Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efi, skoro dzisiaj jest dzień "100 pytań do ...", to ja też mam pytania:

- jakiego kleju używałaś do gresu na podłodze ?

- jakiej grubości masz deskę trójwarstwową ? Większość desek ma grubość ok. 15mm, a jakiś parkieciarz mówił mi, że na podłogówkę powinna mieć nie więcej niż 11 mm, prawda to ?

Materac lateksowy Hilding lub Janpol. Dalszy wybór to już kwestia zasobności portfela. Żadna z firm nie jest tańsza. Ale modele już się różnią cenami. Generalna zasada: im grubszy i z większa zawartością naturalnego lateksu tym lepszy i droższy.

Materac lateksowy Hilding lub Janpol. Dalszy wybór to już kwestia zasobności portfela. Żadna z firm nie jest tańsza. Ale modele już się różnią cenami. Generalna zasada: im grubszy i z większa zawartością naturalnego lateksu tym lepszy i droższy.

Ja mam Hildinga i sobie bardzo chwalę.:)

Ja miałam plusa elastyczny...

Pasilka... miałam kiedyś dwie 90cm....i takie średnio wygodne to było. Chodzi o łączenia.... A zaleta to ta, że sprawiedliwie robiły te materace podział na moją i twoją połowę...

Teraz mam jeden materac z podwójnym lateksem... i jakieś tam kieszonki ... i powiem tak.... wygodny jest ale jak ja się obracam to lekko mąż jest tyrpnięty i odwrotnie...

To nie prawda, że śpimy obok i jeden drugiego nie czuje jak się przewraca....

Arnika

powinniscie spac na sobie i wtedy byscie sie kieszonkami nie przejmowali ;)

Pasiu

zależy kto co lubi. powinno sie dwa bo wtedy można dostosować twardość do wagi. ale ja bym nie zniosła dwóch materacy bo mnie wkurza połączenie. ale to juz pytanie do Was jak śpicie ;)

z tego co pamiętam Hilding ma teraz w ofercie materac dostosowany do pary :) możesz zamówić jeden składający się z dwóch różnych twardości - specially for U :) wybór takiego rozwiązania to optimum. niestety nie finansowe.

Lidziu

co do deseczek - z punktu widzenia pana od c.o. 11mm (krótsze albo mniej pętli, rzadszy rozstaw rurek) z punktu widzenia pana parkieciarza 14mm (zostaje coś na cyklinowanie)

BTW śmiem twierdzić że materace z Janpolu spokojnie mogą konkurować z Ikeą cenowo bo Janpol produkuje materace tzw. rehabilitacyjne i one są na innej stawce VAT i wychodzą dużo taniej (kilka modeli). My kupiliśmy lateks do Młodego w super cenie. Atena bodajże.