Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

marys dostawa bedzie dzisiaj (to sie odbywa w ten sposob że pan damian jedzie, kupuje, oni wykopuja a dostawa jest na nastepny dzien)

problem w tym że to co mi przywiezie jest za drogie. a wczesniej mi nie mówił o cenie w ogole. tzn. to dotyczy tylko jednego drzewka. no nic obejrze i zdecydujemy co dalej

ja zlośliwa? no nieeee. Wiesz co, bardzo podoba mi się ta rabata. Tez miałam taki pomysł, zeby kanzanki posadzic bliżej widoku z dużego pokojuchciałam zasłonic widok na dom sąsiada, ale męzowi spodobała się bardziej inna opcja i teraz tak sobie myśle, ze głupio zrobiłam jak patrzę na to, jak jest u ciebie.Dobrze, ze korzenie jeszcze nie zapuszczone to moooze jeszcze pokombinuję.I tak władowałam pod wiśnie nie te hortensje, więc będzie kopańsko. No powiedz ile ta rabata ma szerokości, no

po pierwsze nie mam bladego pojęcia bo nie mierzyłąm. po drugie odpowiedź będzie idiotyczna: to zależy. bo rabata nie ma stałej szerokości tylko rozszerza się z każdym centymetrem (na zdjęciu raczej zwęża patrząc w tym kierunku) - wynika to z tego że dom nie stoi równolegle do granicy działki a granica rabaty jest równoległa do domu.

na razie mogę powiedzieć tyle że pęcherznice są posadzone w odległości 80cm od 'krawężnika'

o masz, mam tak samo od salonu i rabata idzie w lekki trapez;)

o te 80cm daje jakis punkt podparcia do moich dalszych szacowan. Ja tak wypytuję, bo na "tej" scianie domu mam u siebie z jednej strony 5, a z drugiej 9 metrów do płotu i tam jest jakoś tak ciasno, a moje duże okna wyłazą wlasnie na "tą" stronę i chciałabym oglądać coś ładnego, co na zimę zgubi liście i wpuści do domu słonce, a latem trochę ocieni

ja bede miała tam rabate rh+acer ;)

za domem u mnie na pewno jest węziej bo mam 4m w najwęższym miejscu

od elewacji wygląda to tak 30-40cm drenaż; 105 cm kostka; 80 cm trawa; kostka 10 cm; reszta rabata

w najwęższym miejscu rabata ma ok. 140cm ale tam już nie ma elewacji.

jakis klon globosum, czy też nana? masz namiary na takie duże okazy? Mi to sie jeszcze wiązy bardzo podobają

np w moim rodzinnym mieście:

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=NW&Date=20091207&Category=PRZEMYSL&ArtNo=328498301&Ref=AR&MaxW=580&border=0&title=1

Szkoda, ze jak drałowałam do szkoły to ich tam jeszcze nie było

Efi nie chcąc Ci zawracć głowy przegrzebałam wątek MarcinaC bo kojarzyłam że wklejałaś tam taras, no i fota usunięta :( Chodzi mi o to jak łączy się pionowa krawędź tarasu z trawnikiem, jeśli bezpośrednio to pewnie trzeba podkaszarki używać, mylę się, jakieś sugestie?

Efi nie chcąc Ci zawracć głowy przegrzebałam wątek MarcinaC bo kojarzyłam że wklejałaś tam taras, no i fota usunięta :( Chodzi mi o to jak łączy się pionowa krawędź tarasu z trawnikiem, jeśli bezpośrednio to pewnie trzeba podkaszarki używać, mylę się, jakieś sugestie?

spóźniłaś się 24h - wczoraj usunęłam :)

ja mam bezpośrednio ale jak by cie to wkurzało to zawsze możesz wysypać żwirkiem opaske naokoło