Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak mi się wydawało, ale mój m twierdzi że Ty masz taką klepkę szerokości1cm-1.5cm na ok. 10cm-15 cm długości coś ala mozaika i że tak będzie piknie.:bash:

Przy tak kolorowym drewnie za dużo by się działo, no ale weź mu to wytłumacz:D

Za chwilkę wyślę Ci wiadomość na priv

Efka, ale co konkretnie się dzieje? My z Maciejem mamy właśnie za sobą objazd wszystkich możliwych specjalistów, którzy mogą domyślać się źródła męczącego suchego kaszlu, który nie ma źródła płucnego, oskrzelowego, krtaniowego, alergicznego, gastrologicznego więc FAK, jakie???

niezłą masakrą są też dzieci, które mają choinkę w przedszkolu. Złociutka kupiła Maćkowi kostium czyniący z niego kasztana (jednoczęściowy z kapturem, brązowy w kształcie kuli z listkami - naprawdę fajny). Syn zobaczywszy co go czeka, uciekł gdzieś wrzeszcząc, że nie ma mowy (trochę go rozumiem). Kostium za to bardzo spodobał się jego siostrze, która nie pozwoliła go sobie zdjąć do wieczora a i wtedy dość gwałtowanie oponowała. Maciej wyposażony przez Mikołaja w lekarski zestaw, wymyślił, że wystąpi jako felczer. Zakupiliśmy więc czarne spodnie i białą koszulę co w zestawie miało symulować medyczny wyszynk. Dziecko jednak nienawidzi koszul i spodni i najchętniej reprezentowałby styl złodziejski ze stadionu 10 lecia a więc dres, dres, dres. Jedynie w niedzielę, zastraszany przez ojca, przyodziewa strój wytworny w celach modlitewnych.

Zobaczywszy koszulę oświadczył, że tego to on na bank nie założy i ewentualnie może wystąpić w dresie ze stetoskopem i strzykawką w kieszeni. Poinformowany, że lekarze tak się nie noszą, odszczeknął, że a i owszem, i zdaje się, że kiedyś jednego takiego gdzieś widział. Tak więc jeżeli się na dres nie zgadzamy to on się w takim razie w ogóle nie będzie za nic przebierał!!!! Choinka jest dla dzieci i to one mają mieć przyjemność z przebrania więc skoro nie chce to co my się będziemy napinać. Nie to nie! Spakowaliśmy przebranie do torby, kuferek medyczny takoż i postanowiwszy poinformować panią że w razie czego przebranie jest w szatni, odwaliliśmy się od potomka w najlepsze pozwalając mu się z problemem przespać.

Dziś rano Tosia ściskając kurczowo kasztanowe przebranie, pozwoliła matce ubrać się na wszelki wypadek w suknię królewny. Zachwycona różowym tiulem stanowiącym halkę, cisnęła kasztana precz, po czym jęła się dostojnie przechadzać po domu defiladowym krokiem kiwając łaskawie rączką własnemu dworowi. Syn przekonawszy się, że przebieranie się jest fajne, postanowił jednak wystąpić w tej beznadziejnej koszuli i zaczął wypakowywać wszystko z torby. Na liczne napomknięcia matki żeby tego nie robił, ogłuchł niczem pień. W końcu Złociutka sięgnęła po środki ostateczne i grobowym tonem wycedziła najstraszniejsze pytanie: czy ja mam zacząć liczyć do trzech? metoda o ile drastyczna, o tyle niezawodna i sprawdzona. Dziś jednak była pomysłem chybionym. Dziecko bowiem wyprostowawszy się i wziąwszy pod boki, znokautowało matkę ripostując: a cy ja mam zacąć licyć do csech???

Zwariuję.

dandi zróbcie badania krwi z oznaczeniem na chlamydie pneumonae (czy jak jej tam) ostatnio sie rozpanoszała gdzieniegdzie a normalnie nikt nie wpada na ten pomysł

Kruszka była przebrana za dziewczynkę z zapałkami. nie wyobrażasz sobie ile mi zajęło czasu namówienie jej na łachmany. ale wyszło bosko :D