Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no widzisz :)

tak wczoraj sie przymierzałam do tych krzewów i krystalizuje się powoli pomysł na tą rabatę. Oczywiście większość nasadzeń jest już na miejscu (zresztą zgodnie z projektem) ale niestety ze względu na zmianę uwarunkowań i wielką dziurę po lipach troszkę się wszystko pokićkało.

przyjechały powojniki - po drodze zdążyły się o siebie opleść (moja wina bo za długo mi zajęło wypakowywanie) - mam nadzieję że dziś lub jutro ustalę co gdzie i jak i posadzę :)

mój "przód" się też kształtuje, ale dopiero w głowie. Muszę go w końcu zrobić, bo jest fatalnie rozbabrany, aż wstyd się powoli robi, nie mówiąc o tym, ze widok z kuchni nie za ciekawy przez to rozbabranie i rozparpanie. Ewa kupowałaś może hortensje limelight? Jak one się sprawują w porównaniu z annabellką

troche kicha z tym zdjęciem, bo robiłam z góry żeby objąć cały rząd anabelek do celów dokumentowych. przez to nie widać jak duże są te krzewy. postaram się zrobić lepsze. generalnie to są dwie całkiem inne hortensje. anabelka jest olbrzymia - wielkie liście, wielkie kwiaty. limelight ma kwiety różnej wielkości jak każda paniculata - w zależności od sposobu przycięcia i przede wszystkim ma drobniejsze ulistnienie. poza tym jest bardziej rozkrzewiona podczas gdy anabelka to wiązka długich łodyg.

http://img84.imageshack.us/img84/9273/img2316y.jpg

:)str.250-strasznie duzo tego masz:)Czy bylabys uprzejma i podala mi namiary na stolarza ktory ci kuchnie wykonal?Moj niestety odpadl bo dotychczasowa wspolpraca nieulozyla sie tak jakbysmy sobie tego zyczyli.I jezeli to nie jest bardzo niedyskretne pytanie jaki przyblizony koszt jest twojej-mamy z mezem podobny uklad i powierzchnie mebli.Serdecznie dziekuje!!!Pozdrawiam i podgladam roslinki;)

To jak jesteście już dwie :):), to powiedzcie, czy są te baterie wygodne w obsłudze ? Jesteście z nich zadowolone?

tak, tylko rączka przysznicowa stick jest do bani bo sie wyślizguje.Muszę kupić inną.

O fajna ta rabata z hortensjami. Ty sie pozbywasz annabell, dobrze czytałam?

Moja annabell jest juz trochę większym krzakiem, ale kwiatostany we wcześniejszym stadium. Nie ma to jednak jak podlewanie i dobra ziemia-ja spod swojej wydłubywałam jeszcze na wiosnę tony iłłów i gliny. A limelight ma widzę podobne gałązki do pinky winky(tylko nie wiem czy dobrze, ale ja dałam pinky za annabelkę-może się okazać ze tył zostanie zasłonięty, łojoj)

A to obok to orszelina?