Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cis nie jest aż tak trujący jak sie wydaje. no chyba że ktoś nie dość że by zjadł te jagody to jeszcze je pogryzł. ja wybrałam i tak odmiany nieowocujące.

nie chodzi mi o to żeby szyszek nie było w ogole ale jakoś specjalnie ozdobnych nie szukam, najlepiej jakby sie zbytnio nie rzucały w oczy - a już szczególnie nie tak jak na obrazku z tymi czerwonymi nie powiem czym ;)

maryś

jodła to żerowisko dla co najmniej trzech szkodników, grzybów i kilku innych chorób, są ładne do czasu aż je szlag nagle nie trafi

maryś

jodła to żerowisko dla co najmniej trzech szkodników, grzybów i kilku innych chorób, są ładne do czasu aż je szlag nagle nie trafi

Nie przesadzajmy...:rolleyes:

Myślę, że jak dbasz o ogród i doglądasz roślinek, to widzisz kiedy zaczyna chorować, a wtedy zaczynasz pryskać odpowiednim preparatem i ratujesz roślinkę.;)

Ja tak w zeszłym roku biegałam z Decisem i pryskałam róże - jak z jednej zeszły mszyce, to pojawiały się na kolejnej i tak w kółko...:rolleyes:

Ale "wyszły" z tego:D i kwitły pięknie do późnej jesieni -) :cool:

maryś

poczytaj sobie wątki o ratowaniu jodeł opryskami. masz roslinke z gołymi gałązkami bez igiełek i co z tego że w końcu pozbędziesz się intruza jak wyglada że pożal sie boże? o ile w ogóle udaje sie wyleczyć. często po wieloletniej walce są leczone... szpadlem :( nie mówiąc o tym że zdarza się i tak że po prostu iglak umiera w mgnieniu oka.