efilo 21.04.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 nelliprzede wszystkim musisz wiedzieć jaki świerk. jak z większością roślinek (a już w szczególności przy iglakach) w zależności od odmiany tempo i maksymalny wzrost bardzo się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 np. ten mój nie będzie wyższy niż 2,5-3m a od piorunów to ja mam piorunochron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.04.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Hej myszko! W takim razie chyba "wszyscy" mają rację. U mnie z dwóch stron tylko 4m do granicy, jedna powiedzmy, że odpada bo to ta granicząca z naszą wewnętrzną drogą dojazdową (taka dla 3 rodzin, my jako 2 w kolejce) i tam mamy ganek a z ganku robi się jakieś dwa kroki i jest ta droga. No i czwarta strona- 11m. Wszystko to maleńko, ale nie jst źle Kobietki doradźcie czym to obsadzić (zamiast płotu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 nelliprzede wszystkim czymś co jest o pokroju kolumnowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.04.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Cześć efciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2011 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 zacytuje klasyka: Korony kolumnowe: cis posp.'Fastigiata','Fastigiata Aurea','Fastigiata Robusta', pośredni 'Wojtek','Krzysztof','Hicksii',,'Hatfieldii'. cyprysik lawsona 'Columnaris','Alumii Gold',świerk posp. 'Cupressina', sosna posp. 'Fastigiata', czarna 'Pyramidata',jałowiec chiński 'Obelisk', 'Spartan', skalny 'Blue Arrow' (lepszy od 'Skyrocketa'), pospolity 'Gold Cone','Arnold','Hibernica','Sentinel','Suecica','Suecica Nana'. Korony stożkowe:świerk serbski 'Nana',pospolity 'Barryi','Finedonensis', pungens 'Koster',' Białobok', 'Hoopsii', świerk czarny, jałowiec chiński 'Keteleerii','Spartan','Stricta','Stricta Variegata', cyprysik nutkajski 'Aurea','Glauca',lawson. 'Alumii','Golden Wonder','Iwonne','Kelleris Gold','Stardust', groszkowy 'Boulevard','Squarrosa','Plumosa','Plumosa Aurea' Należałoby wybrać coś mając na uwadze 1. wygląd 2. glebę 3. warunki klimatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.04.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 nelli przede wszystkim czymś co jest o pokroju kolumnowym A mogłyby być jakieś świerczki:oops: rosnące do wysokości maksymalnie 3m z tej strony gdzie jest tylko 4m do granicy. Nie będzie problemu z korzeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.04.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ja bym sadziła grab, albo buk jesli jest dojscie z każdej strony i warunki, to mozna ciąc dowolnie.Tylko trochę monotonnie będzie, choć z drugiej strony stworzy jednakowe tło dla innych roślin i trudny do sforsowaniaEwa, którego świerka upatrzyłas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.04.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 zacytuje klasyka: Skopiuje sobie do wątku. Dzięki. Jeszcze przyjdę popytać jak się jakaś wizja bardziej konkrtna wyklaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.04.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ja bym sadziła grab, albo buk jesli jest dojscie z każdej strony i warunki, to mozna ciąc dowolnie.Tylko trochę monotonnie będzie, choć z drugiej strony stworzy jednakowe tło dla innych roślin i trudny do sforsowania Dzięki Mysza, wezmę to pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.04.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 o własnie można jałowce sadzić jesli jest dużo swiatła.polecam swój ukochany blue arrow i spartana. da się stworzyć nieformowaną zasłonkę. Sama sobie tak robię na wąskim boku.Spartan rośnie dość szeroko i ma soczystą ciepłą zielen, blue arrow wąziutko i jest dość niebieski jak nazwa wskazuje.Tylko Ty masz pod lasem, to tak srednio się wkomponują te jałowce jesli miałyby stanowić "masę"Aleś Ewa zacytowała- teraz bede grzebac i grzebać, bo niektórych roślin nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ja tez bym zaproponowała graby ale nie chciałam być monotematyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 niektórych roślin nie pamiętam Imponujecie mi dziewczyny, nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.04.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Nelcia gdzieś z półtorej metra... Ale nie wiem gdzie to czytałam... I na 100% nie potwierdzę... A wiesz, że świerki można ciać. W Tatrach widzę takie cudne cięte małe skarłowaciałe. Wtedy byś nie musiała aż tyle od działki się odsuwać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.04.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 No Efi ładnie, czytasz mi w myslach z tymi świerkami. Ja wlasnie zamowilam u Nowaczyka przez neta swierka push (tego z czerwonymi szyszkami), metasekwoję i sosnice. moja krzewuszka jednak chyba zwolni miejsce dla sosnicy. Dodatkowo zaczynam tworzyc nowa rabate, wczesniej wywalona z projektu - teraz bedzie jak znalazl na dodatkowe skarby.Przy okazji Myszko Ty masz metasekwoje? jak toto rosnie, moja odmiana to pendula na 90 cm pniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 jak masz szczepiona to bedzie wygladac jak modrzew z 'drobnymi' różnicami oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.04.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 modrzew cudny jest, mam 2 szt. z przodu domu, a metka pojdzie na tyl , na nowa, tworzona w najblizsza sobote rabate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 a u mnie od jutra nasadzenia. na pierwszy ogień pójdą graby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.04.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 sama sadzisz czy z pomoca fachowej siły? wiem wiem tych duzych to sama nie dasz rady, ale pozostale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.04.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 różniemam okazje korzystać promocyjnie z ogrodnika więc większe nasadzenia robi firma, bo mi przywożą auta ziemi i wywożą auta nieużytków, wiec wygodnie. jak mam tylko rozgarnąć ziemię i wsadzić to wolę sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts