efilo 27.04.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 pasie zamawiam w next uk. ale drobiazg mysle że to bez sensu chyba że by inne dziewczyny z stolycy też coś chciały bo by cie koszta transportu zeżarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.04.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 pasie zamawiam w next uk. ale drobiazg mysle że to bez sensu chyba że by inne dziewczyny z stolycy też coś chciały bo by cie koszta transportu zeżarły. dokładnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.04.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 a czy aby ten zywopłot nie za gęsto posadzony:rotfl: jak ja bym chciała miec tak czarnoziem na dzialce;) Ewcia powiedz mi tu już, czy kanzan, albo kiku wymagają jakichś specjalnych warunków, czy mogą rosnąć na przeciągach, bo moje stoją i stoją na pustkowiu i co chwila je wywraca i niszczy kwiaty? Musze to w końcu wkopać docelowo ino potrzebna wiedza eksperta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.04.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 obie wymagają stanowisk osłoniętych. jakbym miała wystawiać na przeciągi to chyba lepiej kanzanke bo kiku to oprócz tego że piździ to jeszcze by nią strasznie zamiatało a kanzanka przynajmniej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.04.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 a zimą niech kiku zamiata do woli, zanim jej gałęzie urosną tak, żeby "po pysku" lać, to chwilę jeszcze będzie bezpiecznie;)Mają wrażliwe na mróz strefy szczepienia? Będziesz je jakoś próbowała osłaniac, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 27.04.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Myszko ja nie osłaniałam, a rośnie pięknie i kwitnie co roku coraz okazalej -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.04.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Cześć dziewczyny, ja w temacie sośnicy, oglądałam wczoraj śliczne półmetrowe, cena mnie trochę zabiła, nie wiem czy 115 to dużo czy mało, ale przystopowało mnie bardziej to że to taki francuski piesek podobno, daje radę tylko do -5, trzeba na to chuchać i dmuchać, rośnie wam to już drugi sezon czy dopiero zaczynacie się z nią zaprzyjaźniać I takie duże sosny chyba formowane jak bonzai też widziałam ale tu ceny zaczynały się od 180 wzwyż, ciekawa jestem jak to się przyjmuje skoro przez parę lat rośnie w pojemniku. To tak jakby chichuachuę do budy na łańcuch wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.04.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 cronin wydaje mi się że na odwrót. jakby tą cziłałe do budy zagonić. przecież w doniczce rośliny maja gorzej niż w gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Zależy co mają w pojemniku w każdym razie to duże to i tak nie dla mnie, zastanawiam się tylko jak z tą sośnicą, dałaby radę na nasłonecznionym oszklonym balkonie/tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.04.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Zależy co mają w pojemniku w każdym razie to duże to i tak nie dla mnie, zastanawiam się tylko jak z tą sośnicą, dałaby radę na nasłonecznionym oszklonym balkonie/tarasie? u mojej znajomej rośnie toto w osłoniętym, dość słonecznym rogu działki. A ja chcę kupić jakies nieduże drzewa na podmokły okresowo teren z wysokimi wodami gruntowymi. Nie wiem, czy ktokolwiek oprócz mnie ma taki kłopot, ale może ktoś coś wie na ten temat, co? Niby wyczytałam, że jesion wyniosły nana się nada, a w innym miejscu pisze, że się nie nada, to nada, czy de nada? Ktokolwiek wie, gdzie to mozna nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.04.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) zerknij tutaj, za dużo żeby kopiować ale może coś ci się nada http://www.hortulus.com.pl/inne/encyklopedia-milosnika-ogrodu/49-kategoria-stanowiska-roslin-w-ogrodzie/100-rosliny-na-miejsca-podmokle.html i tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=2792&view=previous Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 27.04.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 dzięki Cronin. Niestety nie ma, ale jeszcze jarząb daje nadzieję, choć myślałam, ze on mniej tolerancyjny na wodę, ale będe podążac tym tropem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 27.04.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Efilo czy Ty czasem w ciąży nie jesteś? Popadasz ze skrajności w skrajność, podejrzane trochę Najpierw takie kolosy, a teraz ten "żywopłot", niech dzielnie rośnie maluszek (w sensie że żywopłot ) i pokazuj szybko bylinowo. Dziwnie teraz jakoś u Ciebie przez te badyle, przynajmniej od kilku stron nikt nie spytał co to za oświetlenie w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Ewuś małe jest piękne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 27.04.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 A gdzie Gospodynię wcięło..!? Czyżby znowu coś sadziła...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 27.04.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Efi olejowałaś kiedyś meble tarasowe..!? Użyć wałka czy pędzelka, a może po prostu namaczać szmatką..!? Przetrzeć delikatnie papierem ściernym czy od razu nanosić olej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.04.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Pisała, że idzie na bieżnię.... A te po prawej to nie wiem czasami czy to nie jest rozchodnik... Ale dobrze nie widzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.04.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 hejka miałam przygody wczoraj i z wrażenia wystawiłam markotke (przepraszam Cie jeszcze raz ) emolku na razie po etapie drzewa przyszedł etap krzaczory. do bylin jeszcze daleko niestety. a co do oświetlenia.... może wreszcie przywykli że zazwyczaj odpowiedź jest nudna (ciągle chors ) wusia no w tym przypadku tak. myślałam wielokrotnie o zmianie tych grabów na inne, ale jednak nie ma sensowniejszej odmiany. mimo boroczkowatosci jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje ze z każdym rokiem moje zadowolenie będzie wzrastać poza tym kupiłam sadzonki winobluszczu i sobie na razie obsadze ten płot żeby było gęściej. no i tych grabów będzie dwa razy więcej maryś, nie olejowałam ale mam zamiar. boje sie tylko że troche sie będą lepić na początku. miałam to zrobić przed sezonem ale jakoś tak zeszło. będę to robić oczywiście szmatką. konieczność używania papieru ściernego uzależniam od konkretnego przypadku. raczej nie zakładam. arnika te po prawej to macierzanki. chodzi mi tylko i wyłącznie o te trzy bylinki na środku zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.04.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 odszukałam zamówienie ja to kupiłam to jakaś lewisia po zakwitnięciu wygląda tak: http://www.em.ca/garden/lewisia_longipetela_little_plum1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.04.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Efi jeszcze raz na prawde nic sie nie stalo, pogrzebalam sobie w ogrodku w tym czasie calkiem ladna lewisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts