Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

laski jak to jest z tą katalpą? kiedy ona traci liście? i gdzie nie może rosnąć? słyszałam że to bagienna roślina i najlepiej jej w mokrej ziemi, nie na pełnym słońcu i na dodatek bez przeciągów. chyba nic u mnie nie pasuje :rotfl: jak to jest u was?

Efi moja katalpa posadzona jest od strony pola, czyli w najbardziej wywiewnym miejscu na działce, na dodatek od południa czyli w pełnym słońcu....:rolleyes:

Póki co rośnie pięknie i nic jej to nie przeszkadza-) ;)

A jeśli chodzi o liście, to moja za każdym razem traciła liście późną jesienią.

Dwa lata temu ścięło ją dosłownie po nocy pierwszych przymrozków, a teraz gubiła liście stopniowo.

Ja bym się tym opisem aż tak bardzo nie sugerowała, bo drzewko jest przecudne i uważam, że jak tylko masz na nie miejsce i pomysł, to kupuj i się nie zastanawiaj!:cool:

P.S.

Nie wiesz czy Pan Damian jechał do te roślinki, bo padła mi komórka i nie mam z nim kontaktu..!?

Może mi podeślesz do niego numer na PW?!

syla

nie wiem co jest lepsze na podłogówkę. my mamy finishparkiet bo ja nie zdzierżyłabym połączenia paneli

edit:

co by rozjaśnić powyższy skrót - IMHO deska klejona za bardzo przypomina mi panele a ja chciałam żeby wyszło jak zwykły parkiet.

Edytowane przez efilo

pan damian z tej szkółki na priw

cześć jamles, miło mi gościć :)

u mnie wszystko przywiązane do co najmniej trzech palików ale tak tymi drzewkami miotało że się taśmy obluzowywały. tam gdzie są przybite gwózdkami to spoko ale reszta się obsuwała

witaj efilo!

wpadam od czasu do czasu na Twoje forum, gratulacje pieknego domku!

prosze napisz jakiej firmy masz lampy sufitowe 3 szt nad wyspa w kuchni :) czy daja wystaczajaco swiatla na wyspę?

szukam tez fajnych dodatkow do łazienki wymysliłam sobie phillipa starck'a

http://C:\Documents and Settings\K.Hinc\Pulpit

jednak tak samo jak mi sie podoba to cena powalajaca - jakiej firmy ty masz mydelniczki i inne dodatki w dużej łazience.

poniewaz jestes SUPER znawca jesli chodzi o lampy to czy znasz jakies tańsze odpowiedniki tej lampy? potrzebuje takie dwie sztuki nas stół w jadalni w kolorze kremowym.

Dzieki za pomoc!

ese403973113.jpg

duravit-starck-1-009771-10-00.jpg