efilo 11.07.2011 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 cronin bladego pojęcia nie mam. to przykładowe zdjęcie z netu myszko no ja niestety tyle miejsca nie mam - to wąska rabata - upchne pod pęcherznicami tylko jeden rządek. ewentualnie może pod tawułą jakieś drobiazgi bylinki. zostawie na nie miejsce na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No trudno, teraz będzie mnie to męczyć wygląda trochę jak wrzosiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.07.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 i to bardziej drobnokwiatową azalię przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 chyba sie jeszcze nie chwaliłam. dzisiaj o 6 odebrałam transport grabów nareszcie będę zamykać temat dosadzania i korowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.07.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 no to gratulacje. Moje graby mają 15 cm wysokości i 3 listki na krzyż;)Muszę się schylać, żeby żywopłot pokazywac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Czytam tak sobie o tych ogrodowych sprawach (przewijających się tutaj od miesięcy ) i się*zastanawiam czy mnie będzie po wykończeniu domu stać na to wszystko. Fajnie macie dziewczyny. I ładnie (a nie błoto i chwaściory wszędzie wkoło). ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 czesc dziewczynki, witam sie urlopowo. Efi, widzialas moje nowe tawuly antony whaterer? drobne listki i piekne ciemnorozowe kwiaty. prosze o zdjecia zasadzonych grabikow. moj ma jakies 1,5 metra i pieknie juz rosnie. pozdrowki znad morza. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 no to gratulacje. Moje graby mają 15 cm wysokości i 3 listki na krzyż;)Muszę się schylać, żeby żywopłot pokazywac;) moje są szczepione więc są wyższe przez to hehehehehe. ale też jest potrzebna lupa monsanbia - nie będzie cie stać więc trzeba będzie dłubać fragmentami. jak przyjdzie wiosna to i tak wszystko zaczniesz wydawać na roślinki zamiast na obrusy TAR chętnie pooglądam choć u mnie stanęło na 'księżniczce', jest niziutka (niższa od anthoniego) i bardzo obficie kwitnie. poza tym podobno ślicznie się przebarwia na jesień - mam nadzieje że mnie nie zawiedzie a grabów nie zdążyłam jeszcze zasadzić - poza tym będą dziwnie te patyczki wyglądać pomiędzy tymi które wsadziłam na wiosne - tamte już całkiem mężnie się prezentują - choć nadal nie wystają ponad murek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.07.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Efilo chyba nie pytałam Cię o ekipę od ocieplenia, ogrodu, kostki brukowej, jesteś mój rejon to trochę cię pomęczę.Napisz oczywiście czy jesteś zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ekipa od ocieplenia do wyrzucenia w kosmos bez skafandraz prac szeroko zakrojonych ekipy od kostki nie zostało nic - dosłownie wszystkie ich prace robiliśmy od nowa albo po prostu wyrzucilismy. za to ekipa która nam poprawiała podjazd i kończyła prace brukarskie była całkiem wporzo. jedyne do czego mam zastrzeżenia to terminowość, choć nie były to jakieś specjalne przepały więc jestem generalnie zadowolona. jak chcesz to dam ci namiar - w moim przypadku zrobili poprawnie, rzetelnie i uczciwie się rozliczyli. ogród - to zalezy co masz na myśli. projekt robiła forumowa elfir. wykonanie to troche panowie od kostki, troche ja, troche zaprzyjaźniona firma ogrodnicza (robili część nasadzeń i przezde wszystkim przywieźli ziemie na rabaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.07.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Też głosowałabym na mała księżniczkę, więc bardzo się ciesze, że na niej stanęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 dzięki rasiu za głos - taki podtrzymujący decyzję jest bardzo potrzebny - człowiek nie ma poczucia straty myślę że będzie ładnie - jak się oczywiscie rozkrzewią bo kupiłam bździnki - niestety te podsadzenia urastają do nieziemskich kosztów więc liczę każdą złotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 niestety te podsadzenia urastają do nieziemskich kosztów więc liczę każdą złotówkę. O, jakie to pocieszające. W sam raz na poniedziałkowy poranek Myślicie że ładnie przystrzyżona trawa i kostka zamieciona z piachu też*może ładnie wokół domu się prezentować? (zaczynam obmyślać wariant ekonomiczny ) Wiecie co? W sumie to powinnam się*cieszyć że nie mogę sobie na ogród Efilo popatrzeć. Zawsze to jeden policzek mniej (już*mi wystarczą*poczynania TARa, Rasi, Myszy i innych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 u mnie nie ma co oglądać zresztą zdjęć nie robiłam już wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.07.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 monsanbio oj tam oj tam, bedzie dobrze, u mnie rok temu tez byly ugory i srylion pobudowlanych smieci. jak sie chce to sie da, trzymam kciuki u nas wlasnie zaczelo lac, dobrze, ze na dzis przewidzialam prace porzadkowo-gospodarczo-kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 u mnie nie ma co oglądać zresztą zdjęć nie robiłam już wieki no właśnie A ja ostatnio nie mam czasu na czytanie i liczyłam, że choć u Ciebie piekne obrazki pooglądam, a tu dupa. Co włażę w album, to zero nowości No dobra, przyznam się, trochę podczytuję, ale niewiele rozumiem Lepiej milczec niż wyjść na głąba lub totalnego ignoranta, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.07.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Malka, u mnie są nowości... Młody się ZDECYDOWAŁ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A powiedzcie mi dziewczyny, jak sobie radzicie z podlewaniem tych wszystkich roślinek w czasie waszej nieobecności? Rozumiem że trawa ma swoje, rabaty mają rozsączkowe, ale w donicach? (TAR u Ciebie tyle ich jest) Ja ostatnio zostawiłam swoje kwiaty na ponad tydzień, po powrocie moje storczyki były w stanie krytycznym. Liście ok - sztywniusieńkie, ale naręcza kwiatów (z których byłam taka dumna i tak się cieszyłam, bo kwitły nieprzerwanie masą kwiatów od roku) się zmarnowały. Wszystkie zwiędły i teraz opadają jeden za drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Monsanbia - zerknij sobie tu http://blumat.pl/index.php/cat/c4 takie banalne, a jakie użyteczne Tylko nie wiem czy do storczyków dobre rozwiązanie- bo ja swoje podlewam "od spodu" znaczy do osłonki, a nie leje po korzeniach..hymmmm Rasia -widziałam i az się boje mysleć jakiego argumentu siły tfuuuuu siły argumentu użyliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 malka, dzięki! Widywałam takie rzeczy, ale nigdy się nie zorganizowałam by to kupić (a powinnam ) Moim storczykom byłoby w tym dobrze. Ja swoje dostosowałam do warunków ekstremalnych - nigdy nie dosuszam im korzeni na amen (no, czasem się zdarzy), zamaczam w wodzie czasami na 2-3 dni (bo zapominam), zawsze zostawiam po moczeniu wodę na dnie osłonki tak by zaczepiała 2-3 cm ich doniczki i mają*się*od kilku lat super. Przed laty robiłam tak jak polecają*we wszystkich poradnikach i miałam syndrom "miękkiego falka" . Z czymkolwiek by się to nie kojarzyło - liście miękkie, zerowe przyrosty, kilkanaście wyrzuconych na śmietnik, musiałam zmienić warunki hodowli i teraz jest lepiej niż OK A z ciekawostek - znam*pana, który trzyma swoje falki w ziemi ogrodowej!!!!!! Rosną, kwitną i mają się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts