Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

za to moja katalpa i karagana spią jak susły.Mam nadzieje, ze się w końcu obudzą łaskawie. Trawy za to wylażą. Ten miskant silver morning czy light(nigdy nie pamiętam) jest szybki, bardzo szybki

mysiu moja karagana wypuscila juz piekne listeczki, ja mam pendulke, ale cos złego dzieje sie z jednym z miłorzębów z trollem, wszystkie listki mu szczerniały, jest codziennie podlewany, roslnie w miejscu słonecznym, kurde nie wiem co sie dzieje, chyba sie wsciekne jak padnie. za to mariken jak krol sie rozrasta w oczach - jakies bioprądy czy co:rolleyes:

kurde no wlasnie nie wiem, ja mam dosc such grunt dlatego codziennie podlewamy, oba podlewamy identycznie, tyle ze troll jest na sloncu caly dzien a mariken po 18 ma juz cien. A mogł przemarznąć? Przedwczoraj w nocy byl u nas lekki przymrozek a wczesniej zostal podlany. ech juz sama nie kumam o co chodzi, zauroczylam go, bo za bardzo mi sie podobal, powiesze na nim "czerwona wstazke na oduroczenie" ;)

nie znam sie na miłorzębach jakoś specjalnie ale lubią w miare sucho i na słońcu. rzadko chorują a przymrozek nie powinien im zaszkodzić chyba że sie w transporcie rozhartowały. ja bym zrobiła zdjęcie i wysłała do szkółki. może to jakiś gdzyb i wystarczy czymś popsikać a ty sie głowisz a roślinka marnieje

No, dzwonilam do szkołki i stwierdzili, ze mogl mu zaszkodzic przymrozek lub transport (byl sparzony) ale na pewno nie jest to zadna choroba. Powiedzieli tez, ze prawdopodobnie zrzuci teraz wszystkie igly (liscie) i wypusci nowe. Miejsce, które mu wybralam jest akurat, podlewac na razie mam go codziennie. Acha mariken moze ale nie musi tak samo sie zachowywac. i zebym nie panikowala, mam im dac czas na regeneracje.

Dobra , tak zrobie dam czas ale tez postrasze. krzewuszke jak wczoraj postraszylam ze ja wywale to od razu przez noc wypuscila nowe cos zielonego :D