78mysz 19.04.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 jałowiec musi miec duzó swiatła zeby pięknie rósł, cyprysy brązowieją jesli mają za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.04.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Znalazłam lepsiejsze zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 cis nie jest aż tak trujący jak sie wydaje. no chyba że ktoś nie dość że by zjadł te jagody to jeszcze je pogryzł. ja wybrałam i tak odmiany nieowocujące. nie chodzi mi o to żeby szyszek nie było w ogole ale jakoś specjalnie ozdobnych nie szukam, najlepiej jakby sie zbytnio nie rzucały w oczy - a już szczególnie nie tak jak na obrazku z tymi czerwonymi nie powiem czym maryś jodła to żerowisko dla co najmniej trzech szkodników, grzybów i kilku innych chorób, są ładne do czasu aż je szlag nagle nie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.04.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 aleś pocieszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 no to pociesze że mówię o koreance. jak jest z innymi to nie wiem choć pewnie te wszystkie osutki, raki jodeł itd dotycza wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.04.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 maryś jodła to żerowisko dla co najmniej trzech szkodników, grzybów i kilku innych chorób, są ładne do czasu aż je szlag nagle nie trafi Nie przesadzajmy... Myślę, że jak dbasz o ogród i doglądasz roślinek, to widzisz kiedy zaczyna chorować, a wtedy zaczynasz pryskać odpowiednim preparatem i ratujesz roślinkę. Ja tak w zeszłym roku biegałam z Decisem i pryskałam róże - jak z jednej zeszły mszyce, to pojawiały się na kolejnej i tak w kółko... Ale "wyszły" z tego:D i kwitły pięknie do późnej jesieni -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Efi , a moze taka ladna sosnice jak nie chcesz jodlyhttp://www.sosny.pl/PhotoPinus/sciadopitysVerticillataSternschnuppe3_small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 maryś poczytaj sobie wątki o ratowaniu jodeł opryskami. masz roslinke z gołymi gałązkami bez igiełek i co z tego że w końcu pozbędziesz się intruza jak wyglada że pożal sie boże? o ile w ogóle udaje sie wyleczyć. często po wieloletniej walce są leczone... szpadlem nie mówiąc o tym że zdarza się i tak że po prostu iglak umiera w mgnieniu oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Efi nigdy mi się jeszcze coś takiego nie przytrafiło, więc może dlatego jest to takie niewyobrażalne... TAR jakbym miała taką roślinkę w ogrodzie, to bym się czuła jak na Majorce, hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 mario fajna no nie , bardzo mi sie podoba i chyba ja zakupie do siebie, ta odmiana to sośnica japońska Sternschnuppe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 wiem że marudze ale sosnica musi miec zaciszne miejsce a u mnie dosłownie wygwizdów w tym miejscu, znowuż świerk nie znosi zacienienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 hmm to moze jednak ta choina kanadyjska, mam 2szt. wsadzone, efektownie sie prezentuje, tyle ze wrazliwa na susze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 no ja bym CHCIAŁA ale nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 u nas sa, a jaka chcesz duza? ja mam taka 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 hihitak z 1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 krolowo, no nie, takich duzych w moim ogrodnictwie nie bylo , przy okazji ostatnio popytalam sie o marikeny i wiekszych jak 1,4 m nie maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 a mi sie jeszcze takie cos spodobało metasekwoja chinska Matthaei Broom u Nowaczyka maja i nawet wysla jakby klient sie uparl http://www.sosny.pl/PhotoPinus/metasequoiaGlyptostroboidesMatthaeiBroom2_small.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.04.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Mariken jesienią http://www.iselinursery.com/images/EdsBlog/GinkgobilobaMariken.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 a to taki nieszczepiony jest w krzaczastej formie? to może bym jednak go przygarnela do mojego bambusiątka? co do metasekwoi to mam juz modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.04.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ale moja droga metasekwoja to metasekwoja:) juz czekam, az mi wyrośnie bydle i wlizie na dom;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts