Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

to chors optique ON - dają idealną ilość i jakość światła - jestem bardzo zadowolona jak zresztą z wszystkich opraw z tym typem żarówek

seria Land firmy Colombo Design

co do lampy

co to znaczy tańsze? to co pokazujesz to chyba eseo fabio mam racje? a to oznacza że to lampa poniżej 1000 zł więc do super drogich raczej bym ich nie zaliczyła, na pewno nie warta kopiowania przez takie firmy jak azzardo itp. (BTW ich podróby często są droższe)

nic mi nie przychodzi ad hoc do głowy

przejrzyj sobie oferte tego sprzedawcy na allegro - z tego co pamiętam mają dużo ciekawych podróbek

http://allegro.pl/zyrandol-geneve-70-ecru-do-salonu-promocja-energo-i1537946163.html

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć, to znowu ja ze swoimi dylematami:)

drążę temat blatów i zadają mi dziwne pytania typu rodzaj umiejscowienia płyty indukcyjnej. Myślę o Tece, takiej jak masz Ty. Na zdjęciach widzę, że nie wpuszczałaś jej w blat - czemu? A może warto szukać płyty zlicowanej z blatem, podobno są takie... I o co chodzi z ramkami przy płytach, czy dobrze rozumiem, że ramki są "be"? Punkt widzenia praktyczny bardziej niż wizualny w tym przypadku mnie interesuje. Z gory dziękuję za podzielenie się wiedzą.

Pozdrowienia

Anula

U mnie sprawa była banalna. Nie było w ogóle wyboru.

Natomiast jak na razie zdecydowanie dementuje obtlukiwanie.

A o co chodzi z tym wpuszczaniem? To taki rowek obok płyty do zbierania brudu i płynów? ;)

Jestem bardzo zadowolona z obecnego rozwiązania.

z patelni bym nie miała jak skorzystać :)

O to to :D

Ale jakby się wgłębić ... mogłoby kipieć i kipieć :D :stirthepot: (szukałam jakiejkolwiek praktycznej strony tego medalu)

A tak serio - zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Do dziś myślałam że płyty mogą być nablatowe albo z blatem zlicowane (sama muszę wybrać opcję do swojej gazówki)

Efi, powiedz mi, czy kupując ten jesion na podłogi brałaś cały pakiet z firmy (razem z chemią i usługą) czy sam parkiet a resztę organizowałaś we własnym zakresie.

Ja wiem że to pewnie jak zwykle banalne pytanie, ale dopiero niedawno rozkminiłam te wszytskie parkieciarskie sprawy.

Nie wiem co się opłaca i co jest lepsze

Argument o kipieniu u mnie odpada ;) przy drewnianym blacie nie byłoby co ratować :)

U mnie była sprawa kombinowana. Parkieciarz załatwiał parkiet i kleje a ja lakiery. Wątpię żeby producent miał swoje ekipy. Jak już to raczej na zasadzie współpracy. Warto mieć wycenę z kilku źródeł. U mnie przebitka potrafiła być dwukrotna :o

Ja na razie przeglądam i sprawdzam oferty sieciówek (vip parkiet, parkiet studio itp).

Tam wygląda to tak, że do ceny desek (surowych) za metr dochodzi circa 45 pln za robociznę (szlifowanie wylewki, gruntowanie, klejenie, ukladanie, cyklinowanie, lakierowanie/olejowanie) i 55 za wszystkie użyte materiały, jeśli deski/parkiet są gotowe to 30 za robociznę i 30 za materiały (za finish deskę i parkiet tak samo)

Jest sens iść na łatwiznę czy lepiej szukać jednak kogoś na własną rękę?

Drugie moje pytanie - w pokojach dzieci jest też*jesion? też finish? też parkiet? czy deska? bo dobrze widzę że jest to co innego niż w kuchni i salonie?

Mnie się ten rodzaj podłogi bardzo podoba i do pokoi dodatkowych jestem prawie zdecydowana żeby coś w tym stylu do siebie zaciągnąć :rolleyes: Ten melanż właśnie mi się podoba.

Oglądałam zdjęcia katalogowe. Ale wiadomo, że katalogi i real to dwie bajki

Już wiem o co chodzi z tą płytą wpuszczaną w blat.

I nijak mi się to nie widzi :p Nie rozumiem po co i na co to. Chyba po to żeby co dwa tygodnie wydłubywać pałeczką do chińszczyzny te poprzyklejane do brzegów .... organiki :D

zdj przykładowe http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://granitonline.pl/assets/galleries/178/p8200234.JPG&imgrefurl=http://granitonline.pl/index.php%3Fid%3D178&usg=__HHFBZ8QFBOpscqLfmQyQR-S6d40=&h=450&w=600&sz=42&hl=pl&start=3&sig2=q3wLbGFpQgXahgvOYGzYog&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=vLuN35O7vEEfnM:&tbnh=101&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dp%25C5%2582yta%2Belektryczna%2Bwpuszczana%2Bw%2Bblat%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26tbm%3Disch&ei=JW-fTZ_YKcbtOczvrYwF