Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie jest bardzo wygodnie ale jakby było te 10 cm wiecej to tez bym nie narzekała ;) - z tym że u mnie rządziła zmywarka przy której miało być wygodnie po jej otworzeniu. poza tym nie zastanawiałam sie zbytnio bo u mnie to wynikowa pomieszczenia (wyspa jest na środku) i za bardzo nie było możliwości manewru.

na uspokojenie dodam że koleżanka z zawodu architekt wnętrz narzekała że troche za mało miejsca. :)

Gość monika996
a ja mam 100 cm , bo też wyspa na środku. za poradą Efili zwęziłam wyspę do 90 cm. to może wygospodaruję jakieś 110 cm! zobaczymy jak będą ustawiać meble , wyspa jest ruchoma. światło będzie w kasecie wieć można będzie poszleć.:wiggle: będziemy przesuwać . okap będzie wyspowy, nie podlączam do komina.

Efilo,czy moge zadac pytanie na temat piekarnika?Otoz bardzo chcialam zamowic sobie piekarnik kompaktowy siemens,ale wszyscy mi glowe susza ,ze nic do niego niezmieszcze...Dodam ,ze piekarniki mialy byc w sztukach dwoch tak wiec przy wiekszej ilosci zawsze moge wlaczyc drugi.Zaczelam sie jednak zastanawiac czy do tego kompaktowego jestem w stanie wlozyc kurczaka tzn.czy sie na wysokosc miesci;)Czy moglabys udzielic jakiejs rady?Pytanie drugie dotyczy lamp Vistosi -lezki-czy kupilas przez internet czy w sklepie i ewentualnie jesli mozesz podac adres.Dziekuje i jeszcze raz gratuluje pieknego domu:jawdrop:

efilo jeszcze ostatnie dwa pytania i już Cię nie męczę o kuchnię :)

Gdzie trzymasz takie rzeczy jak oliwa, różne zioła suszone i przyprawy, sól, pieprz - czyli takie najpotrzebniejsze podczas gotowania na płycie?

Co trzymasz w szufladach pod płytą? w pierwszych dwóch węższych sztućce? a w pozostałych czterech garnki? to jest takie moje wyobrażenie, ale nie wiem czy dobre? :confused:

Gumisiowa

niestety musisz sama zdecydować. trudno sie spodziewać żeby mniejszy piekarnik był w środku tak samo obszerny jak ten duży :) jeśli bardzo dużo pieczesz (na kilku blachach na raz) to wybierz taki duży. mnie taki w zupełności wystarczy. ale ja jak pieke ciasto to jedno. pieczeń wchodzi bez problemu, kurczaka pieczemy w kawałkach bo nikt z nas nie lubi piersi. najwiekszy załadunek u mnie to kaczka i dodatkowa blacha z jabłkami - i to się mieści. ja bym akurat sie nie zamieniła na zwykły piekarnik bo kombinacja z mikrofalami w wydaniu siemensa mnie zachwyca.

gluty zakupione w necie w firmie lumina www.skleposwietleniowy.pl ceną na stronie sie nie suferuj tylko wyslij zapytanie do pani agaty sawłowiec

Basia

w taki sposób lubie być męczona :D

układ szuflad pod płytą lecąc od góry w dół:

1. przybory kuchenne i najczęściej używane przyprawy w saszetkach (reszta w spiżarni)

2. podstawowe składniki (mąki, sól, cukier, bułka tarta) w pojemnikach, młynki z przyprawami, chrupki śniadaniowe, kakao - tu też jest miejsce na oliwe, olej, magi itp ale czekam na wkład do szuflady żeby mi to nie latało - na razie 'płyny' są w wysokiej zabudowie

3. patelnie i durszlaki

układ szafek bo prawej stronie:

1. sztućce

2. codzienna zastawa stołowa (blisko ze zmywarki)

3. garnki i przykrywki

fajnie że o to spytałaś bo od razu doszłam do wniosku że potrzebna jest drobna reorganizacja - chrupki i kakao wylatują ;)

Witam , Efilo, jak również i wszystkich tu zebranych :)

Podczytuję i oglądam (z wielką przyjemnością zresztą) od dawna (czyt. od marzeń o Elwirze)

A ujawniam się ponieważ mam prośbę. Efilo, czy mogłabyś dać mi namiary na wykonawców wykończeniówki (głownie chodzi mi o glazurnika, parkieciarza, "schodziarza", stolarza), opatrzone komentarzem (chętnie na priv)? Mój dom stoi stosunkowo niedaleko od Twojego, zatem domniemam, że i do mnie w razie czego fachowcy dojadą....

Będę bardzo wdzięczna za pomoc :) Pozdrawiam