bo taka jest w danym czasie potrzeba....

O cos sama znalazlam ale nie wiem czy to to:

http://www.modernhome.pl/cat-eng-1175885203-Lighting-LED-lamps.html

a więc

wklejasz coś takiego:

http://www.modernhome.pl/data/include/cms/oswietlenie/zarowki.jpg

a potrzebujesz coś takiego:

http://www.lightingandgeneral.co.uk/images/products//lmpind_fam/hml111/lppr3_hml111_g53_r111.gif

Aaaaa no chyba, że tak... Bo pisałaś dla mnie nieprecyzyjnie... nigdzie nie było napisane, że będą w tym samym stylu co toaletka.... Tylko, że potrzebujesz na już stolik nocny i na jakiej ma być wysokości....

bo ma byc na juz :)

tu widok na druga strone (tylko błagam nie zwracać uwagi na kolory, zwłaszcza różową narzutę i żółte łóżko ;) )

http://img189.imageshack.us/img189/999/dsc42653.jpg

Dla mnie bomba. Ściany stały się tłem dla całej pozostałej reszty. Nie mają tu grać głównej roli, bo fornir jest tak "bogaty" i piękny (podłoga też swoje robi), że zmieszanie jeszcze kolorów na ścianach tworzyłoby niepotrzebną kakofonię.

Mnie się tak bardzo podoba.

Dzień dybry, nie nadrobię (minęły czasy gdzie wracałam dwie , trzy strony) , ale "obrazki poogladałam" i słuchy mnie doszły, że można gdzieś w tajnej czeluści więcej poogladać, mam szansę ? :)

Mi się też bardzo podoba, i jeżeli łóżko ma grac rolę główną, to chyba wystarczy zmienic narzute, lub po prostu rzucic fajne poduszki (do jasnego zresztą wszystko pasuje). Może nie wyłapuje tych niuansów, ale wydaje mi się, że zarówno jasne wnętrze jak i neutralny fornir są świetnym tłem do wszystkiego. Szczerze mówią sama mam białe ściany, jesion bielony we wnętrzu i w tym czuję się najlepiej. Najbardziej mnie denerwują u mnie ciemne meble w salonie (przeniesione ze starego mieszkania). Taka sypialnia daje wg mnie świetne pole do dodatków zarówno w kolorze jasnym jak i wielu innych aranżacjach. Pozdrowionka!

w żadnej tam tajnej. w galerii forumowej jest wątek w którym zebralam zdjecia porozsiewane po FM. a Ty byś sie wstydzila. rusz pupe a nie bedziesz w wątkach grzebac

tu

Phiiiiiiiiii , tylko cztery strony ;)

Ruszyłam z fotela na kanapę;) moze być ?

ja to sie nei znam, ale jedyne co bym pewnie w takiej sytuacji robił - to szukał kompromisu z tym, co sygnalizują Irma i niektóre dziewczyny Czyli: np. jakaś ciemna przeciwwaga dla fornirowej ściany położona przeciwlegle, czyli w narożniku pod oknem. Moze fotel w podobnych czerwienio-brązach, nie wiem, coś co ustawi całosć jako przemyslane ramiona kompozycji, bokami położone na czarnawej podstawie podłogi... W sensie - budowanie sensu jeśli ten obecny jest nazbyt chaotyczny w odbiorze. Mario 31 pokazała coś o czym i ja myślałem, tyle że ja nei dawałbym równie wysokiego jak fornir - bo miałbym uczucie usilności...

Zakladam efilo że szukasz rozwiazan, że oczekujesz podpowiedzi wybrnięcia z hipotetycznej ryzykownej sytuacji, wiec staram sie coś. To co pisze oczywiscie powinien zweryfikować ktoś kto sie na tym zna. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś pomocny w szukaniu rozwiazań a nie negowaniu obecnej sytuacji :)

hello efilo

pozwole sobie znowu nasmiecic u Ciebie

poczytalam troszke o sypialni, przyznam, ze kiedy pokazals zdjecie gdzies w ogolnym watku - na mysl przyszla mi ciemna drewniana sciana

cos jak w tym linku

http://freshome.com/wp-content/uploads/2010/02/wooden-wall-23.jpg

jesli jednak nie lubisz takich ciemnych scian, to mysle, ze wszyscy powinnismy to nielubienie uszanowc:) w koncu nawet w wirtualnym swiecie ciagle jestes gospodynia a my (zwlaszcza ja) to podgladajcy goscie :)

sypialnia jest duza i piekna (sama chcialabym miec taka przestrzen do zagospodarowania) jedyne czego w niej nie lubie to - wybacz - narzuta, wydaje mi sie, ze piekna czarna posciel (material do wyboru, bo to rzecz gustu;)) oddalaby urode tego wspanialego loza

poza tym - wszystko mi sie podoba

hello efilo

pozwole sobie znowu nasmiecic u Ciebie

poczytalam troszke o sypialni, przyznam, ze kiedy pokazals zdjecie gdzies w ogolnym watku - na mysl przyszla mi ciemna drewniana sciana

cos jak w tym linku

http://freshome.com/wp-content/uploads/2010/02/wooden-wall-23.jpg

jesli jednak nie lubisz takich ciemnych scian, to mysle, ze wszyscy powinnismy to nielubienie uszanowc:) w koncu nawet w wirtualnym swiecie ciagle jestes gospodynia a my (zwlaszcza ja) to podgladajcy goscie :)

sypialnia jest duza i piekna (sama chcialabym miec taka przestrzen do zagospodarowania) jedyne czego w niej nie lubie to - wybacz - narzuta, wydaje mi sie, ze piekna czarna posciel (material do wyboru, bo to rzecz gustu;)) oddalaby urode tego wspanialego loza

poza tym - wszystko mi sie podoba

czarna pościel jest fajna w sypialni. sama zmieniam z czarnej, na ....czarną(Czasem lubię dla odmiany białą) ale Efi to raczej bardzo jasno chce i nie wiem czy czarna wchodzi wogóle w rachubę