Elena76 10.07.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 I pomyśleć, że rano takie fajne słoneczko przygrzewało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 I pomyśleć, że rano takie fajne słoneczko przygrzewało... Jakaś pomyłka z tą pogodą! Zapowiadali upały na weekend, miała być piękna ciepła niedziela, całe szczęście wstrzymałam męża i nie zdążył pojechać do domu żeby pootwierać okna wyłazowe (akcja - dowywietrzanie wylewek ). A tu leje od rana (dla mnie od świtu - u mnie poranna kawa o 11 popełniona ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.07.2011 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Cześć Dziewczynki Jakie leje???? U nas upał od rana do teraz (nareszcie wsadzilam zurawki! ) Monsanbia uważam ze ta wersja sklepowa jest gorsza od mojej z rozmyslem wybrałam taka z oparciem. Co do podlokietnika to wcale mi w tamtym miejscu go nie brak. Ale fakt ze zrezygnowalismy z niego bojąc się nieuzasadnienie ze się nie zmieści. Niestety albo stety nie doszło do instalacji deski do prasowania. Miejsce na nią jest ale jeszcze nigdy podczas tego roku nie pomyslalabym ze by się mogła przydać. A to w końcu kupa kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Cześć Dziewczynki Jakie leje???? U nas upał od rana do teraz (nareszcie wsadzilam zurawki! ) Monsanbia uważam ze ta wersja sklepowa jest gorsza od mojej z rozmyslem wybrałam taka z oparciem. Co do podlokietnika to wcale mi w tamtym miejscu go nie brak. Ale fakt ze zrezygnowalismy z niego bojąc się nieuzasadnienie ze się nie zmieści. Fajnie, dzięki, mam teraz open mind i będę to wszystko jeszcze raz analizować. Zaczęłam się bać o kota (ja! ) Nie bałam się do momentu wycenienia narożnika Powiesz coś o tej desce? Gdzie ją zamówiłaś, jak wygląda, czy fajna jest i ile tej kupy kasy to kosztowało. Pamiętam, że kiedyś kiedyś pokazywałaś zdjęcie takowej, ale z tego co pamiętam była dość krótka. Rozumiem, że nie prasujesz? Też*tak chce!!!! (mimo że nie robię tego za często) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.07.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Czyżby suszarka załatwiała prasowanie wszystkiego? A spodnie na kant, a koszule czy bluzki?????U mnie niestety deska stoi w sypialni... postawiona tak na chwilkę i tak już została.... Pewnie już nie zmieni swojego miejsca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Czyżby suszarka załatwiała prasowanie wszystkiego? A spodnie na kant, a koszule czy bluzki????? U mnie niestety deska stoi w sypialni... postawiona tak na chwilkę i tak już została.... Pewnie już nie zmieni swojego miejsca.... Oho, widzę że moja wizja z innegop wątku nt zagracania mojej sypialni deską staje się coraz bardziej prawdopodobna Arniko, są jeszcze panie do prasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.07.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Oho, widzę że moja wizja z innegop wątku nt zagracania mojej sypialni deską staje się coraz bardziej prawdopodobna Arniko, są jeszcze panie do prasowania ale że niby jak? pani zamiast deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 ale że niby jak? pani zamiast deski? No chyba że wolisz pana Może pani przychodzi z własną deską, albo nie ma wstępu do miejsca z deską 'myk myk'? Jest wiele możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.07.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 wybieram opcję z prasującym mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.07.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 a u mnie decha stoi w moim ukochanym pomieszczeniu wielofunkcyjnym jak mi z tym dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 10.07.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Pozdrowionka niedzielne przyszłam zostawić i całuska Kruszce dać proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 dechy składanej nigdy nie nabyłam - było krucho z kasą a były ważniejsze wydatki. i jako że nigdy nie żałowałam że jej nie ma to jakoś temat przeszedł bez echa. a teraz słowo wyjaśnienia: to miała być podręczna deska do przeprasowania na cito jednej rzeczy tuż przed wyjściem, bo np. się zagięło coś albo pomięła się w szafie. taką normalną duzą rozkładaną deskę do prasowania to ja mam. i ona właśnie służy do 'spodni w kancik' (akurat to chyba jeszcze nigdy nie było u nas prasowane ) swoją drogą prawdą jest że w naszym przypadku 90% prasowania załatwia suszarka nelli słoneczko dziękuję za odwiedziny - buziaczki dla całej rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) poradźcie mi mam rabate z nazwijmy to planowanym żywopłotem z pęcherznicy diabolo. chciałabym ją podsadzić tawułami japońskimi. poddaje pod głosowanie dwie propozycje:zielonolistna little princess czy żółtolistna golden princess? pęcherznica:http://images6.fotosik.pl/467/a6ed36cc4ead84ed.jpg tawuła little princess: http://szkolka-przytok.pl/_var/gfx/f6b65f4a4d21834dbe8ecee0677cf661.jpg tawuła golden princess http://www.florum.fr/img/S/8/4/4818-Spiraea-japonica-Golden-Princess.jpg Edytowane 11 Lipca 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenaa 11.07.