Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

A nie robisz się od razu głodna? :razz:

efilo, powiesz mi jeszcze (jeśli masz czas), pytałam o to w zdjęciach. Ten prysznic ronala zamawiałaś na odległość (przez net). Jest montowany do podłogi na silicon?

Szperałam tu na forum, ale o prysznicach jest mydło i powidło a ja chcę właśnie taki

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ojej... czytałam twóje pytanie ale chyba kąpiąc kruszke na komorce i zapomnialam sobie o tym potem. z tego co pamietam kolekcja nazywa sie pur. zamawialam w salonie łazienkowym. kazano mi dokładnie zmierzyć wnękę (u mnie musiało być wszystko na styk) i jak przyszłam z rozmiarami to wszystko razem rozrysowalismy włącznie z tym jakiej szerokosci maja być drzwiczki a jakiej szerokosci cześć stała. wybierasz także sposób mocowania do ściany - czy ma być metalowy profil przy ścianie czy nie (my wybraliśmy dla bezpieczeństwa - bo na nim jest możliwość regulacji, ale teraz jestem zadowolona z takiego rozwiazania ze względu na łatwość w utrzymaniu czystości).

montaż był przeprowadzony przez ronala - ze względu na dość specyficzny układ obu łazienek (spadki, wnęki itp.) wolelismy zeby tego nie robił 'pan kaziu'. uszczelnianie to głównie silikonowe uszczelki ale mamy też przezroczysty silikon - całość wykonana bardzo estetycznie.

co do przepuszczania wody pod kabiną - najbardziej na to narażone są drzwi które przecież wiszą mimo wszystko nad podłogą. co prawda uszczelka jest w miare szczelna ale to nie jest śluza. UWAGA na otwieranie mokrych drzwi od kabiny. WODA MOŻE POCHLAPAĆ KAFELKI!!!!! :rotfl:

Nie pozostaje mi nic, tylko szukać Ronala w Wawie :yes:

Chociaż nie, przemyślę jeszcze ... te mokre kafelki ... :lol2:

Fajnie że są jeszcze na świecie ludzie bezinteresownie pomagający obcym w potrzebie.

Dzięki! (nie wiem. Może tylko ja jestem taka zielona w tych sprawach :confused:)

Nie osłabiajcie mnie.

Ja mam wrażenie że nigdy nie będę obcykana.

Jak czytam Wasze wymiany zdań na temat lamp, sof i innych krzeseł to tylko robię tak :wtf: (te nazwy wyciągane z rękawa zupełnie mi nieznane)

Efilo, chwaliłam się Twoim salonem mojemu mężowi :rolleyes: ....

i, mamy jeszcze 2 pytania. Mówię mamy, bo temat melomański dotyczy bardziej męża niż mnie (chociaż obydwoje takowymi jesteśmy, z tym że ja tylko słucham, to mąż się zna na sprzęcie)

Czy te białe kolumny podłogowe były dobierane tylko pod względem kolorystycznym? Czy jest to też sprzęt odsłuchowy.

Możesz powiedzieć jaka to firma i ew model?

Chyba zostaliśmy w tyle, bo zupełnie nie braliśmy pod uwagę białych odsłuchów.

I czy tylne też są takie? Jest gdzieś zdjęcie?

babki

komin pomierzony. ma dokładnie 46,5. teraz pytanie do ciebie maryś. bierz miarke (jak dotrzesz wreszcie z tej eskapady do domu) i mów ile ma twoja szafka

A więc jestem i melduję, że wszystko kupione -) :wiggle:

Tzn. nie dotarłam już do Duki, ale jak coś to piszę się na kurki! :yes:

Jeśli chodzi o szafkę, to moja ma....45 cm:D, tyle, że u mnie 10 cm jest zasłonięte przez szarą zabudowę g-k...

Mimo to uważam, że powinno być ok, ale przyznaję, że tutaj nie jestem taka sure jak przy czarnej belce i skosie w sypialni -):cool:

W mojej galerii znalazłam kilka fotek z tą szafką, więc możesz zajrzeć, a jutro postaram się zrobić takie z bocznej perspektywy, żebyś mogła ocenić czy jest to masywne czy nie.;)

:goodnight:

......:sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep::sleep:

widzialas Efi?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10154695

to ta co wy macie??

wg mnie niei bedzie widac tej dziury jesli planujesz to zabudowac tak nisko jak stolik nocny

Efi moglays mi wyslac na priv ile cie wyszla ta szafka pod tv?

moglabym ci napisac również tutaj gdybym wiedziała :oops: niestety cena razem z innymi meblami (gabinetem i szafką) i nie pamiętam osobnej kwoty

tak, widziałam je nawet na żywo jak byłam ostatnio. to te. ale i tak sie ciesze że pojechalismy bo po pierwsze mamy lezaki a po drugie podusie do tych lezakow a po trzecie nie musimy ich kupic w tym roku a po czwarte cieszylismy sie nimi cale lato :)