Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

Dzieki dziewczyny :) Podoba mi sie jeszcze wklad KFD Linea H 1050 tylko ze na tylnej sciance ma jakies zelastwo http://www.ceneo.pl/7833276 .

Mario coraz bardziej sklaniam sie ku MCZ zwlaszcza po wysluchaniu samych pochlebnych opini z Twojej strony.W necie ciezko jest znalezc jakiekolwiek opinie osob ktore zakupilyby wklady tej firmy (sa jakos bardzo malo popularne).Wy kupiliscie w "ciemno" czy moze ktos ze znajomych uzytkowal juz ten wklad?

Teraz bede musiala przespac sie z tematem czy kupic z jedna czy podwojna szyba:)

Nie bede robic zadnych DGP itd bo kominek ma sluzyc okazjonalnie a kotlownie na wegiel bede miec kilka krokow dalej :D

Efilo drewna jeszcze nie mam ale w tym sezonie nie zamierzam jeszcze palic w kominku .Mysle ze nawet w przyszlym bedzie rozpalany sporadycznie ;) Chcialabym na wiosne zaczac robic sufity podwieszane na dole dlatego pomyslalam ze dobrze byloby miec juz obudowany wklad gdyz sufit w kuchni bedzie dochodzil do sciany kominkowej (uklad parteru bardzo podobny do domku Ani) Teraz pojawila sie ta promocja wiec tym bardzie kusi :)

Szkoda ze nie pamietasz dlaczego NIE zdecydowaliscie sie na MCZ .

Mysza ja mam doprowadzenie powietrza zrobione 180 ale komin "tylko"200 wiec bede musiala zastosowac redukcje .

Jesli mowa o zimie to u nas od poniedzialku dzieciaki maja wolne.Posypalo sniegiem i zamkneli szkoly zeby zminimalizowac ruch drogowy.Niestety ja musze jezdzic do pracy i jest to srednia przyjemnosc zwlaszcza jesli ma sie "letnie" opony :roll:Lubie zime ale kiedy mam wolne :)

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki dziewczyny :) Podoba mi sie jeszcze wklad KFD Linea H 1050 tylko ze na tylnej sciance ma jakies zelastwo http://www.ceneo.pl/7833276 .

Mario coraz bardziej sklaniam sie ku MCZ zwlaszcza po wysluchaniu samych pochlebnych opini z Twojej strony.W necie ciezko jest znalezc jakiekolwiek opinie osob ktore zakupilyby wklady tej firmy (sa jakos bardzo malo popularne).Wy kupiliscie w "ciemno" czy moze ktos ze znajomych uzytkowal juz ten wklad?

Teraz bede musiala przespac sie z tematem czy kupic z jedna czy podwojna szyba:)

Nie bede robic zadnych DGP itd bo kominek ma sluzyc okazjonalnie a kotlownie na wegiel bede miec kilka krokow dalej :D

Efilo drewna jeszcze nie mam ale w tym sezonie nie zamierzam jeszcze palic w kominku .Mysle ze nawet w przyszlym bedzie rozpalany sporadycznie ;) Chcialabym na wiosne zaczac robic sufity podwieszane na dole dlatego pomyslalam ze dobrze byloby miec juz obudowany wklad gdyz sufit w kuchni bedzie dochodzil do sciany kominkowej (uklad parteru bardzo podobny do domku Ani) Teraz pojawila sie ta promocja wiec tym bardzie kusi :)

Szkoda ze nie pamietasz dlaczego NIE zdecydowaliscie sie na MCZ .

Mysza ja mam doprowadzenie powietrza zrobione 180 ale komin "tylko"200 wiec bede musiala zastosowac redukcje .

