Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Współczuję mamom chorych dzieci, no i dzieciom w szczególności twu, twu, twu moje na szczęście zdrowe.

Efilo jakie masz wymiary stołu w jadalni? Wydaje sie taki akurat :) Planowałam u siebie stół na 10 krzeseł bo mam dość dużą jadalnię, ale nie wiem czy nie będzie to wyglądało jak na sali konferencyjnej, najwyżej dwa krzesła będę chowała, bo jednak stół chcę duży. Myślałam o wymiarach 240x120- czy może za szeroki?

Będę zamawiała w manufakturze drewna,więc na żywo nie zobaczę, wczoraj dostałam od nich wiadomość że termin realizacji na dzień dzisiejszy to pierwsza połowa marca, chcę już dzisiaj zamówić próbkę drewna i dogadać szczegóły. Nie wiem jaki wymiar wybrać:(

Wiem że Małgosza ma od nich stół, ale ona nie bywa ostatnio na forum, więc nie podpytam.

Ale fajnie, że wróciłem. Maciek też jest na singularze a jeżeli wieczorem jest ciężko ( a nie jest od kiedy bierze singular) wieczorem przed samym snem podajemy Clemastin ale to było w użyciu zanim ten singular wszedł na stałe do jadłospisu. Słuchajcie ale to jakoś stwierdzono, że singlular ma wpływ na usposobienie bąków?

Arnika :wave:

Witam

w ramach przywitania chciałabym pogratulować gustu i ogromnego wyczucia smaku w dobieraniu detali

Twój domek jest przepiękny,

jeśli mogłabym zadać pytanie odnośnie kuchni - jakie masz wymiary wyspy i jakiej szerokości są szuflady bo wśród tylu stron chyba nie dopatrzyłam się takiej informacji, gdyby to było możliwe proszę o odpowiedź

A ja akurat nad tym myślę :) Wczoraj mierzyłam stół, który mamy w tej chwili i okazało się, że ma 116 cm, to wygodne (dużo miejsca na potrawy), ale stwierdziłam, że może być też węższy, chyba też wezmę 100 cm. Efilo - nie wiem, ile krzeseł mieści się u Ciebie z jednej strony w wersji 200 cm - 3 czy 4? Pasuje mi 180 cm bez rozkładania, czy te 20 cm robi dużą różnicę? Mam te same krzesła, co Ty, niestety zapakowane na strychu.

A ja akurat nad tym myślę :) Wczoraj mierzyłam stół, który mamy w tej chwili i okazało się, że ma 116 cm, to wygodne (dużo miejsca na potrawy), ale stwierdziłam, że może być też węższy, chyba też wezmę 100 cm. Efilo - nie wiem, ile krzeseł mieści się u Ciebie z jednej strony w wersji 200 cm - 3 czy 4? Pasuje mi 180 cm bez rozkładania, czy te 20 cm robi dużą różnicę? Mam te same krzesła, co Ty, niestety zapakowane na strychu.

o my z małżem tez przed chwilą debatowaliśmy o stole :) i te 100 cm jest baaardzo fajne...

muszę wreszcie wysłać o wycenę

Wyspa ma 90x270. Szuflady szerokości 90cm z jednej strony głębokie na 60 z drugiej na 30.

Myśle ze stół o 20 cm krótszy nie straciłby specjalnie na wygodzie. To jeszcze zależy od szerokości nóg ( u mnie pewnie zajmują z 30cm) i od tego czy siedzą tez osoby na 'honorowych' miejscach.

też ostatnio rozmyślałam nad szerokością stołu, ale w kontekście dopiero projektów - na 90 cm i zastanawiałam się, czy to nie za dużo. A Wy wszystkie piszecie o co najmniej 100. Trzeba chyba rzeczywiście pójść do sklepu i zobaczyć.

A co do leków - moja na Aerius-ie jedzie i rano immulinie. Choroby ciągną się odkąd poszła do przedszkola we wrześniu 2009r. W tym roku była tylko tydzień we wrześniu. Przerąbane. I dla nas i dla dziecka. Ostatnio okazało się, że ma półpasiec i to na nodze. Udało mi się zapisać do poradni immunologicznej i może uda się w końcu namierzyć przyczynę.

też ostatnio rozmyślałam nad szerokością stołu, ale w kontekście dopiero projektów - na 90 cm i zastanawiałam się, czy to nie za dużo. A Wy wszystkie piszecie o co najmniej 100.

nie cierpię pisac takich rzeczy ale OK... uffff: za radą Efilo... kupiłem stół 100x200 i naprawdę nie żałuję. Gdybym wymieniał to tylko na szerszy. Spokojnie mieszczą się na nim wielkie talerze a między nimi wystarczy miejsca na przystawki, świece, półmiski i nic nie jest nawalone na kupie i nie ma problemu w ostatniej chwili gdzie umieścić koszyk z pieczywem. To naprawdę naprawdę wygodna szerokość.

:)

Spirea

jak dla mnie stół 100cm to optimum. 90 absolutnie odpada - to jest właśnie szerokość przy której koszyk z pieczywem wywołuje nerwową krzątaninę gości podnoszących w górę połowe półmisków. 110cm to jak dla mnie po prostu za szeroko optycznie. usiedliśmy z lubym za takim i się czułam jak Vickie Vale w Batmanie. gdyby iść za tym co napisał dandi że jak już to ewentualnie szerszy to ewentualnie krakowskim targiem 105 ;) ale nie wiem czy też nie uznałabym za zbyt szeroki - takiego nie widziałam

Gość monika996

Wyspę masz super. u mnie nie wyjdzie aż tak dluga tylko na 210 i szuflady na 60 szerokie . bo z drugiej strony musi być miejsce na nogi.

Elfio chciałabym zobaczyć z zewnątrz twoj dom. W Srodku piękny!