Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

anula nie ma problemu

ogladałam u ciebie projekt i przy okazji mam pytanie. czemu napisałaś o umywalce że wolisz wolnostojącą od postumentu, nie bardzo rozumiem czym to sie różni?

mnie podoba sie la torre dado koszt ok. 900 zł

i krótki komentarz a propos 'nie stać' - wierz mi że nie stać cię przede wszystkim na awarie baterii podtynkowej. to nie jest element który wymieniasz przez wykręcenie wylewki z umywalki.

p.s. nie polecam kludi

anula nie ma problemu

ogladałam u ciebie projekt i przy okazji mam pytanie. czemu napisałaś o umywalce że wolisz wolnostojącą od postumentu, nie bardzo rozumiem czym to sie różni?

mnie podoba sie la torre dado koszt ok. 900 zł

i krótki komentarz a propos 'nie stać' - wierz mi że nie stać cię przede wszystkim na awarie baterii podtynkowej. to nie jest element który wymieniasz przez wykręcenie wylewki z umywalki.

p.s. nie polecam kludi

efilo dzięki,

LaTorre rzeczywiście są OK - czy możesz mi jednak wyjaśnić pewną sprawę - żadna z tych serii nie ma deszczownicy ani słuchawki (słuchawka jest w wersji wannowej). Co ja w takim wypadku powinnam zrobić - kupić baterię natryskową i co dalej - skompletować ze słuchawką i deszczownicą z innej firmy???

No tak, właśnie w tym problem. O ile umywalkowa i bidetowa jest dostępna bez problemu i to w przystępnej cenie (i Zucchetti i LaTorre itd) o tyle prysznicowych na lekarstwo, a jak już są to cena.... Steinberg, piękny, wychodzi >4 tys :(

http://www.steinberg.fi/images/steinberg/series161/161_9011_medium.jpg

Jakby Ci coś przyszło do głowy, daj znać...

efilo, dziękuję za info a propos gniazdka we wyspie. Ja także nie chcę power port'u na blacie ze względu na utrzymanie czystości właśnie. W zasadzie jestem już przekonana, aby go wykonać z boku.

duża wyspa=duża wygoda

95x270

Twoja ma idealne proporcja jak dla mnie :)

U nas będzie 120x200.

Jaką masz odległość wyspy od piekarnika i od zlewu?

Policzyłam i wychodzi: deszczownica ok. 1500 zl, bateria natryskowa (tansza) 1800, zestaw prysznicowy z przylączem ok. 1000. Czy coś jeszcze potrzeba?

Mówisz, że to OK? A ile kosztuje porownywalnie w miarę przyzwoity zestaw w chromie?

element podtynkowy kludi ok. 828, element natynkowy 706

słuchawka 250, wąż 100, uchwyt 150, przyłącze kątowe 108

deszczownica ok 1300

wychodzi ok. 3500 zł więc ja na Twoim miejscu poszłabym w ten wymarzony

Mnie się też wydaje, że ma fajne wymiary, bo nie sprawia wrażaenia zbyt ciężkiej.

Z tego co pamiętam Ty efilo masz zabudowaną szufladami z obu stron. Jakiej w takim razie głębokości są twoje szuflady? Takie płytkie po 40 cm? Masz piękną kuchnię...

dorotko, od strony bardziej użytkowej czyli płyty mam zwykłe szuflady o gł. 60 a z drugiej strony 30.