Jesli mowa o zimie to u nas od poniedzialku dzieciaki maja wolne.Posypalo sniegiem i zamkneli szkoly zeby zminimalizowac ruch drogowy.Niestety ja musze jezdzic do pracy i jest to srednia przyjemnosc zwlaszcza jesli ma sie "letnie" opony :roll:Lubie zime ale kiedy mam wolne :)

Kakusku, nie rób redukcji, bo się Mikołaj nie wciśnie z workiem:)

Ewcia, ja nic nie dostałam, czy to w normie?;)

Efilo, a ja tym razem z zapytaniem o sprzęt simensa w zabudowie: parownik, piekarnik+mikrofala,kawiarka. W mojej kuchni planowałam, dwa pierwsze simensa i oddzielnie dokupić ekspres jakiś( trzy nie zmieszczą się w zabudowie) Ostatnio wymyśliłam że będzie piekarnik+mikrofala i kawiarka:rolleyes: i ta opcja wydaje mi się najlepsza, bo bez parownika jakoś przeżyje:D

Może tak, jakbyś musiała zrezygnować z jednego, to który Ci się najmniej do tej pory przydaje, a bez którego nie wyobrażasz sobie już funkcjonowania:D

Dziwne to pytanie, ale co wybrać???

Efilo, a ja tym razem z zapytaniem o sprzęt simensa w zabudowie: parownik, piekarnik+mikrofala,kawiarka. W mojej kuchni planowałam, dwa pierwsze simensa i oddzielnie dokupić ekspres jakiś( trzy nie zmieszczą się w zabudowie) Ostatnio wymyśliłam że będzie piekarnik+mikrofala i kawiarka:rolleyes: i ta opcja wydaje mi się najlepsza, bo bez parownika jakoś przeżyje:D

Może tak, jakbyś musiała zrezygnować z jednego, to który Ci się najmniej do tej pory przydaje, a bez którego nie wyobrażasz sobie już funkcjonowania:D

Dziwne to pytanie, ale co wybrać???

pytanie nie jest dziwne. bez wahania wybralabym Twój zestaw. parownik jest super ale zdecydowanie częściej używam dwóch pierwszych. na takie okazjonalne 'parowanie' można kupić coś przenośnego i chować do szafki. z ekspresem już tak nie podziałasz. nie ma bata - będzie stał na blacie. poza tym ekspres siemensa jest naprawde rewelacyjny a utrzymywanie go w czystosci to bajka.

Efilko w tym roku bedzie czysta jak łza-bo nie bede palic w kominku :D a na przyszle sezony moze cos wczesniej zorganizuje.Na szczescie u nas duzo lasow :cool:

Markotko wszystko mozliwe ze moze sie wysypywac ten popiol bo faktycznie dolny poziom wkladu jest na rowni z rama drzwi.Przygladalam sie Hajdukowi i on ma spore "zaglebienie" ale wlasnie przez to gorzej wyglada wizualnie od MCZ .

MarJel ja tez wybralabym taki zestaw jaki pisze Efilo chociaz u nas ostatnio ciagle gotowanie na parze :)

Markotko wszystko mozliwe ze moze sie wysypywac ten popiol bo faktycznie dolny poziom wkladu jest na rowni z rama drzwi.Przygladalam sie Hajdukowi i on ma spore "zaglebienie" ale wlasnie przez to gorzej wyglada wizualnie od MCZ

Już nic nie rozumiem. Myślałam, że płytki jest KFD Linea...?! :rolleyes:

Mój MCZ jest głęboki na ok. 3-4 cm - jak to wygląda u Was..?!

Przecież i tak po każdym paleniu trzeba wyczyścić palenisko, więc jakoś nie widzę problemu...;)

Ania moze nie kazdy czysci tak czesto :)Ja nie widzialam MCZ w realu ale ogladalam Hajduka i nawet na fotkach widac ta roznice "glebokosci" Widocznie cos za cos bo mimo ze moze jest przez to praktyczniejszy (popiol mniej wylatuje) to wizualnie duzo gorzej wyglada ta rama (przynajmniej dla mnie) .Faktycznie mozliwe ze markotka miala na mysli wklad KFD :D

Ciesze sie ze "bronisz' swojego wkladu bo juz na 90 % jestem na niego zdecydowana :)Czy czesto paliliscie w zeszlym sezonie w kominku i czy ten Alutec bardzo sciemnial?

Juz nie pytam o szybe bo to jak pisze Efilka sprawa suchego drewna :)

Edytowane przez kakusek