ALUTKA W 10.11.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Efilo i inni posiadacze laczonej podlogi parkiet-plytkijak to sie robi, ze jest na jednym poziomie bo parkiet grubszy niz plytka? Kleju pod plytki wiecej czy trzeba jakos wylac? Tak sie zaczelam zastanawiac bo parkiet zaczal mnie bardzo korcic a w piatek wylewki na parterze.. moze szukam problemu tam gdzie nie ma i kazdy plytkarz/parkieciarz tak zrobi ale chce wiedziec bo dociekliwa jestem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 przede wszystkim powinno sie wylewki zrobić tak żeby potem wyszło na równo. my na etapie wylewek to ustalalismy ale akurat sie okazało że kafle i nasze deski będą na tym samym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 10.11.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 (edytowane) lo matko ale mi dalas do myslenia to teraz mam zagryche a styropianu tez od razu wiecej tam gdzie ma byc wyzej czy jak? Jesssu i no i tego parkietu to jeszcze nie wybralam... a czy u Ciebie wyszlo rowno ze wzgledu na grubosc plytki czy parkietu bo tez rozwazam ten finish? o i dzieki za priva z sbs-em alezem rozgarnieta bo dopiero teraz odebralam Edytowane 10 Listopada 2010 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 spasowała płytka z parkietem po prostu wiecej styropianu???? zazwyczaj to są różnice rzędu milimetra bądź dwóch. w przypadku finishparkiet raczej nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 10.11.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 uff dziekuje sie uspokoilam najwyzej majster da wiecej klejukon ma wielka glowe niech sie martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 byleby nie wyszło na odwrót - wylewka pod parkiet na uzupełnienie milimetra czy dwóch może cie wynieść kilka tysiecy - sprawdź sobie lepiej wysokość glazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.11.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Tyyyy Pepe.... nie lej się z bramy... Ja też wsiadam, wysiadam... i wkurzam się.....Trzeba to zmienić na pstryk... ale kaski nie mam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.11.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Gratuluję bramy!!! ...i zazdraszczam... bo ja jeszcze nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 10.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Efilo i inni posiadacze laczonej podlogi parkiet-plytki jak to sie robi, ze jest na jednym poziomie bo parkiet grubszy niz plytka? Kleju pod plytki wiecej czy trzeba jakos wylac? Tak sie zaczelam zastanawiac bo parkiet zaczal mnie bardzo korcic a w piatek wylewki na parterze.. moze szukam problemu tam gdzie nie ma i kazdy plytkarz/parkieciarz tak zrobi ale chce wiedziec bo dociekliwa jestem. pozdrawiam ja mam plytki 11mm, dechy 22mm i na wylewkach jest ok 10mm róznicy, tzn grubsza wylewka pod plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.11.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 tak ale nie o 10 mmbo musisz pod płytkami doliczyć klej. a pod parkietem nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 11.11.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ja miałam wylewki na równo, a glazurnicy (jak Wy to mówicie fliziarze ) wiedzieli ile będzie parkietu i kładli sobie jakąś taką masę pod płytki i na to klej - w końcu płytka+klej to niedużo mniej niż parkiet, bo tam kleju tyle co nic Nie ma co robić paniki na etapie wylewek IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 11.11.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam świątecznie a do kawki przynoszę pyszności świętomarcińskie z okazji mojego 100 posta: http://mycuisine.blox.pl/resource/Rogale1.jpg dziękuję Wszystkim za odpowiedzi w sprawie płytek i parkietu, zostawiam równo i niech się potem martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.11.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Efilo, przychodzę do Ciebie z pytaniem, bo masz zwykle przemyślane tego typu rozwiązania. Chodzi mi o podłączenie do gniazdek sprzętów w wysokiej zabudowie. Masz u siebie np. lodówkę i piekarnik zabudowane. Gdzie masz gniazdka? Zaczęłam rozważać przekucie się z nimi do pomieszczenia gospodarczego z tyłu, ale może jest jakieś inne dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2010 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 lodówke mam podpiętą w szafce obok. a sprzęt typu piekarniki za szuflada pod spodem. dziura w ścianie pomiedzy pomieszczeniem gospodarczym a tyłem kuchni to nie najszczesliwszy pomysł - bedzie ci tam syf leciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.11.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 ja mam kontakty w szafce pod piekarnikiem i wszystkie sprzęty tam mam podpięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2010 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 cześć izuniu może byś kiedyś wreszcie do mnie dotarła? wieki cie nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.11.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 efi ja u ciebie nieustannie przesiaduję tyle, że wirtualnie wielką mam ochotę na odwiedziny, ale odkąd nie mamy niani ciężko mi się z domu wyrwać, tym bardziej, że mam sporo służbowych wyjazdów.. a do tego dzieci ciągle smarkate ale postram się coś wykombinować a co z wyjazdem na giełdę? chętnie bym się tam wybrała.. i może przy tej okazji odwiedziłabym ciebie może następna sobota (czy niedziela, bo tam chyba w niedzielę urzędują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2010 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 no wlasnie juz sie z monia ugadywalysmy na przyszly tydzien. wiec moze faktycznie by sie udalo spiknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 jestem chętna i już wstępnie rezerwuję sobie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts