Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

laski jak to jest z tą katalpą? kiedy ona traci liście? i gdzie nie może rosnąć? słyszałam że to bagienna roślina i najlepiej jej w mokrej ziemi, nie na pełnym słońcu i na dodatek bez przeciągów. chyba nic u mnie nie pasuje :rotfl: jak to jest u was?

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

3. FILI D'ANGELO: BARRA 115 z firmy Album - to jest czad. oczywiscie to nie rurka ale i tak mi się podoba

http://www.apilluminazione.it/%5Cpublic/1001_b.jpg

efilo, czy Ty masz może pojęcie, ile ta lampa kosztuje albo czy można znaleźć jakiś jej odpowiednik / coś podobnego?

Rzeczywiście czad. Idealna nad moje kwiatki w jadalni.

A konkretniej ta:

http://www.apilluminazione.it/public/1000_b.jpg

Gość monika996
no Efilo czy może także mi odpowiesz:wiggle: czym zczyścić kamień z wody z granitu szczotkowanego. może wczesniej za twoją poradą sczyszczę ten kamień , przed wizyta Panów od kamienia.

też bym próbowała octem, albo gorącą wodą i octem.

Ewa, moja katalpa rośnie na srodku pola, wywiewa ją, zamraża, jakoś żyje, ale co to za życie. W zeszłym roku spadły jej wszystkie liście w sierpniu. co do jednego. nie wiem co się wtedy działo w Polsce, bo byliśmy na wakacjach, ale chyba były straszne wichury. No więc zrobilam rekonesans po okolicznych wioskach, katalpy piękne w liściach. No i zła jestem, ze ona rośnie w centralnej częsci ogrodu, bo zaden z niej pożytek-późno puszcza liście, wcześnie rzuca. Może jak się jej rozbuduje korona, to i gola będzie dekoracyjna.Dam jej jeszcze szansę w tym sezonie, jak nie to siekiera, motyka, piłka, grabki;)

Ja pinkole ale wieje. Jak mi nie wywieje tego platana to będzie cud. Mam nadzieje ze mi nie wyląduje w sypialni. Bo tak jakoś pasuje mi trajektoria ;)

Mam już cześć roslinek do nowych nasadzen. Niestety jako ze wszystkie są lisciaste to nie prezentują się aktualnie zbyt okazale. Ot badyle w wersji mikro.