Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

nituś i tak i nie.

jest śliczny i dobrze działa ale... coś mamy skopane z instalacją a nikomu nie chce sie zastanowić co i do tej pory nie odpaliliśmy domofonu na piętrze. no i trzeba dobrze przemyśleć wysokość powieszenia. my mamy nisko bo chcieliśmy żeby kruszka też mogła w miare szybko dosiegnać. a teraz jest problem bo dobrze widać na ekranie tylko na wprost.

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nituś i tak i nie.

jest śliczny i dobrze działa ale... coś mamy skopane z instalacją a nikomu nie chce sie zastanowić co i do tej pory nie odpaliliśmy domofonu na piętrze. no i trzeba dobrze przemyśleć wysokość powieszenia. my mamy nisko bo chcieliśmy żeby kruszka też mogła w miare szybko dosiegnać. a teraz jest problem bo dobrze widać na ekranie tylko na wprost.

oo widzisz ! u nas tez jest kabel na wysokości ok 1,4 m :o ale to każdy sprzęt chyba tak ma...

Efilo, pomęczę Cię trochę w temacie kuchni, bo zauważyłam, że nasza zaprojektowana jest trochę podobna. Interesuje mnie m.in. ten kontakt pod wyspą. Czy jego kosztem masz węższe szuflady w wyspie? czy kabel idzie w "nodze" wyspy?

Zastanawiam się także, co lepsze - power port w wyspie, czy ukryty kontakt właśnie tak, jak u Ciebie. Co do niego podłączasz?

http://img101.imageshack.us/img101/4971/efilo2.jpg

Efilo, pomęczę Cię trochę w temacie kuchni, bo zauważyłam, że nasza zaprojektowana jest trochę podobna. Interesuje mnie m.in. ten kontakt pod wyspą. Czy jego kosztem masz węższe szuflady w wyspie? czy kabel idzie w "nodze" wyspy?

Zastanawiam się także, co lepsze - power port w wyspie, czy ukryty kontakt właśnie tak, jak u Ciebie. Co do niego podłączasz?

do normalnego boku szafki dodany jest lakierowany na wysoki połysk front - w dwóch grubościach płyty spokojnie mieści się kontakt. kabel idzie między szafkami tak jak zresztą kabel do płyty.

gniazdko jest bardzo wygodne choć ma jedną wadę - kabel dynda obok wyspy i jak jest podpiety boje sie że mój tajfun o niego zahaczy i mi ściągnie urządzenie przez przypadek (głównie martwie się o iphona ;) )

gniazdka używam oprócz ładowarki ;) do: podłączenia robota kuchennego, ręcznego miksera, opiekacza do tostów. szybko wygodnie i bezproblemowo.

miałam zamówiony power port, co ja mówię, był już nawet na miejscu, ale go oddałam i wychwalam nieustannie tą decyzję. blat jest znacznie łatwiejszy do utrzymania w czystości jak nie ma tej 'wypustki' a poza tym to jednak jest blat. zdarza się że coś się wyleje (dzisiaj wykipiał mi makaron - w ciągu dwóch sekund na blacie była woda z całego garnka) - miałabym niezłego stracha gdyby woda zalała power port.

gdybym miała go w ogóle mieć w kuchni to tak jak pokazał jakiś forumowicz - wysuwany do góry nogami z wiszącej szafki - bombowy pomysł.

To jak już temat kuchni wrócił to ja o blat na wyspie podpytam,

On jest raczej grubszy niż standard, zatem czy po całości jest pogrubiony, czy tylko krawędzie?

No i szeroki na metr, też chyba takiego w dhl nie mają, stolarz Ci go doklejał? widać łączenie?

krawędzie są podklejone no i w miejscu gdzie nie ma szafek jest dolna warstwa. wszystko było doklejane - wszerz też. u mnie jak sie przyjrzysz wystarczajaco to najbardziej widać miejsce łaczenia w miejscu gdzie był wstawiany kawałek blatu po tym jak podałam zły wymiar dziury na płytę i trzeba było ją zaklejać :oops: przede wszystkim dlatego że zmienia sie w tym miejscu troche układ 'klepek'