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Pytanie o rzeczy , których jeszcze nie mam Witam! Pierwszy raz w zyciu jestem zarejestrowana na jakimkolwiek forum wiec prosze o wyrozumialosc. Zaintrygowała mnie Twoja ogromna wiedza na wszelakie tematy. Z tego co " zarejestrowalam " mam od 4 dni taki sam stół w jadalni jak Ty ale niestety w ciemnym kolorze nad czym bardzo ubolewam bo zesmutniala mi bardzo kuchnia Moje pytanie brzmi czy pod naczynia , talerze na stole uzywasz zwykłych podkładek np. lnianych czy moze coś bardziej trwalszego zeby gorące naczynia nie stawiac bezposrednio na stole. Widzialam podkladki z hartowanego szkła joseph joseph. Wspomnialaś tez w jakims watku ze myjesz ten stól tak samo jak inne meble lakierowane tzn Jak i czym? Mam tez pytanie o noże kuchenne bo jak sie domyslam masz w pelni wyposazona kuchnie to jakiej firmy . Potrzebuje 3 podstawowe noze to jakies japonskie czy jakie. Myśle ze masz zglebiony temat bo jak zauwazylam do wszystkiego profesjonalnie sie przygotowujesz. Poruszony byl tez temat krzeseł w jakis poprzednich watkach nawet podawalas strony na allegro bo tam gdzie kupowalas juz nie bylo ale te strony na allegro juz nie do odzyskania zarchiwizowane na amen czy moglabys mi jakos pomoz. Bardzo jestem zainteresowana tymi krzeselkami bo reczylas ze bardzo wygodne a my wlasciwie siedzimy tylko przy stole - tak sie jakos sklada Gdybys mogla mi pomoc bylabym Ci bardzo wdzieczna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenaa 11.07.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Pytanie o rzeczy , których jeszcze nie mam Pytania kierowane były do efilo ale wdzieczna bede za wszelakie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 cześć lenoprzepraszam za brak odpowiedzi na priwa. czytałam go w aucie na komórce i nie bardzo mogłam odpisać zwłaszcza że nie kroiło sie na krótka odpowiedź. 1. wilgotną gąbką z detergrentem lub bez2. często mam obrus literkowy. jeśli nie, to używam podkładek 'plastikowych' z Home&You. nie chce nawet sobie wyobrażać jak nieprzyjemne musi być jedzenie na szklanej podstawce - unikam szklanych stołów choć zawsze można używać na nich podkładek a tu szklana podkładka? lubie J&J ale ten pomysł do mnie nie trafił3. mam stare noże zeptera, więc się nie rozglądałam za bardzo za innymi. mam jeden z fiskarsa i jestem bardzo z niego zadowolona. o japońskich słyszałam wiele dobrego ale może ktoś inny się wypowie - ja nie mam doświadczenia4. krzesła podobne do moich (ale oczywiście nie TE SAME) są cały czas na allegro np. http://allegro.pl/krzesla-white-style-krzeslo-taboret-pufy-modo-i1702463210.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.07.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ja mam pęcherznicę diabolo podsadzoną zieloną tawułą. Jakoś mi żółta nie pasowała,-ale to subiektywne odczucia, ewentualnie zółta z ciemnoróżowymi kwiatami, albo zielona najlepiej z białymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ja pomyślałam o żółtej bo luteus z diabolo w kombinacji wygladają naprawdę ciekawie. ale już po temacie bo luby stwierdził że żółta wygląda jak chora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.07.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witaj Efilo słówko w sprawie pęcherznic i tawuł. To zależy jaki chcesz efekt czy ożywiający, kontrastowy wtedy żółta tawuła, lub uspokajający, bardziej monotonny wtedy zielona. Żółte listki tawuły, jeśli będzie w cieniu, mogą zzielenieć, z zieloną nic się nie stanie. A to małe różowe co rośnie pod pęcherznicą to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.07.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ja pomyślałam o żółtej bo luteus z diabolo w kombinacji wygladają naprawdę ciekawie. ale już po temacie bo luby stwierdził że żółta wygląda jak chora ja posadziłam tak: z tyłu diabolo, w środku zielona tawuła, z przodu trzmielina zółtozielona, a jeszcze przed nią na kawałku żurawka w kolorze pęcherznicy. wydaje i się, ze żeby pęcherznica ciemna wyglądała dobrze, to tawuła musi być typowo seledynowa lub zielona-mi się z zółtą też nie podobało-a już broń Boże z czerwonawą.Inne połączenia nie podpasowały mi, choć też niby poprawne, to takie jakieś wsciekłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts