Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania powiedz prosze jestes zadowolona z wkladu kominkowego?Czy dobrze sie w nim pali,potrafi dogrzac dol a szyba faktycznie jest czysta?Znow mecze bo zobaczylam ze MCZ po raz kolejny ma promocje .Nie wiem czy "pchac" sie w Spartherma (wtedy musialabym kupic tansza wersje czyli z jedna szyba) czy MCZ jest rownie dobry -podziel sie swoim doswiadczeniem -prosze :hug:

riebiata ma się dobrze :) cześć i czołem. jak to dobrze że takie dylematy juz dawno za mną. zresztą u nas mcz nie wchodził w grę z tego co pamiętam mimo że sprzedawca stawał na głowie żebyśmy go kupili. ale czemu? już nie kojarze

kakusku a kupiłaś drewno kominkowe? bo jak nie to nie łudź się że będziesz miec czystą szybę

maryś przyznaj sie co kupilas oprocz poscieli?

;)

Ania powiedz prosze jestes zadowolona z wkladu kominkowego?Czy dobrze sie w nim pali,potrafi dogrzac dol a szyba faktycznie jest czysta?Znow mecze bo zobaczylam ze MCZ po raz kolejny ma promocje .Nie wiem czy "pchac" sie w Spartherma (wtedy musialabym kupic tansza wersje czyli z jedna szyba) czy MCZ jest rownie dobry -podziel sie swoim doswiadczeniem -prosze :hug:

Kakusku witaj!

Z wkładu jestem bardzo zadowolona - nie mam mu w zasadzie nic do zarzucenia -)

Jest bardzo ładnie i solidnie wykonany. Z jednej strony szybka podnosi się do góry (u mnie od strony salonu) i możesz ją położyć do przodu, żeby wygodnie umyć. Od strony kuchni można tylko odchylać w przód, ale tam w zasadzie poza myciem jej nie otwieram.

Musisz jedynie pamiętać o tym, że kupując kominek dwustronny większość swojego ciepła oddaje on na parterze, więc robienie rozprowadzenia na inne pomieszczenia mija się z celem - tak nam w każdym razie tłumaczył facio od kominków.

Za to rewelacyjnie spełnia swoją funkcję na dole, bo przy takim układzie jak ja mam (Ty zresztą chyba też), paląc w kominku ogrzewam w zasadzie cały parter - oczywiście mówię o tej otwartej części. :yes:

Podsumowywując - gdybym miała drugi raz wybierać też kupiłabym MCZ.;)

O Mycha -wszelki duch ....... a ktos pisal ze nawialas z FM -dobrze ze znow jestes:yes:

No wlasnie moze ta marka troche przereklamowana i nie warto przeplacac ;)A jakie masz "uwagi" do swojego wkladu?

no cóz, cena mogłaby być niższa. rączka nierdzewna zaczyna rdzewiec-pewnie jakąś dupną srubke wsadzili. Jak juz kupiłam swój to dopiero znalazłam inne proste szczelne kominki dwustronne na necie i puknelam się w głowe. Co do dwustronności to niby oddaje ciepło na dół jak mówi Marysia, ale mi przez otwartą przestrzeń w salonie leci i tak na góre-jeszcze nie zakładałam tam grzejników-bo nie ma po co-kominek ogrzewa całą część dzienną i góre-łacznie pewnie jakies 160 metrów.

U mnie czysta szyba w kominku przy suchym brykiecie jakoś nie działa, dopiero jak zrobię w kominku kotłownię to się sama czyści.Efi może chodziło o rurę doprowadzającą powietrze, albo o komin? Moja varia ma w opisie chyba 15 na doprowadzenie i 20 na komin, tymczasem ja na doprowadzenie mam 10/11 -moze stąd te czarniutkie szyby.Może Mcz wystarczą mniejsze?