Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia

w taki sposób lubie być męczona :D

układ szuflad pod płytą lecąc od góry w dół:

1. przybory kuchenne i najczęściej używane przyprawy w saszetkach (reszta w spiżarni)

2. podstawowe składniki (mąki, sól, cukier, bułka tarta) w pojemnikach, młynki z przyprawami, chrupki śniadaniowe, kakao - tu też jest miejsce na oliwe, olej, magi itp ale czekam na wkład do szuflady żeby mi to nie latało - na razie 'płyny' są w wysokiej zabudowie

3. patelnie i durszlaki

układ szafek bo prawej stronie:

1. sztućce

2. codzienna zastawa stołowa (blisko ze zmywarki)

3. garnki i przykrywki

Ha! a jednak co kobieta, to inaczej to wszystko sobie poukłada :) Ja też chciałam w szufladach pod płytą mieć przyprawy itp., ale mój mąż powiedział, że nie będzie się po to wszystko schylał do szuflad... (jest wysoki, ma 190 cm)... i woli, żeby były tam garnki, patelnie itp.... Ja już teraz przy projektowaniu chcę dokładnie przemyśleć, co gdzie będzie umieszczone, stąd moje pytanie - dziękuję.

Dużo zdrówka dla Was!! :):)

Dziękuję za pomoc w sprawie numeru farby :)

Duuużo zdrowia i uściski dla Kruszki :)

cmok! :)

Basia

ja kombinuje tak żeby dało się wyciągnać przyprawy na blat - będę szukać czegoś w tym stylu:

http://www.meblex2.pl/iPoster_zdjecia/15_Blum_org0144_2.jpg

efilo, chodzi o lampę, więc walę od razu do Ciebie;)

Do niedawna miały być dwie artemide nad stół( już nawet czekam na maila z wyceną tych i różnych innych lamp)

Wpadła w oko mi jeszcze ta http://sklep.aladyn.pl/eseo-fabio-403973113-eseo-p-9687.html zamiast artemide. Prawdopodobnie żadnej nie zobaczę na żywo.

Widziałaś może którąś z tych lamp? I czy jesteś wstanie mi doradzić która jest bardziej warta kupna?

W jadalni będą jeszcze dwa kinkiety. Wizualnie podobają mi się obie równo, ta fabio jest spora bo ma 60 cm, a mają być dwie. Narysuję chyba sobie rozmiar stołu na podłodze i kółka tej średnicy to pewnie mi się sprawa wyjaśni. Na razie korcą mnie obie:)

O proszę i nowe lamy chyba wiszą? Byłam pewna że przemalowywałaś na jasno:rolleyes:, czy ta ściana jest czarna? Tak czy inaczej mi sie podoba.

U mnie na dole będzie jedna cała czarna ściana i mam już mały stresik jak to wyjdzie.

Z tymi lampami masz racje, artemide na pewno by ładnie rozpraszała światło, w przeciwieństwie do tej drugiej.

Dobra, to teraz się przyznam:bash:, nie wiem czy pamiętasz moją czarną łazienkę i w niej kwadratowy grzejnik, miałaś racje -tak sobie pasuje. Łazienka zrobiła się bardziej glamour a grzejnik jest zbyt nowoczesny........:cry:

no i co mam powiedzieć? a nie mówiłam? ;)

tak - chciałam na jasno i pomalowałam na jasno - wyszło koszmarnie - łóżko zrobiło się brzydkie a całe pomieszczenie wielkie i nieprzytulne. teraz jest odlotowo - pierwszy raz uwielbiam swoją sypialnię i wreszcie mam poczucie że to jest to. Tu należą się wyrazy uznania i podziękowania dla Myszy która mnie zainspirowała robiąc wizualke w paincie :) a oświetlenie jest cały czas takie samo - po prostu pierwszy raz zrobiłam zdjęcie z zapalonym. szczerze mówiąc bardzo mi się podoba a już zamówiłam inne i teraz jestem w kropce.