efilo 15.03.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Jaką masz odległość wyspy od piekarnika i od zlewu? od piekarnika ok 110 cm, od końca blatu ze zlewem ok. 116 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.03.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 ja mam krawedz wyspy 130 cm od zlewu, myslisz, ze to nie za duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.03.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 u mnie jest bardzo wygodnie ale jakby było te 10 cm wiecej to tez bym nie narzekała - z tym że u mnie rządziła zmywarka przy której miało być wygodnie po jej otworzeniu. poza tym nie zastanawiałam sie zbytnio bo u mnie to wynikowa pomieszczenia (wyspa jest na środku) i za bardzo nie było możliwości manewru. na uspokojenie dodam że koleżanka z zawodu architekt wnętrz narzekała że troche za mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.03.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 a ja mam 100 cm , bo też wyspa na środku. za poradą Efili zwęziłam wyspę do 90 cm. to może wygospodaruję jakieś 110 cm! zobaczymy jak będą ustawiać meble , wyspa jest ruchoma. światło będzie w kasecie wieć można będzie poszleć. będziemy przesuwać . okap będzie wyspowy, nie podlączam do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 15.03.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź i cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 15.03.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Efilo,czy moge zadac pytanie na temat piekarnika?Otoz bardzo chcialam zamowic sobie piekarnik kompaktowy siemens,ale wszyscy mi glowe susza ,ze nic do niego niezmieszcze...Dodam ,ze piekarniki mialy byc w sztukach dwoch tak wiec przy wiekszej ilosci zawsze moge wlaczyc drugi.Zaczelam sie jednak zastanawiac czy do tego kompaktowego jestem w stanie wlozyc kurczaka tzn.czy sie na wysokosc miesci;)Czy moglabys udzielic jakiejs rady?Pytanie drugie dotyczy lamp Vistosi -lezki-czy kupilas przez internet czy w sklepie i ewentualnie jesli mozesz podac adres.Dziekuje i jeszcze raz gratuluje pieknego domu:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 15.03.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 od piekarnika ok 110 cm, od końca blatu ze zlewem ok. 116 Dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 15.03.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 efilo jeszcze ostatnie dwa pytania i już Cię nie męczę o kuchnię Gdzie trzymasz takie rzeczy jak oliwa, różne zioła suszone i przyprawy, sól, pieprz - czyli takie najpotrzebniejsze podczas gotowania na płycie? Co trzymasz w szufladach pod płytą? w pierwszych dwóch węższych sztućce? a w pozostałych czterech garnki? to jest takie moje wyobrażenie, ale nie wiem czy dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.03.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Gumisiowa niestety musisz sama zdecydować. trudno sie spodziewać żeby mniejszy piekarnik był w środku tak samo obszerny jak ten duży jeśli bardzo dużo pieczesz (na kilku blachach na raz) to wybierz taki duży. mnie taki w zupełności wystarczy. ale ja jak pieke ciasto to jedno. pieczeń wchodzi bez problemu, kurczaka pieczemy w kawałkach bo nikt z nas nie lubi piersi. najwiekszy załadunek u mnie to kaczka i dodatkowa blacha z jabłkami - i to się mieści. ja bym akurat sie nie zamieniła na zwykły piekarnik bo kombinacja z mikrofalami w wydaniu siemensa mnie zachwyca. gluty zakupione w necie w firmie lumina www.skleposwietleniowy.pl ceną na stronie sie nie suferuj tylko wyslij zapytanie do pani agaty sawłowiec Basia w taki sposób lubie być męczona układ szuflad pod płytą lecąc od góry w dół: 1. przybory kuchenne i najczęściej używane przyprawy w saszetkach (reszta w spiżarni) 2. podstawowe składniki (mąki, sól, cukier, bułka tarta) w pojemnikach, młynki z przyprawami, chrupki śniadaniowe, kakao - tu też jest miejsce na oliwe, olej, magi itp ale czekam na wkład do szuflady żeby mi to nie latało - na razie 'płyny' są w wysokiej zabudowie 3. patelnie i durszlaki układ szafek bo prawej stronie: 1. sztućce 2. codzienna zastawa stołowa (blisko ze zmywarki) 3. garnki i przykrywki fajnie że o to spytałaś bo od razu doszłam do wniosku że potrzebna jest drobna reorganizacja - chrupki i kakao wylatują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Efi pomierzylas moze ta szafke pod tv? czy jeszcze nie dolecialas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 16.03.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Dziekuje bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.03.2011 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 sorki markotko - zapomniałam sobie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Nie szkodzi mam jeszcze chwilke czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.03.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 160 cm podzielona na trzy równe części. Jedna to szuflady a druga polki. Dno jest cofniete bo tam mieszczą się wszystkie kable i gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Dzieki w domu jestes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.03.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kruszka chora? to cofniete dno to mialas na mysli plecy szafki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.03.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 tak dokladnie x2 plus ja też chora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No to duzo zdrowia zycze, moje dzieci tez cherlaja mam nadzieje, ze sie to nie rozwinie zbytnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 16.03.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam , Efilo, jak również i wszystkich tu zebranych Podczytuję i oglądam (z wielką przyjemnością zresztą) od dawna (czyt. od marzeń o Elwirze) A ujawniam się ponieważ mam prośbę. Efilo, czy mogłabyś dać mi namiary na wykonawców wykończeniówki (głownie chodzi mi o glazurnika, parkieciarza, "schodziarza", stolarza), opatrzone komentarzem (chętnie na priv)? Mój dom stoi stosunkowo niedaleko od Twojego, zatem domniemam, że i do mnie w razie czego fachowcy dojadą.... Będę bardzo wdzięczna za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts