78mysz 12.04.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Mysza Himalajska jakkolwiek kuriozalnie by to nie brzmiało u nas może przemarzac. to ci kuriozum;) W takim razie dobrze, ze nie kupiłam dużej i że posadziłam ją w dość zacisznym miejscu, choć to też kuriozum, bo jak na polu znaleźć zaciszne miejsce Bardzo mi się podoba jej zieleń. Jest słodka niebieskawo-zielonkawa i odcina się od ciemnej zieleni świerków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.04.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Monia chiny w sumie neidaleko wysniupalam, ze to cos zwiazanego z bonsai wlasciwie to nazwa gory w Japoni i szkolki ktora sie zajmuje ogrodami japonskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 12.04.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Babeczki chodzi o szkółkę, która zakłada ogrody japońskie: http://www.ogrodyjaponskie.com.pl/ Są z Bielska, ale kobietka ma swoje stanowisko na giełdzie w Tychach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.04.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Monia chiny w sumie neidaleko wysniupalam, ze to cos zwiazanego z bonsai wlasciwie to nazwa gory w Japoni i szkolki ktora sie zajmuje ogrodami japonskimi i te wszystkie cycate laleczki też się tak chyba nazywają. Mnie te ogrody ibuki tak na kolana nie powaliły, choć są sensowne. Największy problem w tym, ze piękno japońskich czy chińskich ogrodów drzemie w dojrzałości takiego ogrodu, w przerośniętych grubych, często koślawych pniach, wyraźnych bryłach zagęszczonych gałęzi, plamach odcieni zieleni, czy koloru w chińskim, nie tylko w prostocie.To wymaga wielu sezonów letnich, żeby mialo ręce i nogi.Jak się zasadza taki ogród w szczerym polu to nieprędko widać efekt. Chyba, ze ktoś ma wolny milion na kupce;) A byłyście może w ogrodzie japońskim we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.04.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Babeczki chodzi o szkółkę, która zakłada ogrody japońskie: http://www.ogrodyjaponskie.com.pl/ Są z Bielska, ale kobietka ma swoje stanowisko na giełdzie w Tychach. no to bylam blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 12.04.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Marta nawet bardzo -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 12.04.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 dzięki babeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.04.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 myszaale nikt sie nie napala na ogród japoński. oni po prostu sprzedaja tez roslinki, ktorych akurat szukam do mojego zwyklego poletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.04.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wczoraj odkryłam szkółkę, jedyne 44 km ode mnie, gdzie facet wyprzedaje 15-to letnie drzewa za bezcen... tylko trzeba mieć swój transport. Ale ja już wiem, że żadne duże drzewo na tym moim podmokło gliniastym terenie się nie przyjmie. Muszę zaczynać od malutkich, żeby korzenie rozlazły się płytko i wtedy jest szansa, że się takie drzewko przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.04.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 u mnie nie wiem jak będzie ale pan który sadził mówił: jest dobrze przynajmniej do momentu kiedy to się dokopał do naszej fury otoczaków do pospółki którą wchłonęła glina swego czasu podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) widzialam cie na forum ogrodniczym cos dla ciebie http://www.duzedrzewka.pl/sortowanie.php?dzial=oferta&on=tak Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.04.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 słonko... to moja szkółka z której mam drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 a ja myslalam, ze z ciechanowa. Tos mi zamieszala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.04.2011 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 nie, z ciechanowa są wypierdki grabiki. i jeszcze po nie nie pojechałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.04.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 mysza ale nikt sie nie napala na ogród japoński. oni po prostu sprzedaja tez roslinki, ktorych akurat szukam do mojego zwyklego poletka Ewcia, po zestawie roślin jakie kupujesz i ich konformacji w ogrodzie, nigdy bym cie nie podejrzewała o tworzenie ogrodu japońskiego;), ale chętnie bym się dowiedziała, jakie rośliny okrywowe masz zaplanowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.04.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Efi, jaka masz odmiane orszeliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 12.04.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ale mają piękne okazy!!! A ceny.... Zawału można przy niektórych dostać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.04.2011 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 maryś, no prosze cie... byłaś na żywo a stronki w necie nie widziałaś? myszko ja nie wiem jeszcze czy będę w ogóle robić okrywowe. na pewno będę podsadzać obwódki trawami żurawkami i jeszcze paroma roślinkami. ale czy sie zdecyduje na okrywowe to nie wiem. cały czas jeszcze mysle o żwirze. na razie potrzebuje baze. jak już zasadze to będę wiedzieć w którym kierunku iść. niestety ze względu na zerowe doświadczenie nie bardzo mi wyobraźni starcza tar, tą co ty z tego co kojarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 12.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Kochana u mnie teraz wyjątkowo krucho z czasem, więc nie mam czasu na grzebanie w necie... Jak coś to zaglądam do Ciebie, bo wiem że jesteś teraz super - hiper oczytana! Ledwo znajduję chwilkę, żeby podjechać i na żywo zobaczyć... Ja nie wiem, kto o ten ogród będzie dbał w tym roku, buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.04.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 witaj w klubie. no to wyobraź sobie że ja w takich warunkach musiałam jeszcze dom wybudować (i to bez pomocy babć niestety ) ja też się tym martwie. zwłaszcza że luby sie martwi czy mi starczy zapału a w rzeczywistosci wypomina minutowe wyjscie do ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts