Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a czy aby ten zywopłot nie za gęsto posadzony:rotfl:

jak ja bym chciała miec tak czarnoziem na dzialce;)

Ewcia powiedz mi tu już, czy kanzan, albo kiku wymagają jakichś specjalnych warunków, czy mogą rosnąć na przeciągach, bo moje stoją i stoją na pustkowiu i co chwila je wywraca i niszczy kwiaty? Musze to w końcu wkopać docelowo ino potrzebna wiedza eksperta :)

Cześć dziewczyny, ja w temacie sośnicy, oglądałam wczoraj śliczne półmetrowe, cena mnie trochę zabiła, nie wiem czy 115 to dużo czy mało, ale przystopowało mnie bardziej to że to taki francuski piesek podobno, daje radę tylko do -5, trzeba na to chuchać i dmuchać, rośnie wam to już drugi sezon czy dopiero zaczynacie się z nią zaprzyjaźniać :) I takie duże sosny chyba formowane jak bonzai też widziałam ale tu ceny zaczynały się od 180 wzwyż, ciekawa jestem jak to się przyjmuje skoro przez parę lat rośnie w pojemniku. To tak jakby chichuachuę do budy na łańcuch wsadzić :)

Zależy co mają w pojemniku :) w każdym razie to duże to i tak nie dla mnie, zastanawiam się tylko jak z tą sośnicą, dałaby radę na nasłonecznionym oszklonym balkonie/tarasie?

u mojej znajomej rośnie toto w osłoniętym, dość słonecznym rogu działki.

A ja chcę kupić jakies nieduże drzewa na podmokły okresowo teren z wysokimi wodami gruntowymi. Nie wiem, czy ktokolwiek oprócz mnie ma taki kłopot, ale może ktoś coś wie na ten temat, co? Niby wyczytałam, że jesion wyniosły nana się nada, a w innym miejscu pisze, że się nie nada, to nada, czy de nada? Ktokolwiek wie, gdzie to mozna nabyć?

Efilo czy Ty czasem w ciąży nie jesteś?

Popadasz ze skrajności w skrajność, podejrzane trochę ;)

Najpierw takie kolosy, a teraz ten "żywopłot",

niech dzielnie rośnie maluszek (w sensie że żywopłot ;) )

i pokazuj szybko bylinowo.

Dziwnie teraz jakoś u Ciebie przez te badyle, przynajmniej od kilku stron nikt nie spytał co to za oświetlenie w kuchni :rolleyes:

hejka

miałam przygody wczoraj i z wrażenia wystawiłam markotke (przepraszam Cie jeszcze raz :( )

emolku

na razie po etapie drzewa przyszedł etap krzaczory. do bylin jeszcze daleko niestety. a co do oświetlenia.... może wreszcie przywykli że zazwyczaj odpowiedź jest nudna (ciągle chors 8-) )

wusia

no w tym przypadku tak. myślałam wielokrotnie o zmianie tych grabów na inne, ale jednak nie ma sensowniejszej odmiany. mimo boroczkowatosci jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje ze z każdym rokiem moje zadowolenie będzie wzrastać :D poza tym kupiłam sadzonki winobluszczu i sobie na razie obsadze ten płot żeby było gęściej. no i tych grabów będzie dwa razy więcej

maryś,

nie olejowałam ale mam zamiar. boje sie tylko że troche sie będą lepić na początku. miałam to zrobić przed sezonem ale jakoś tak zeszło. będę to robić oczywiście szmatką. konieczność używania papieru ściernego uzależniam od konkretnego przypadku. raczej nie zakładam.

arnika

te po prawej to macierzanki. chodzi mi tylko i wyłącznie o te trzy bylinki na środku zdjęcia