Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas tak na razie zostało. najgorzej jest w sypialni bo tam nie ruszone i wygląda to tragicznie. ale mnie zmobilizowałaś i spróbuje sie za to od nowa zabrać. jedyny problem to to że to jest bezpośrednio przy parkiecie i trzeba baaardzo uważać na brzegu

Do już wprowadzonych lub wprowadzających się :

jak dałyście radę posprzątać cały ten pobudowlano - powykończeniowy syf ?!

:eek:

Nieeeeeeee, wykończę się, robię to już tydzień.

"Magicznych gąbek" poszło już piętnaście paczek ( czyli 30 sztuk ) i szczerze mówiąc... to końca nie widać !

W zasadzie ze "sprzątaniem" to nie ma nic wspólnego - to raczej "tarcie", "pocieranie", "zdrapywanie" wszystkich kropek, kropeczek, punkcików i plamek !

Nie mam już rąk ani paznokci ( chociaż nie mam długich )...

Czy korzystałyście z czyjejś pomocy czy dałyście radę same ?

A może zatrudnić jakąś Panią Zdzisię czy Gienię ?

:(

My sprzątamy same tzn do pomocy mam mamę

Aga nie ma lekko ;), wprowadzaj sie na włości, musisz sie oswoić, że jeszcze przez jakiś miesiąc po zamieszkaniu znajdziesz kropki kropeczki i plameczki

najwiekszy syf, kurz pewnie juz ogarnełaś :)

mówiono mi, że jeszcze z pół roku po przeprowadzce będzie wyłazić syf.

efilo brakuje Twojego dziennika

Elena76,

bo wierz mi na słowo, że to trochę zniechęcające jest.

A zapał miałama na początku, hoho !

;)

Po tygodniu mi minęło, bo zauważyłam, że idzie to mozolnie - oceniam, że zrobiłam 1 / 4 no może 1 / 3...

To kiedy się wprowadzasz ?

:)

Ja druga połowa / końcówka lipca...

robiłam już pierwsze podchody w kierunku ogarnięcia bajzlu więc wierzę na słowo, że lekko nie jest :)

jeśli zrobimy malowanie, schody, kuchnię i szafę w lipcu, to też za jakiś miesiąc będzie można zacząć rozlgądać się za kartonami do przeprowadzki :)

Efilo droga i jedyna Ty to mi to powiesz :)

Pytałam się kiedyś dawno temu czy na dole masz wszędzie podłogówkę i uzyskam pozytywną odpowiedź. A teraz mam pytanie czy pod parkietem w salonie masz osobną pętle na innym obiegu i jakiej grubości masz parkiet. Za wyjaśnienia z góry dziękuje. A hortensje to moje ukochane krzewy (ostatnio też zakochałam się w krzewuszce).

Ps. Mario Twój ogród pięknieje (niestety Efilo Twojego jeszcze nie widziałam) :)

Miłej pracy rodacy

Witam się i pytanko mam - nawiązując do płytek przy parkiecie. Jak widzę na niektórych zdjęciach jak wygląda połączenie paneli i płytek to mnie krew zalewa, a u Ciebie (z tego co zauważyłam) nie ma chyba żadnych listewek. Czy to dlatego, że Ty masz parkiet i z parkietem to się da zrobić ładnie a z panelami nie??? Czy masz jakiś magasupernikomunieznany system połączenia tych dwóch rodzajów podłogi???

Help, plisss, bo chyba mnie czeka takie połączenie, a listewek badziewnych nie chcę!

Może jakieś zdjęcie poglądowe ;)

Pozdrawiam

wusiu można - przed chwilą to pisałam. istotny jest sposób montażu a nie to jak sie nazywa okładzina. jak panele przykleisz to mozesz laczyc korkiem.

ragazza ano niestety. podłoga pływająca ze swej natury musi mieć możliwość przemieszczania a tym samym na obrzeżach szczelinę dylatacyjną a to automatem wyklucza korek czy inne tego typu.

Dobrywieczornie,

wiem Wusiu i Ragazzo, ze pytacie Efilo, ale moge odpowiedziec z wlasnego doswiadczenia - laczenie podlogi plywajacej z czymkolwiek wypada raczej mizernie....

u mnie - na pietrze uparlam sie na dodatkowy stopien schodow, taki punkt dla dziewczynek pt. stop, bo zaczynaja sie schody. Oczywiscie stopien jak to stopien, klejony, a podloga plywajaca

powstal klops, ktorego wykonawca musial polaczyc badziewna listewka metalowa, wyglada to tak sobie

generalnie, gdybym decydowala jeszcze raz - podloga klejona, tak jak stopien (ktorego pewnie by nie bylo, bo tez niewygledny .....;))