efilo 09.05.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 bardzo prawdopodobne bo były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja teraz jak juz kupilam to ciagle sie gdzie na nie nadziewam ale wyczytalam, ze jednak trzeba je oslaniac na zime przynajmniej te mlode i nie wiem czy u mnie przezyje bo ma miec podloze zyzne przepuszczalne Marys a jak bedziesz u siebie to rzuc okiem na anabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Efi sorki za prywatę, ale mam dylemat z moją łezką... Doradźcie mi proszę w jednej kwestii - zostawić taki widoczny płot czy dałybyście jakieś trawy wzdłuż ogrodzenia..?! To było wstępne ustawienie i nastąpiło już małe przemeblowanie;), ale koncepcja jest taka, że sosna ma stać na środku - obok niej chcę wstawić jakiś duży kamień. Rabata będzie częściowo (pasem przez środek) wysypana żwirkiem, a częściowo korą -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.05.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 moja rośnie na drenażu więc mam nadzieje że 'da rade' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Marys a jak bedziesz u siebie to rzuc okiem na anabelki Marta spojrzę na pewno, bo sama będę kupować! Ale ostatnio Pani powiedziała mi, żeby poczekać na hortensje do czerwca, bo będzie miała ładne okazy -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 poczekam a te trawy to na tej lezce maja byc od strony ogrodzenia??? a ta sosenka to cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 poczekam Ok -) Dam Ci znać jak tam będę! a te trawy to na tej lezce maja byc od strony ogrodzenia??? Tak - przed tą azalią i jukami Można je trochę przesunąć do przodu. Myślałam, żeby trawy dać wzdłuż ogrodzenia (tam też będzie żwirek), żeby zrobić taką zieloną ścianę,ale sama nie wiem jak to wyjdzie...?! A na pasku żwirkowym przed sosną posadzę jeszcze jakieś 2-3 rozplenice. Co myślisz?! a ta sosenka to cudo Dzięki -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Efi na giełdzie w Tychach były śliczne firletki: w hurcie po 3zł, lub po 3,50zł w detalu -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja bym chyba nie robila zielonej sciany wydaje mi sie ze ta sosenka bedzie ladniej wygladala na tle plotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja bym chyba nie robila zielonej sciany wydaje mi sie ze ta sosenka bedzie ladniej wygladala na tle plotu No właśnie boję się żeby nie przedobrzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.05.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Efi na giełdzie w Tychach były śliczne firletki: w hurcie po 3zł, lub po 3,50zł w detalu -) ale do czego to? jestem absolutnie przeciwna trawom przy ogrodzeniu. nie wsadzaj tam nic wysokiego. i napisz co to za krzaczory poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.05.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 p.s. a ta juka to gloriosa? masz plan że będziesz co jakiś czas wymieniać czy trzymasz kciuki żeby przetrwały zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ale do czego to? Chyba masz na pierwszej stronie jako roślinkę do obwódek, ale może coś po pitoliłam...?! jestem absolutnie przeciwna trawom przy ogrodzeniu. nie wsadzaj tam nic wysokiego. i napisz co to za krzaczory poniżej Poniżej kupiłam: - sosnę górską 'Pumilio' - jałowca łuskowatego 'Blue Star' - dwa małe, karłowate świerczki - nie pamiętam odmiany - cyprysika japońskiego 'Nana Gracilis' - cyprysika groszkowego 'Filifera Aurea Nana' - azalię japońską, białą - i jeszcze jakiegoś płożącego świerka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 te karlowate swierczki to nidiformis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 p.s. a ta juka to gloriosa? masz plan że będziesz co jakiś czas wymieniać czy trzymasz kciuki żeby przetrwały zime? To chyba inna odmiana (Yucca Aloifolia "Variegata") - tak mniej więcej wygląda: http://www.egarden.pl/admin/zdjecia/1b25dd1306eeb80d7ca3a56a70cdb2a9.jpg Na rabacie przy tarasie mam gloriosę: Czemu mam je co jakiś czas wymieniać..!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 tu fajna rozpiska iglakow http://magrean.republika.pl/plozace_odmiany_iglakow.html mnie wkurzaja w marketach mixy, np mix iglakow ale jakie to juz nie napisza, i jak tu kupowac jak niewiadomo co z tego wyrosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.05.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ogrodniczki chciałam tylko poinformować, że u Kapiasa są dni otwarte od 14-22 maja (program na stronie). Efilo sorki za offa, ale może się komuś przyda sobie tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 te karlowate swierczki to nidiformis? Raczej mi to wygląda na 'Pumila Nigra', ale nie jestem pewna na 100%. Zrobię później fotkę z bliska i wrzucę do albumu -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 09.05.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 czy u Pudełka cały maj sa dni otwarte? tzn. jego ogrody otwarte? Marys - Ty jesteś najbardziej zorientowana, czy w czwartek jest gielda w Tychach?slicznie u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 09.05.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Marys - Ty jesteś najbardziej zorientowana, czy w czwartek jest gielda w Tychach? slicznie u Ciebie. Dzięki Moniu -) Giełda nieczynna jest w poniedziałki i środy. We wtorki i czwartki od 2-10, a w piątek, sobotę i niedzielę od 4-10, ale w praktyce wystawiają się dłużej, szczególnie w niedzielę -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts