Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

Efi, chciałabym wrocic do tej twojej rabaty japonskiej, co w koncu tam wymodzilaś? Tez cos podobnego planuje po tym jak kupilam czerwonego klona i tylko na jasnej elewacji on najladniej sie prezentuje, decyzja zapadla robie nowa rabate tam, gdzie planowalam druga ławke- ja sie przeniesie w inne miejsce ;). planuje taki układ: 2 male żywotnikowce (ostatecznie jałowce lub niskie poskręcane cyprysy) , sosna czarna niska do formowania, klon palmowy i.... myslalam nad czyms jeszcze i chyba dam rozowego niskiego tamaryszka jakos tak mi tam pasuje. Co myslisz? Jeszcze moge wprowadzic zmiany.

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR

te tuje to pseudo-kulki? wiesz... nie wiem czy doradze bo sama nie jestem specjalista w japonskim tryndzie i dopiero ogladam obrazki. podoba mi sie uklad jedno większe o ladnym pokroju, reszta przy ziemi i skałki.

u mnie jest rachityczny bambus, niesymetryczny klon i popieprzona w pokroju sosna. wszystkie w rządku ;) z tym że z założenia nawiązanie do japońskiego ogrodu miało być gdzie indziej. i pewnie będzie ale dopiero 'kiedyśtam' bo na razie ten fragment nie może być w taki sposób zagospodarowany

anula tatajuba

te zywotnikowce to nie kulki, mi nigdzie kulki nie pasuja :D , bambusa nie chce, bo by wyszlo dokladnie jak u Ciebie a nie lubie tak na zywca kopiowac, wystarczy ze klona na jasnej elewacj juz podlapalam. jeszcze pomysle, na razie wsadze klona, sosne i tez poogladam zdjecia, moze mnie natchnie ;)

po poludniu, po powrocie do domu, moze w koncu przestanie padac. doczytalam sie, ze je mozna dowolnie formowac i przycinac co, by za duze nie uroslo. tylko nie do konca mi to pasi, zastanawiam sie nad jalowcem plozacym po jakims kanciatym kamieniu

wrocilam ;) nie kulki sa u mnie, nie chcialam Ci zasmiecac. Ale juz wiem, ze na pewno ich nie wsadze jako dodatek do klona. Do tego wczoraj robilismy trawnik od nowa, udalo nam sie polowe zrobic, gdyby nie deszcz to pewnie bysmy wczoraj skonczyli. nerwy przez ten trawnik mam juz tak zszarpane, ze ogrod nie cieszy, co tego ze reklamacja uwzgledniona jak trawa do ........pipipippi

to nie kwestia zbyt wczesnego wysiania tylko przeterminowanych pustych nasion. A jesli juz w worku byly nasiona to tylko chwasty. Tu ogrodnik dal ciala, bo mogl od razu powiedziec ze nasiona mu sie nie podobaly, ze byly puste a nie tak na glupiego je wysiewac. Producent trawy uznal nasze reklamacje, okazuje sie ze bylo ich wiecej. Tylko po co te nerwy i zmarnowany czas. Kupilam nowa mieszanke trawnikowa i wczoraj z Tomkiem zrobilismy trawnik od nowa, i mam pewnosc ze ladnie wzejdzie :D

dobra nie ma co , bedzie co ma byc.

a gdzie Ty bylas jak Cie nie bylo?