Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

Efilo i inni posiadacze laczonej podlogi parkiet-plytki

jak to sie robi, ze jest na jednym poziomie bo parkiet grubszy niz plytka? Kleju pod plytki wiecej czy trzeba jakos wylac? Tak sie zaczelam zastanawiac bo parkiet zaczal mnie bardzo korcic a w piatek wylewki na parterze.. moze szukam problemu tam gdzie nie ma i kazdy plytkarz/parkieciarz tak zrobi ale chce wiedziec bo dociekliwa jestem.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lo matko ale mi dalas do myslenia to teraz mam zagryche a styropianu tez od razu wiecej tam gdzie ma byc wyzej czy jak? Jesssu i no i tego parkietu to jeszcze nie wybralam... a czy u Ciebie wyszlo rowno ze wzgledu na grubosc plytki czy parkietu bo tez rozwazam ten finish?

o i dzieki za priva z sbs-em alezem rozgarnieta bo dopiero teraz odebralam

Edytowane przez ALUTKA W

Efilo i inni posiadacze laczonej podlogi parkiet-plytki

jak to sie robi, ze jest na jednym poziomie bo parkiet grubszy niz plytka? Kleju pod plytki wiecej czy trzeba jakos wylac? Tak sie zaczelam zastanawiac bo parkiet zaczal mnie bardzo korcic a w piatek wylewki na parterze.. moze szukam problemu tam gdzie nie ma i kazdy plytkarz/parkieciarz tak zrobi ale chce wiedziec bo dociekliwa jestem.

pozdrawiam

ja mam plytki 11mm, dechy 22mm i na wylewkach jest ok 10mm róznicy, tzn grubsza wylewka pod plytki

Ja miałam wylewki na równo, a glazurnicy (jak Wy to mówicie fliziarze ;)) wiedzieli ile będzie parkietu i kładli sobie jakąś taką masę pod płytki i na to klej - w końcu płytka+klej to niedużo mniej niż parkiet, bo tam kleju tyle co nic :) Nie ma co robić paniki na etapie wylewek IMHO.

Efilo, przychodzę do Ciebie z pytaniem, bo masz zwykle przemyślane tego typu rozwiązania. Chodzi mi o podłączenie do gniazdek sprzętów w wysokiej zabudowie. Masz u siebie np. lodówkę i piekarnik zabudowane. Gdzie masz gniazdka? Zaczęłam rozważać przekucie się z nimi do pomieszczenia gospodarczego z tyłu, ale może jest jakieś inne dobre rozwiązanie.

efi ja u ciebie nieustannie przesiaduję ;) tyle, że wirtualnie :)

wielką mam ochotę na odwiedziny, ale odkąd nie mamy niani ciężko mi się z domu wyrwać, tym bardziej, że mam sporo służbowych wyjazdów.. a do tego dzieci ciągle smarkate :(

ale postram się coś wykombinować:)

a co z wyjazdem na giełdę? chętnie bym się tam wybrała.. i może przy tej okazji odwiedziłabym ciebie :) może następna sobota (czy niedziela, bo tam chyba w niedzielę urzędują)