Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeszcze udało mi się skoczyć do ogrodu i rozłożyć na rabacie hortensje i krzewuszkę. niestety hortensja bardzo podżyła podróż w kartonie. a dokładniej to że jakiś palant ją wysłał w wielki piątek i to w kartonie obfoliowanym stretchem. boroczka nie dość że miała parno to jeszcze całkiem ciemno. mam nadzieję że zaraz się poczuje lepiej. krzewuszki to nie wzruszyło szczerze mówiąc.

myślę że w tym tygodniu większość rabat będzie skończona.

u nas ani burzy ani deszczu, choc troche by sie przydalo, codzienne podlewanie zaczyna meczyc. ale za to kolejne plamy trawy u nas wychodza :D wsadzilam wczoraj te moje 96 sadzonek, umordowalam sie strasznie, bo bylo to w asyscie mojego bialego pieszczocha - wścibiaka. mowiac szczerze szalu nie ma, sadzonki znikly w terenie, a dzis mnie znowu podkusilo zajechalam na gielde oddac wypozyczone tacki, mieli lobelie zwisajaca i mase innych cudownych roslin. nie kupilam, poczekam, za 2 tygodnie beda tez inne lobelie to od razu walne hurtowo.

martuś

jestem ale musimy sie umowic jakos mniej lub bardziej konkretnie bo musze po poludniu lub wieczorkiem podrzucic moje autko na serwis

w sobote planuje wyjazd do tychów. mam nadzieje ze z marysia i z tobą :)

tar, nie kupiłaś? pytanie teraz czy chora jestes ty czy ja. bo ja jak pojechałam oddać kase do szkółki to oczywiscie narobiłam sobie kolejnych długów.

no to moje plany martuś a czy są zbieżne z planami marysi to już nie wiem :) trzeba poczekać aż zajrzy i potwierdzi. wolałabym martuś jak najszybciej bo to nie są sadzonki tylko roślinki z czasem nagą bryłą korzeniową. oczywiscie ja je non stop podlewam ale boje sie żeby sie nie zmarnowały. szkoda by było bo mysza pół ogródka wyrwała ;) poza tym wusia ma do ciebie przyjechać po 'swoją' część.

tar, rozumiem że dzisiejszego dnia nie liczysz? czy masz urlop w piatek?