Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

U Efilo

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

murek mam zrobiony z palisad (takich betonowych sprzedawanych z kostką brukową)

cześć arnika :) na rybki nieustannie mi leci ślinka. a spotkac sie musimy chocby przez mugge :) jak nie chcesz podjechac to daj mi znac kiedy masz czas. choc ja nadal zapraszam na kawke

Efilo czy mogę pozwolić sobie na troszkę prywaty na twoim wątku?

U Ciebie tyle się dzieje i dużo osób zagląda to może coś mi podpowiecie,doradzicie...

Chcemy kupić aparat lustrzankę (do 2 tys. żeby była jasność) wczoraj i dzisiaj objezdziliśmy troszkę sklepów,czytałam na forum opinie o aparatach i już zgłupiałam zupełnie...

Jak do tej pory obstawiamy NikonaD3000,lub D3100,Canona i Sony ,mają bardzo dużo tych samych funkcji.

Bardzo was proszę o opinie,pewnie też macie aparaty i możecie się wypowiedzieć...

P.S.efi daj znać jeśli bardzo zaśmiecam,to usunę nie ma problemu;)

cześć nadulko

ja mam zawsze ten sam pogląd: 1. tylko nikon 2. zestaw: najlepszy obiektyw na jaki cie stać + 'bele jakie' body, może być nawet dwa modele do tyłu

żeby nie było że jestem zawziętym nikonowcem który wybierze zawsze nikona zupełnie bez powodu: nikkory to najlepsze obiektywy, a to obiektyw jest głównym czynnikiem wpływającym na jakość i ostateczny wygląd zdjęcia a nie body - przy dzisiejszej technice i waszych wymaganiach, każde będzie dobre.

do funkcji nie przywiązuje wagi. może dlatego że zdjęcia robię z preselekcją przesłony i ewentualnie kombinuje z ekspozycja.

Edytowane przez efilo

Efilo, widzę że jesteś, to może zechcesz odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie kanapy.

Już kilka razy wspominałam że jestem na nią napalona i napalenie jeszcze mi nie minęło.

Co to znaczy, napisałaś kiedyś, że "nie zdecydowaliście się na oparcie"?

Wydaje mi się*że wasza kanapa cała ma oparcie (nie tak jak w katalogu część jest wystająca w formie półpufy)

Czy czegoś nie rozumiem?

PS. A obiektywy to najlepsze na świecie nie Leica robi? (czy pozostałam w innej epoce?)

Monsanbia przy mojej precyzji wypowiedzi nie dziwie się ze mialas problemy ze zrozumieniem. Chodziło mi o drugi podlokietnik. :)

aaaa widzisz :yes: Teraz już wiem o co chodzi. Dzięki!

Rozumiem, że z perspektywy użytkowania go dość długo uważasz, że taki z podłokietnikiem z drugiej strony byłby jeszcze lepszy?

A co sądzisz o formie narożnika takiej, jaka jest w katalogu - z półpufą, bez oparcia?

Pytam Ciebie, bo jesteś w temacie doświadczona, a ja jestem "umysł ścisły, podobają mi się dźwięki które raz słyszałam" :D (w tym przypadku sprawdzone i przetestowane i polecane :yes:)