Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to invincibelle to bonus, na pewno beda co najmniej 4 kwiaty, ekstra. od zakupu byla przesadzana co najmniej 3 razy :D, moj klon atropurpureum wypuscil nowe liscie jaskrawo-czerwone, a te starsze zaczely sie przebarwiac na zielono, magiczne rosliny. musze w koncu porobic pare zdjec, bo tak wszystko ladnie kwitnie, tylko upaly mnie dobijaja.

Nooo i żeby wiedzieć o czym mówicie to za każdym razem musiałabym sprawdzać co to jest....

A moje klony w zeszłym roku czerwone, teraz są seledynowe... czy ja coś źle zrobiłam????

Efi czy Ty miałaś stokrotki w trawie , czy koniczynę i czy to pryskałaś czymś, jak tak to czym?

U mnie był mniszek i jest mnóstwo koniczyny. Kupiłam mniszka do pryskania, ale jeden to u mnie jest za mało....

Ja codziennie przelatuje z wiaderkiem 10l i takim szpikulcem do wydlubywania chwastow i laze i wybieram, ale chyba juz niedlugo moja cierpliwosc sie skonczy bo powoli nie wyrabiam :D mam pelno jaskrow, babki i innych badziewi ktorych ani nie znam :)

w sprzedawanej ziemi i korze jest zawsze full nasion chwastów. Juz ja widziałam kompostowaną korę, a u Efi to głownie komosa wyłazi z tego co widzę, dobrze, ze to się łatwo usuwa jak mała. Ja nie plewię takich rzeczy, tylko jadę grabkami po korze jak mam siewki. Gorzej z dużym chwastem jesli juz prawie kwitnie, albo z tymi co mają korzenie głeboko.

chomiczku, rozwalila mnie twoja cierpliwosc :D sama mam ochote tak zrobic - rundap i po sprawie. A do wyrywania chwastow nie mam ani sily, czasu i ochoty - wystarcza mi rabaty do pielenia. dzieki za rady, poczekam jeszcze z miesiac i biofixa zastosuje - trawochwasty byly koszone juz 2 razy.